Dohányzók! Rászokás lesz a vége, ha mindig, ha megkínálnak, elfogadom?
Szóval én nem vennék cigit semmi pénzért!
De, ha adnak a haverok, vagy ismerősök, azt elfogadom.
Ez ilyen heti pár szál, néha ha nem találkozok olyannal, aki dohányzik, és megkínálna, akkor 2-3 hétig nem kerülök cigi közelébe.
De én magam nem megyek oda, hogy "adsz 1 szálat?!" Még haveroktól se kérek, ha látom, hogy cigiznek. Ha megkérdik, hogy kérek-e elfogadom, de kérni nem kérek.
Na most ez egyenes út a rászokáshoz?
Mert sok dohányos mondja, hogy "én is így kezdtem, csak a buliban, aztán, csak heti 1-2x aztán minden nap, majd végül napi 1 doboz..."
Velem is ez lesz?
Ha nem vagyok olyan aki most cigit akar, csak ha adnak akkor cigizhetek, akkor is rászokás lesz?
Rászokás lehet belőle. Egy idő után cikis lesz elfogadni, ezért veszel egy dobozzal magadnak, és hogy visszakínáld.
Ott már indul a lavina.
Lehet hogy a végén rászoksz. Én 3 éve vagyok abban a helyzetben mint te most. Ha megkínálnak elfogadom, de ha nem akkor nem tarhálok, meg nem is veszek magamnak. Én sajnálom rá a pénzt. Nekem ez évente kb fél dobozt jelent, de az utóbbi időben még kevesebbet. Néha elszívnék egy szálat, de aztán végig gondolom hogy:
-mocskos drága
-kockáztatom a rászokást
-egy szálért minek vegyek egy dobozzal, ha utána rá se nézek egy hónapig
Mondjuk én meghívom kávéra az adakozó kedvű ismerőst.
És ott a baj hogy mivel elvárják hogy legközelebb te is adj neki, ezért veszel, ha veszel akkor már csak szívod ha már van, és már rá is szoktál.
Az én elvem szerint nem illik elfogadni olyat, amire te magad nem szánnál pénzt.
A kérdésre nem tudok érdemben válaszolni, mert én életemben egy szálat se szívtam el, de minden addikció menyiségtől, meg szervezettől függ...
31F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!