Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Füves cigi, ki mit tud róla?

Füves cigi, ki mit tud róla?

Figyelt kérdés
Megtudtam a barátomról,hogy füvezik.Nem tudom a hatásait meddig tart,milyen következményei vannak, és ez drognak számít-e? Legális? Előre is köszönöm

2013. márc. 27. 12:12
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Áhhá. Bár az még mindig kérdés hogy a srác hogy szippantotta fel az itatós papírt...
2013. márc. 27. 21:31
 12/38 anonim ***** válasza:

A hatásai:

Mivel nagyon sok fajtája van ezért nem lehet teljesen általánosítani de egyébként általában röhögsz tőle és ellazulsz de van olyan ami felpörget a durvábbaktól flesselhetsz is akár tehát tényleg fajtája válogatja.

Következményei:

Hosszú távon rontja a memóriát illetve személyiségzavarhoz vezethet ha túlzásba viszik a használatát illetve kapudrognak is nevezik mert általában ezután keményebbeket akar az ember és így jön szóba kokain heroin stb.

De egyébként számos jó hatása is van sőt ha ritkán tolja csak kifejezetten egészséges(többszörösen is be van bizonyítva tudományosan) nem hiába használják számos helyen orvosságként és a rák gyógyításában is hatalmas szerepe van.

Hazánkban nem legális semmilyen formában sem ... És igen drog akár a cigi kávé illetve minden tudatmódosító szer.

Személyes véleményem:

Ha mértéket tartva csinálja és megelégszik ezzel hagyd rá ha eltol havonta,2havonta 1 jointot semmi baja nem lesz sőt ahogy írtam még lehet hogy betegséget is megelőz vele.

2013. márc. 27. 21:43
 13/38 anonim ***** válasza:

Milyen itatós papírt?

Valami száraznak tűnő, sötétzöld levélkéket morzsoltak a cigipapírba a dohány mellé, és mind a hárman azt szívták. Eddig úgy tudtam, hogy ezt csak a füves ciginél csinálják így, de nem vagyok drogszakértő.

Viszont kettejüknek semmi baja nem lett, csak feltűnő jókedve, a harmadik teljesen hülye lett tőle.

2013. márc. 27. 21:44
 14/38 anonim ***** válasza:
Most akkor döntsd már el hogy mi a francról beszélsz, mert magyarázol itt össze vissza, de hogy a drogokhoz nem értesz az feltűnt.
2013. márc. 27. 22:12
 15/38 anonim ***** válasza:
Létezik lsd vagy gomba tartalmú fű is, azoktól aztán bármi lehet. De a sima hagyományos tiszta fű nem okoz hallucinációt.
2013. márc. 27. 22:17
 16/38 anonim ***** válasza:
Akkor lehet, hogy ez valami kevert vacak volt, nekem ránézésre ugyanolyannak tűnt, mint amit addig szívtak (és amire mindig annyit mondtak, hogy füveznek). De a másik két srác meg nem hallucinált, vagy ilyesmi.
2013. márc. 27. 22:27
 17/38 anonim ***** válasza:

van aki okosakat ír, és sokan nagy marhaságokat, tehát belecsapok a lecsóba:)

12 éve aktív marihuána fogyasztó vagyok, láttam már jó oldalát is, és rossz oldalát is. Akik azt állítják, hogy attól, hogy valaki füvezik, madárnak képzelte magát, nos ők soha életükben nem füveztek, csak sok filmet néznek.

Alapvetően a marihuána azt a tudatállapotot fokozza, amelyben éppen vagy, tehát, ha boldog vagy, akkor még boldogabb leszel, ha depis, akkor még jobban befordulsz.

A marihuána egy társas drog, fogyasztása társaságban a legmegfelelőbb, ebből leszek az órákig tartó, mély érzelmekkel teli, erősen filozofikus társalgások, és hatalmas nevetések.

Én szeretem egyedül egymagamban fogyasztani, mert így tudok elmélkedni.

A 12 év alatt annyi mellékhatását tapasztaltam, hogy érezhetően káros hatással van a rövidtávú memóriámra, de ez csak annyiban nyilvánul meg, hogy nehéz felidéznem mit csináltam tegnap, de hogy 1 hete mit, arra tökéletesen emlékszem... természetesen érezhetően butultam is, de ezt lehetséges, hogy az öregedésnek is be lehetne tudni(35).

Amennyiben valaki hajlamos valamilyen mentális betegségre, annak az előhozataljában segédkezhet az aktív fogyasztás, ilyenek a skizofrénia, deperszonalizációs zavar, pánikbetegség... én sokáig pánikbetegnek hittem magamat, de kiderült, hogy csak a füst miatt fulladok, és ez okozza a rohamokat, ekkor váltottam a sütire.

Rengetegen állítják, hogy a marihuánába még nem halt bele senki, nos ez elég nagy túlzás, hiszen lehet, hogy konkrétan a hatásától még senki nem halt meg, de a hatása alatt csinálhatsz hülyeséget, vagy ha pánikbeteg vagy, akkor retteghetsz annyira, hogy a szíved beadja a kulcsot.

Az is nagy tévedés, hogy a marihuána lenne a kapu a kemény drogok felé. Attól, hogy füves vagy, nem fognak érdekelni más drogok. Ez inkább hozzáállás, nevelés, érdeklődési kör, barátok hatása alapján alakulhat ki.

Azt is állítják sokan, hogy marihuánát szívni egészséges, meg hogy rákölő hatása van... ez hülyeség, a füves cigiben nincs szűrő, kb 40szer annyi kátrányt szív be egy füves mint egy átlag bagós, példának ott van Bob Marley aki annyi füvet szívott, hogy szinte nem is volt józan pillanata, és bizony rákban halt meg...

Ahol én élek, itt teljesen legális, de Magyarországon nem az, én nem is értenék egyet az ottani legalizálásával, bár az álláspontom miatt mindig leszólnak, de szerintem egy olyan országban, ahol egy olyan egyszerű törvényt, mint hogy kiskorúnak nem adunk el dohányt, alkoholt, nem tudnak betartatni, ott nincs helye marihuána legalizálásnak.

Valamint a Magyarországi termékeket sokszor "felütik" ezzel azzal, vegyszerektől elkezdve, a homokig, hogy "kristályosabbnak" látszódjon, ezek szintén nem túl egészséges dolgok, és némely esetben a hatást is módosítják...

2013. márc. 28. 00:30
 18/38 anonim ***** válasza:

"ott van Bob Marley aki annyi füvet szívott, hogy szinte nem is volt józan pillanata, és bizony rákban halt meg... "

Igen, bőrrákban. :D

2013. márc. 28. 08:18
 19/38 anonim ***** válasza:
melanómája volt a lábán, ez szétterjedt a vérében, és leukémiában halt meg... nézz utána, ne pletykákra hagyatkozz.
2013. márc. 28. 10:55
 20/38 anonim ***** válasza:

Nem azért, de elég nagy önellentmondások vannak abba amit írsz.

"példának ott van Bob Marley aki annyi füvet szívott, hogy szinte nem is volt józan pillanata, és bizony rákban halt meg..."

Tehát ebből mintha arra akarnál következtetni hogy valamilyen a marihuána szívásával össze hozható betegségbe halt volna meg mint pl: tüdőrák, szájüregrák, hasnyálmirigyrák stb...

A melanóma kialakulásának mi köze van ahhoz hogy ő egész életébe füvet szívott?!

Légyszíves ne oktass már ki, mikor te is itt zagyválsz össze vissza.

2013. márc. 28. 11:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!