Miért piszkálják annyira a dohányosokat?
Mert mindig a dohányos a bűnbak.
Ki találta fel a legelső cigarettát? Tételezzük fel, hogy az ősember összegyűrt egy papírt, és azt megnyújtotta. Látta, hogy füstöl, és köhögött tőle. És az ősember (akármilyen buta is volt) gondolhatta, hogy ez káros, akkor nem gyártok tovább még egyet.
Előre menve az időbe az ember még okosabb, meggyártja a legelső cigarettát, füstöl, köhög tőle, már tudja, hogy ez káros, és az egész népesség kárára válik! Akkor nem gyártom tovább. Ki akkor a hibás?
A kábítószerről nem is beszélve! Minek és miért gyártották ezeket? Ha nem céljuk volt ezekkel a szerekkel? Valakinek meg rá kellett gyújtania. Hiszen nem tudta elképzelni, hogy ez jó, vagy rossz, ha már annak idején a média annyira reklámozta. A fiatalok meg csak trendiből gyújtanak rá. Mert ezt látják a barátjuktól, és az, de király!
Azt hiszem ez úgy kezdődött hogy volt egy pásztor aki máshová vitte legelni a juhait és észre vette h az ő juhai vidámabbak meg élénkebbek mint a többieké :D
aztán valószínüleg ő is kipróbálta és jól esett neki .
Azért a dohányos a bűnbak mert egyik dohányos sem figyel a nem dohányzó emberekre, sőt valaki szemtelenségből még bele is fújja más arcába a füstöt ami tény és való nem valami kellemes illatú (szerintem ) Gondolj bele, ha melletted van egy aszmás ember. Bármi baja lehet ... én is mindig köhögök tőle egyébként ...
Valószínű nem a sima dohány volt a lényeg, hanem valami ütősebb cuccot toltak őseink.
Az ember mindig ki akar zökkenni a hétköznapi érzésből, ezért isznak, szívnak dro*znak emberek. A keleti kanab*sz élvezet lehet az egész alapja, nem feltétlen a sima dohány.
Később rájöttek, hogy a semmirevaló dohánylevélből is lehet pénzt csinálni.
A dohányban pénzt szimatoltak jó orrú üzletemberek, akik évezredek óta nem az egészséggel és annak terjesztésével hanem a pénzszerzéssel elégülnek ki.
Szerencsére hígul a "szakma" és azóta az egészségünkkel is törődnek a kutatóorvosok.
Az is lehet az ostoba őseink azt gondolták ha beszívják a füstöt, akkor valami extra skillt szereznek. (Akkor még nem tudták, hogy nem extra tudást hanem tüdőrákot kapnak.)
Kövérség: Ha meggyártották/megcsinálták azt a valamit, és olyan jól néz ki a tálcán/asztalon, hogy szinte hívja az embereket, Akkor miért ne egyen belőle az a valaki, ha az a valami olyan jól néz ki a tálcán.
Akkor ki a hibás? Aki legelőször rágyújtott, vagy aki degeszre eszi magát, vagy aki elszívja a legelső füves cigarettát/vagy esetleg speed-et fogyaszt? Aki meggyártotta ezeket, az a hibás!
És, ha már megvan, akkor nem azért csinálták ezeket, hogy múzeumba tegyék.
Mert sokba fáj ez az adófizetőknek, és minden más önpusztító életmódú ember sokba fáj azoknak, akik próbálnak egészségesen, nem önkárosító módon élni.
Azért csinálták, mert jó érzés volt, és ma is azért dohányoznak, a kábítószerekkel is ugyanez a helyzet, csak ott látványosabb a személyiségbefolyásoló hatás (meg előbb halnak bele), azért törvény tiltja.
Tehát, mindenki tisztában van azzal, hogy évekkel rövidül az élete, nem lesz normális vérkeringése, büdös lesz, büdöset csinál, mások egészségét is károsítja, sárgák lesznek a fogai, 40 évesen 70-nek fog kinézni, mégis cigiznek, mert jó érzés, és mert akkor épp pont lesz@rják, hogy mennyire káros. Ez nem média, hanem biológia-pszichológia.
Legjobban akkor pöccentem be, amikor előttem volt egy csikk, amit nem én dobtam a földre, és egy utcaseprő azt mondta a fülem hallatára: Lenyeletném mindegyikkel a csikket.
Kedvem lett volna azt mondani neki: Neked az a dolgod, hogy összeseperd, nem az, hogy nézd a napot. Legalább lesz munkád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!