Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért nem szereti a törvény a...

WorfHadnagy kérdése:

Miért nem szereti a törvény a dohányosokat?

Figyelt kérdés
Úgy értem, nem bunkóság, ha kéthavonta emelik a dohánytermékek árát, és emellé még szűkítik is a dohányzásra kijelölt területeket? Milyen dolog az, hogy pl. a kocsmákban betiltják a dohányzást? (Legközelebb az alkoholt tiltják be a szórakozóhelyeken?)
2012. jan. 2. 00:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%
Nyugaton pl. már szinte mindenhol ez van. Egyébként kicsit én is túlzásnak tartom,akkor már szerintem döntse el minden kocsma hogy ők engedik-e vagy nem.
2012. jan. 2. 00:37
 2/20 anonim ***** válasza:
91%
Szeretnék elérni hogy ne legyen ennyi dohányos,na meg persze szeretik a büntetésekből beszedt pénzeket...
2012. jan. 2. 00:44
 3/20 anonim ***** válasza:
63%

És ki védte eddig a nem dohányosokat?

Simán a pofánkba lehet fújni a füstöt.

Én már jó ideje nem vagyok hajlandó olyan vendéglátóipari helyiségbe betenni a lábamat ahol megérzem a dohányfüst szagát. Sajnos nem egy olyan étterem és cukrászda van ahol ilyent tapasztalni lehet.

Nem beszélve felháborítónak tartom, hogy a munkahelyeken is a dohányosokat több pihenő idő illeti meg, és olyan is előfordul, hogy valaki ittasan megy be a munkahelyére.

Kötelezővé tenném a rendszeres szondáztatást is.

2012. jan. 2. 01:02
 4/20 anonim ***** válasza:
60%
Én is egyetértek azzal, hogy valamilyen formában a nem dohányzókat is védeni kell, hiszen a passzív dohányzás legalább olyan káros, mint az aktív. Persze, erre lehetne az a válasz, hogy akkor mi ne járjunk olyan helyekre, ahol engedélyezett. De azért, mert nem dohányzom, had ne kelljen a négy fal közt élnem, hogy ne szagoljam más füstjét. A baráti körben én vagyok az egyetlen nem dohányzó, tehát elég nagy mértékben fütyülve van/volt arra, hogy bocsi, keressük nem dohányzó helyet, mert fullaszt a füst, mindenem cigiszagú és különben is, miért én "szívjak" már megint... Szerintem megoldható lesz, máshol is hasonló a szabályzás, ott is kibírják az emberek. A kocsmákkal én sem értek egyet teljesen, de pl. a táncos szórakozóhelyekkel igen, mert nem egyszer látom, hogy a parketten dohányoznak, amit felettébb bunkó dolognak tartok, mert a tömegben simán megégethet bárkit, és még nem is nagyon tudok kitérni a füst elől.
2012. jan. 2. 01:30
 5/20 anonim válasza:
28%
én betiltatnám az egész dohányzást úgy ahogy van. Mármint közterületeken ne lehessen, ahol vannak (lehetnek) körülötted emberek. Minden függő szívja szépen a lakhelyén a rákrúdját. Lehet magyarázkodni, mellébeszélni de a cigi legális merénylet az emberiség ellen, semmi több. Felesleges szarság, generációk köszönnék meg évtizedek múlva ha lenne végre valakinek bátorsága végigvinni ezt.
2012. jan. 2. 03:28
 6/20 anonim válasza:
48%

Kedves előző hozzászóló!

Betiltatnál egy olyan alap rituálét, amely évezredekre visszanyúló múlttal rendelkezik?

Tény, hogy a passzív dohányosok nem veszik jó néven , ha mellettük szívnak és ők kéretlenül is részesülnek a nikotinból, DE azért az már egy kicsit durva, hogy mit megengednek maguknak a politikusok. Jó magam is dohányzok, de csak akkor és ott, ahol más embereket ezzel nem zavarok. Viszont a te hozzáállásoddal be kéne tiltani minden egyes olyan anyagot , ami rákkeltő, káros, rövidíti az életet , csökkenti a vitalitást. Tiltsuk be az időjárás váltakozását, a szél fújását, irtsuk ki az összes vírust , baktériumot, sőt igyunk színtiszta vizet, nehogy a csapvízben lévő ásványi anyagokból túladagoljuk magunkat , előidézve egy jó kis érelmeszesedést...Élvezd inkább az életed , amíg teheted...

2012. jan. 2. 03:47
 7/20 anonim ***** válasza:
59%
Az ünnepek előtt a Karcagi kórháznál felszálltam a buszra mellém ült egy igen innuminált állapotban lévő úr az az orrfacsaró bűz a mi a száját elhagyta az valami írtózatos volt én nem dohányzom de inkább elviseltem volna a füstöt mint ezt, szerintem azt is be kellene vezetni, hogy aki részeg ne szálljon buszra mert kinek van kedve ezt a bűzt szaglászni?
2012. jan. 2. 06:39
 8/20 anonim ***** válasza:
93%

Hát ezek hülyék. Mit csinálnak ? A dohánytermékek óriási bevételt jelentenek, akkor miért akarják elveszteni a vásárlóikat. Olyan szar az ország helyzete, hogy már semmi sem segíthet rajtunk? Mondhatnám, hogy jópofizás megképmutatás, hogy húzzanak ki minket a bajból? Akkor meg miért kell elküldeni a francba az IMF-et?

Nem értem. Amúgy helyes, hogy védik a nemdohányzókat, de kocsmákban betiltani olyan mint megtiltani a gyalogos közlekedést az utcákon...

2012. jan. 2. 13:00
 9/20 anonim ***** válasza:

"Nem beszélve felháborítónak tartom, hogy a munkahelyeken is a dohányosokat több pihenő idő illeti meg, és olyan is előfordul, hogy valaki ittasan megy be a munkahelyére. "

Ez tévedés hogy több idő illeti, kb az az ember aki nem dohányzik is tölt mással annyi időt, mint a dohányzó ember mondjuk 3 óránként egy szál cigivel!

Nálunk mhelyen tavaly nyár óta az uralkodott hogy 1 nap 2x max 3x lehetett kimenni rágyújtani. És be is lehetett tartani. Mától meg ne dohányozz! Szóval szemétségnek tartom. Ez olyan mintha az embernek azt mondanák h ne egyél mikor szüneted van,,,.....

2012. jan. 2. 15:05
 10/20 anonim ***** válasza:

a pszichiátrián és a börtönökben nem tiltották be. ennek az lehetne az üzenete, hogy a törvény szemében minden dohányos vagy elmebeteg, vagy bűnöző, vagy a kettő együtt.

sajnos tudni lehetett hogy ez lesz, az előző orbáncigány kormány is csesztette a dohányosokat.

2012. jan. 2. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!