WorfHadnagy kérdése:
Miért nem szereti a törvény a dohányosokat?
Annak a tetű munkaadónak nem mindegy, hogy mit csinálok abban az 5 percben cigizek vagy megeszek egy szendvicset? talán többet fogok neki dolgozni? azt a nagy túrót.
2012. jan. 2. 15:36
12/20 A kérdező kommentje:
Emberek! Nem a harmadik véhát akartam kirobbantani (bár sci-fi-rajongóként jó lenne, legalább lenne kapcsolatfelvétel is :-D) a kérdésemmel. Nem olyan rég, kb. két éve dohányzom. A barátaim nagyrésze szintén. Én rendesen járok iskolába, nem lopok, nem verekszem, nem keresem a bajt. A dohányzó és nemdohányzó barátaim sem bűnözők. Nekünk, dohányosoknak is két fülünk és egy fejünk van, jobb esetben.
Amúgy aki azzal próbál érvelni, hogy takarodjunk haza szívni, szerintem nem tudhatja, hogy az otthon tartózkodók -pl. szülők- mennyire tolerálják, hogy a családjuk tagja dekkel. Sőt! Nem mindenki múlt el 18 (én se), és nem mindenki rendelkezik túlzottan liberális szülőkkel. Így csak út közben tudjuk eltolni az adagunkat, vagy a kedvenc kocsmánkban. (Amúgy furcsa lenne, ha tízpercenként ki-be járkálnának a vendégek).
legalább nem fogy el olyan gyorsan a cigi :-D
2012. jan. 4. 18:12
Ma voltam egy kocsmában és voltak úgy 20-an mint a mérgezett egerek ki be a tulaj ordítozott nem azért tüzelek vigyétek ki az italt és fecserjetek odaki egy nem dohányzó beszólt igen nem azért jöttünk, hogy fagyoskodjunk erre össze verekedtek az egyiket a mentő vitte el. hát mégis nem jobb volna egy dohányzó és egy nem dohányzó ( Én egy független vagyok egyiket sem védem)
2012. jan. 4. 18:43
15/20 A kérdező kommentje:
Há' ja, két helység, egyik a dohányosoknak, másik a nemdohányzóknak, azt' annyi. A kedvenc kocsmámban is így van megoldva. :-) Tartsa meg az Isten a jó szokásukat!
Kíváncsi vagyok, hogy mikor fedezik már fel végre a dohány, és az alkohol családromboló, illetve társadalom romboló hatásait. Mindig csak az egészség? És az elszegényedésben játszott szerepük? Vagy a gyerek taníttatása, tiszta ruhája, játéka, csokija helyett vásárolt alkohol meg cigaretta? Az nem érdekes? Az alkoholt legalább akkora boszorkány üldözés illetné meg, mint a cigit. Családok százezreit vágja tönkre, de ilyet persze nem lehet mondani a TV-ben... Nekem nincs bajom a dohányosokkal. Egész életemben nem szívtam talán egy dobozzal, azt is már évekkel ezelőtt. Még is gyakran eszembe jut, hogy jól esne egy szál cigi. Szóval én maximálisan megértem. De csak az szívja, aki nem a gyereke csokija helyett veszi a doboz cigit!!!
2012. jan. 13. 22:16
Kicsit off a dolog, de én már érzem a közvetlen környezetemben a jótékony hatását a szigorú szabályoknak, édesanyám ugyanis 18 év után, egyik napról a másikra letette a cigit, amikor 600 Ft fölé ment az ára. :) Már 10 napja bírja, azt mondta, abszolút nem hiányzik neki, és a közel 6000 Ft spórolt pénzéből vehetett egy csinos csizmát is. Még egyszer bocsi, hogy off, de muszáj volt a törvények "jó" oldalát is megosztanom.
2012. jan. 13. 23:18
Ez semmiféle egészségi oka nincs a cigi drágulásnak ez csak az állam pénzéhes terve. Ha mondjuk felemelik a üzemanyag árát 1000 Ft-ra leteszik az autót? hogy spóroljanak a nagy túrót teszik le hisz sokan ha lehetne még a wc-re is autóval menne inkább oda költi mint a gyerekre sok olyat ismerek, hogy nem cigiznek de a kocsi az legyen még ha zsíroskenyeret is esznek ráadásul az is szennyezi a környezetet azért mikor lépünk fel mi nemdohányzók?
2012. jan. 14. 20:12
19/20 anonim válasza:
Nem olvastam végig a válaszokat .. szóval lehet h irták már..de am sztem az emelés a pénz miatt van .. h ebből akarják szakítani a nagy lóvét..ami sikerül is nekik .. ami jogos lenne igazából mert a cigi fölösleges (én is dohányzom , de ha egy nemdohányzó szemszögéből nézem a dolgot ).. meg is érteném ha annak a pénznek lenne olyan helye amit mi is látunk ..engem ugyanígy felháborít az üzemanyagár... a fölösleges törvények ..amik szintén csak a büntetések miatt van h húzzák a népet pénzel .. én azt hallottam h egy éven belül annyi lesz kishazánkban is a cigi mint a nemzetközi árfolyam .. vagyis olyan 2000 huf .. én pl angliában dolgoztam ...és ott is 5 font egy doboz cigi ..egy font 360 körül mozog úgyhogy számold ki ... elég gáz lesz ha itt is annyi lesz ... mondjuk azt hozzá kell tennem angliába megtehetik mert 4x annyit keres egy kis vendégmunkás is mint itthon .. és az üzemanyag kb 1 font .. na mindegy nem megyek bele ...de engem is felháborít az egész helyzet..
2012. jan. 17. 02:38
20/20 A kérdező kommentje:
Árak: emelik.
Emberek fizetése: csökkentik.
A "politikusz köcsögusz" nevű féregfaj fizetése: emelik.
de nekem nem csak az árakkal van a bajom, hanem azzal is, hogy pl. a kocsmákban meg akarják szüntetni teljesen a bagózást.
Legközelebb a vízfogyasztást fogják büntetni és korlátok közé szorítani?
Kapcsolódó kérdések: