Az millió százalék, hogy a nikotin függőséget (fizikai) okoz a szervezetnek?
Ezt mondják.
De az ismerőseimnek akik dohányoznak, nem azt látom.
Meg nem is ezt mondják.-
Nekik ez a rágyújtok egy megszokás.
Mennek haza a suliból, rágyújtanak, suli előtt rágyújtanak. Várni kell a biszra, rágyújtanak. Kimennek a melóból szünetre. rágyújtanak.
Azt mondják Ők nem éreznek testi függőséget. Nekik ez mind megszokás, hogy ha van idejük, vagy várakozni kell, akkor cigi elő, és szívnak...
Szóval biztos az, hogy a cigaretta testi függőséget okoz?
Vannak, akiknél nem maga a cigi káros anyaga fog hiányozni, ha leszoknak, hanem maga valóban a mozdulat, hogy megszokták, hogy minden nap valamilyen napszakban, valamilyen helyzetben rágyújtottak. És ilyenkor valóban nem testi függőség, amiről beszélni lehet.
Viszont vannak olyanok, akiknél nem csak erről van szó.
Sajnos nagyon sok szegény embernél ez bebizonyosodik, akinél az sem számít, hogy van-e kenyér az asztalon, csak a cigi legyen meg. Na, ott már testi függőségről beszélhetünk.
Én dohányzok, és megérzem, ha nincs időm rágyújtani egy fél napig. El kezd fájni a fejem, furcsán dagadtnak érzem a szemem, tompul az agyam, nem bírok koncentrálni stb.
Bár én nem fognám millió százalékban a nikotinra a függőséget, hallottam olyat, hogy a dohányiparban tesznek olyan cuccokat a dohányba, vagy a cigipapírba, ami függőséget okoz.
Hát, ahány partidohányos van a bnőim, ismerőseim között, nem hiszem.
Én mondjuk már évekkel ezelőtt rászoktam (nem kérek lepontozást!), de sztem aki az elején tudja, hol a határ, az nem fog rászokni. Úgyértem, akikkel eleinte próbálgattam pár éve, suli előtt/után, néha szünetekben. Az aki csak néha jött ki velünk, egy fél cigit, vagy pár slukkot kért össz, az a mai csak heteente egyszer buliban gyújt rá-vagy ott sem. Mi a "keménymag" mind rászoktunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!