Milyen káros hatásai vannak/lehetnek, a hosszú távú (napi) rendszeres marihuana fogyasztásnak? Mint mentális, és fizikai értelemben?!
fizikai értelemben a COPD a legrémisztőbb, vagy egyéb tüdőbajok, amik a dohányzással is járnak.
a nap közbeni mérhetetlen fáradtságot is ide sorolnám, de lehet hogy az csak azért van, mert nap közben ugye nem lehet szívni munka miatt, az éjszakai alvás egy részét így elviszi, az alvásra pedig éppen hogy még nagyobb lenne az igény. sok kávé kell, az sem egészséges.
mentálisan a szétszórtság, feledékenység mindennapos, de kezelhető. ide sorolnám a függőséget magát, ami nagyon is létezik, már annak a gondolata is nyugtalanná tesz, hogy esetleg kifogyhat a készlet.
ezeket így 8 év távlatából. később még fedezhetek fel mást is, ki tudja.
Nagyjából ugyanezeket akartam írni. :)
Illetve hosszútávú gyakori használat esetén személyiség torzulást is okozhat, mint bármelyik kábítószer.
Illetve folyamatos ingerlékenység is lehet, ez egyénfüggő.
Döntési nehézségek... Fizikai szinten folyamatos orrváladékozás, adhoc jelleggel - nyilván az anyag tisztaságától/eredetétől függően rosszullétek.
Én ezeket láttam, amikor a környezetemben valaki élt vele.
Volt 1-2 ilyen ismerősöm, az egyikkel sose szerettem beszélgetni, mert olyan lassan beszélt, alig forogtak a kerekek odabent, megaludt a szájában a tej beszéd közben... De lehet tényleg sose volt 0-24ben tiszta pillanata...:D
A másik meg teljes fizikai értelemben elverte a család pénzét, aztán meg remegett és alig lehetett bírni vele mikor ténylegesen nem volt miből vennie füvet.
Saját évekkel ezelötti tapasztalatokból mondom ezeket:
Olyan mint az alkohol meg a cigaretta.
Tehát ugyan úgy függőséget okoz.
Ahogy mondták szétszórtság, lassúság. Amit még hozzá tennék az igénytelenség a környezetre. Mint az alkoholnál előfordulhatnak agysejtek rongálódása.
Viszont amiről nem beszélnek a pozitív hatásai:
Fájdalomcsillapítás és a vesére is pozitív hatással bír.
Ajánlom nézz meg egy két doku filmet. Én pl a Discoverin láttam egy hasznos filmet erről.
agysejtek rongálódása ellen tiltakozom, egészen biztosan nem rombol agysejteket, mint az inhalánsok, vagy a pia.
a legújabb amerikai tanulmány is azért foglalt állást a tiltás mellett továbbra is, mert függőséget okoz, és azt agyi betegségnek tartja.
Utolsó: A havi 1 betépést valamerre módosítani kéne, mert egy betépést követően kb egy hónap mire teljes kapacitáson dolgozik újra az agyad.
Tehát pl vizsga, fontos zh előtt több mint egy hónappal már nem kéne. Inkább akkor 2 hónappal a vizsga előtt egy héten át, vagy 3-4-5, több havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!