Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Milyen lelki és fizikai...

Milyen lelki és fizikai torzulásokat okoz a dohányzás?

Figyelt kérdés
Pár éve dohányzok.Le kéne szokni.Adnátok tippeket is?
2012. jan. 29. 23:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondogasd magadnak minden nap százszor, fennhangon: ÉN egy nem dohányzó ember vagyok! Egy idő után rájössz, hogy baromság.
2012. jan. 29. 23:13
 2/11 anonim ***** válasza:

A dohányosok azt mondják szeretnek dohányozni,mert megnyugtató kellemes érzés.Nos ez egy baromság.

Én pl imádom a csokis keksztortát,mert az tényleg finom.De nem érzek rá késztetést,hogy óránként zabáljam,tehát nem függök töle,mint a dohányos a cigarettától,csak egyszerüen szeretem.

2012. jan. 30. 11:44
 3/11 anonim ***** válasza:

Amig nem érzed a rossz oldalát,igazábol nem is akarsz leszokni,viszont ha már kezded érezni,hogy elveszi az energiádat,és lustává tesz akkor elkezdesz agyalni,hogy abba kéne hagyni,viszont ha megpróbálod,rájössz,hogy csapdába kerültél.

Pozitivan kell hozzáálnni,és nem lehtetlen,nem nyavajogni és sovárogni kell utána,hanem a jo oldalát nézni,azt hogy naprol napra tágul a tüdöd,és nagyobb levegőt tudsz venni,és ezáltal megtelsz energiával,meg azt hogy olyan illatokat és izeket érzel egy idő után,amit évekkel ezelőtt. Ezek a dolgok adnak erőt a leszokáshoz,semmi más.

2012. jan. 30. 11:55
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

"le kéne szokni"-ez így édes kevés!

De ha komolyan érdekel,mi leszoktunk a feleségemmel együtt,egyszerre.Nem martuk egymást,nem fetrengtünk elvonási tünetektől :))!!

És most tiszták,felszabadultak vagyunk,nem bűzlik a lakás,a ruhánk,szánk,ujjunk stb..

A módszerünk ez volt: [link]

Nem mindent tartottunk be amit leírtak pl:noni

2012. jan. 30. 12:20
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a választ:)Sokáig győzködtem magam,hogy le kéne szokni,de igazán akkor fordult meg ez a gondolat komolyabban a fejemben,amikor rájöttem,hogy a cigi okozhat depressziót is.Én sose voltam hajlamos rá,de pár éve apró tünetek vannak,amik nem durvultak el,csak nyomasztanak és pocsékul érzem magam.És mi van,ha ez a cigi miatt van?Régen,amég nem bagóztam,sosem éreztem ilyet.Ráadásul még olvastam,hogy a depresszió az agyban alakul ki,a cigi is oda hat(kémia,nem vágom) és kiválthatja.Nem állítom,hogy biztosan így van,de elképzelhető,szerintem van benne valami.

Mindenesete most nagyon küszködök,mert eddig eléggé függő voltam,ha nem volt egy szál cigim,kikészültem.

Utolsó:Köszi a linket,lehet,hogy az most nagyon jól fog jönni:)

2012. jan. 30. 14:23
 6/11 anonim ***** válasza:
Én is sokszor elmondom, hogy le kéne szokni, de ettől függetlenül még nem mondom komolyan, ahogy senki más sem, aki ezt mondogatja napi szinten, mert aki tényleg le akar szokni, az szépen, megfogja, és egy precíz mozdulattal kivágja a cigarettát a kukába, és nem vesz többet, valamint tűri ahogy a szervezete bünteti őt a hosszú ideig való szennyezésért, aztán majd kitisztul a tüdőd, meg mindend, és sokkal jobb lesz a közérzeted. Én is szoktam már le, most egyre kevesebbet szívok, mert cigizni szeretek, csak függeni nem szeretek tőle.
2012. jan. 30. 15:14
 7/11 anonim ***** válasza:
Utso arra gondoltál már,hogy azért szeretsz cigizni,mert függesz tőle?S mivel függeni nem szeretsz valójában cigizni sem szeretsz,csak muszály cigizned,mert csak igy tudod enyhíteni az elvonási tüneteidet.Igen egy erős dohányosnál,már fél óra és jelentkeznek a tünetek ezért gyujtasz rá.
2012. jan. 30. 23:59
 8/11 A kérdező kommentje:
15:14 Én is így vagyok vele.De ha mondogatod a cigi hátrányos hatásait,egyfolytában,az beválik.Cigizni én is szeretek,csak jobb lenne alkalmi dohányosnak lenni,akik csak társaságban gyújtanak rá.Nem is értem,hogy nem voltak képesek rászokni.
2012. jan. 31. 07:09
 9/11 anonim ***** válasza:
Igazából a rászokás sem kevés munkába telik,ha visszaemlékszel.Milyen volt az első slukk amit tüdőre szivtál?Hát én pontosan emlékszem,majdnem elhánytam magam,de mégis benne marad az emberben a kiváncsiság,hogy mi ebben a jó,és addig kísérletezik a dologgal mig végül késő és rászokik.
2012. jan. 31. 11:10
 10/11 anonim ***** válasza:
2012. jan. 31. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!