Miért van az, hogy egy csomóan, akik isznak-cigiznek stb. juszt se halnak meg, hanem baromi sokáig élnek?
Ez kedvenc témám mostanában.
Szeretem mondogatni, hogy a dohányzást, az alkohol fogyasztást úgy démonizálják mintha minden rosszért, betegségért ezek lennének felelősek.. holott már a gyerekeket chipszekkel, tejtermékekkel, édességekkel, kenyérrel tömik (amik abszolúte károsak, minden nap fogyasztják..)
A válasz a kérdésedre pedig az, hogy a dohányzás, alkoholizálás csak kockázatot növel különböző betegségekre, de olyan nagy mértékben nem. Ki lehet mutatni hogy több tüdőrákos van dohányzó (tüdőbe füstöt leszívó) emberek között, de valószínűleg ez nem annyira jelentős mint más tényezők. Okkal írom én a kenyér, tej fogyasztást.
Amúgy jó, hogy más is észreveszi ezeket a dolgokat, és elgondolkodik.
Sok sikert kívánok az egészséges, teljes élethez, szerintem ha így gondolkozol jó úton járhatsz!
Azt is le kell írni, hogy minden károsnak mondott szokást vannak látszólag megcáfolók.
Én azt mondom káros a gabona fogyasztás. Mégis létezik az emberiség, nem? De. Tegyünk különbséget, élet, halál és egészség között.
Vannak akik alkoholisták, persze ismerünk és élnek, de milyen minőségben? Egészségesnek látszanak, de mennyi idősek? 60-70 évesen is egészségesek lesznek?
Azt kell tudni, hogy többen halnak közülük, ennyi. Élhetnének egészségesebben, mondjuk nem lennének májrákosak, adott esetben tovább élhetnének stb. Ugyan ez elmondható bagózásról, kenyér-tej evésről. Lehetne jobban, de ez nem azt jelenti hogy aki ilyen szokásokat követ az azonnal meghal, vagy nem élhet akár 90 évig, viszonylag jó egészségben. Csak kisebb esélye van rá.
Jó példák más drogok. Egy kokós meddig él, hogyan, milyen minőségben? Lehet elél 70 évig, átlagos halálozási kor ma Magyarországon, de a többségük mégis beteg, gyenge, rosszul van, korábban hal..
Bizonyos dolgok nem ölnek meg azonnal, összegződnek a testben a rossz hatások, és mivel senki sem tökéletes (előbb-utóbb úgy is meghalunk) a bennünk lévő betegségek lehetőségeit a káros szokások előhozzák. Persze, a sok vegyszer, a szennyezett levegő miatt is kialakulhat a tüdőrák, de ha rábagózunk úgy tűnik még több esetben kialakul.
"és a cigarettára meg az alkoholra sem 14 évesen kezdtek el rászokni."
Igen hanem sokkal korábban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!