Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Valaki adna tanácsot hogy...

Valaki adna tanácsot hogy vehetnék vissza a dohányzásból?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok.Sosem voltam teljesen rászokva a dohányzásra, inkább kocadohányosnak mondanám magamat. Volt hogy 3 hétig rá sem gyujtottam, nem hiányzott, néha rám jön , hogy na most cigizzünk , ha épp buliba megyek, vagy csak rám jön 1-2 száll itthon . Tegnap pl. nem is cigiztem,pedig lehetett volna alkalmam venni. Ma most gyujtottam rá először, lementem a boltba venni, mert megkívántam, miközben a filmben amit néztem cigiztek. Többségiben 3 nap alatt megy el nálam egy doboz, volt hogy egy hét, de az nagyon erős volt. Nem szeretnék rászokni teljesen, hogy minden nap elmenjen egy doboz. Nem is érzem azt hogy rátudnék,mert van amikor undorodom tőle, meg nem kívánom, de bosszant mikor veszek...Tudom hogy akaraterő kérdése, de esetleg tudtok adni más tanácsot ? Egy 19 éves lány Gödöllőről

2012. okt. 25. 18:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha igy tolod a dohányzást akkor te nem vagy dohányos, csak picit kényszeres. Viszont tanácsot adni felesleges mert ha majd 'megőrülsz' egy buliban ugyis az lesz az első hogy minden és mindenki le van sz@rva, azért is rágyújtok. Ebben nem a cigaretta lesz a lényeg hanem hogy megmutasd magad.

Annyit lehet ajánlani ami bejöhet hogy a kényszered állitsd magad mellé. Menj el a boltba, vegyél egy doboz cigit jó drágát, olyan drágát amitől könnybe lábad a szemed mikor kifizeted. Menj fel az első hídra vagy tópartra vagy nem tudom mi van ott ilyen rituális helynek való, bontsd ki szépen és az összes cigit morzsold össze, tedd tönkre teljesen és dobd le a hidról. Egy slukkot ne szivj el belölük.

Ez mindig benne lesz a fejedben mikor elédvarázsolnak cigarettát, nem a rituálé, hanem az hogy kifizettél ennyi pénzt és kidobtad a kukába és mindig kifejezetten azokra a cigarettákra vágysz majd amiket ott kidobtál ha már kifizetted, nem azokra amit majd egy buliban elédvarázsolnak.

Igy sokkal könnyebben mondasz rá nemet, mert amikre valóban vágysz azok már elérhetetlenek.

2012. okt. 25. 18:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Fhuu.ez tetszik,köszönöm szépen.Van híd a közelben :) Amugy egyszer csináltam hasonlót, de az az utolsó szál volt és elmorzsoltam, egy szakítás után amikor padlón voltam.De ezt kiprobálom. Amugy arra gondoltam, hogy 3-4 hét múlva költözöm új lakásba, új környezet, szoba, stb...és hátha az is segít, hogy úgy mond új lakás, ÚJ ÉLET? ÚJ ÉLETMÓD. mert onnantól kezdve Salsazni is szeretnék járni,hátha segít mindkettő:)
2012. okt. 25. 18:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Sikerült a leszokás? Mióta dohányoztál? Milyen fajtát szívsz?
2013. febr. 14. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!