Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Segítenél tanácsot adni?

Segítenél tanácsot adni?

Figyelt kérdés
Életembe először most próbálok leszokni a dohányzásról,17évig szívtam.Tegnap óta nem gyújtottam rá,baromira fáj a fejem,érzem ha rágyújtanék elmúlna a fejfájás,na de nem az a célom hogy feladjam!Mit csináljak hogy eltereljem a gondolatot,valamit mindig csinálok,de tudatalatt ott van.Tegnap este 11-kor megettem 2doboz ropit,ma már reggelire nem 1 szelet kenyeret ettem hanem kettőt,és hozzá még egy rudit:-)....érzem a különbséget,hogy többet tudok enni.Ha híznék annak örülnék a legjobban,mert 47kg vagyok a 170cm-hez,gyomor és bélbeteg vagyok. 32/Nő
2010. dec. 1. 09:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

1 nap alatt nincs akkora különbség az étvágyban, bármit érzel. Ez csak pótcselekvés, idegesség.

Ezzel együtt ha tényleg abbahagyod, fogsz tudni hízni.

Az egyik családtagunk e-smokerrel szokott le.

(www.e-smoker.hu) Nem szenvedett egyáltalán, nem esett kísértésbe, nem adta fel.

2010. dec. 1. 09:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Nekem csak az a bajom hogy szétrobban a fejem,úgy fáj:-(.Nem veszek igénybe semmilyen fizetős leszoktató módszert,akarat kérdése az egész.Az én családtagjaim mind úgy szoktak le,hogy reggel felébredtek és többé nem gyújtottak rá,pedig 30-40évig dohányoztak,10 éve nem gyújtottak rá.
2010. dec. 1. 10:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia! Tanácsot nem tudok (nem akarok) adni, mert több sikertelen nekifutásom volt. Tapasztalatom: fejfájás, szédülés, remegés a megvonási tünetek. Nagyon sok folyadék, pl. zöld tea, citromfű tea. Nekem is van gyomor és egyéb problémám, igen fontos lenne, hogy ne szívjam. Ma újra elszánt vagyok, és bízom sikerül. Neked is ezt kívánom. Allen Carr könyvét tudom még ajánlani, letölthető, de el is tudom küldeni pdf-ben.
2010. dec. 1. 10:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is Alan Carr könyvét ajánlom. 10 év után tettem le. Az elvonási tünetek szinte észrevehetetlenek voltak.
2010. dec. 1. 10:43
 5/6 anonim ***** válasza:
én 10 év után tettem le, már 3 éve lesz januárban, hogy tiszta vagyok Szerintem az első pár napban jól jön egy kis segítség a fizikai elvonási tünetek megszüntetésében. Valószínű, hogy emiatt fáj a fejed. Nekem a szopogató tabletta jött be a nikotinos, de csak félig ettem meg, mert olyan borzasztó íze volt. 3 nap után már elhagytam a tabit, és onnantól jöhet az akaraterő. Kitartás, megéri! Én a megspórolt pénzt félretettem, minden nap egy 500-ast, és ebből lett a jogsim. motiváld magad a pénzzel, gyűjts vmi számodra fontosra. Tuti hízni is fogsz. Szorítok, hogy sikerüljön!
2010. dec. 1. 12:22
 6/6 anonim ***** válasza:

én most is leszokóban vagyok, bár csak a pénz miatt teszem, ezért inkább csak le akarom tornázni a napi adagom 1-2-re, v annyira se, de bulikban mindenképp elmenne legalább fél dooboz.

próbáltam dohányzásleszoktató meditációt, de csak az első két napig volt hatása, ezért most önerőből "küzdök".

nem is küzdés, hiszem már 2 hónapja próbálkozok, és fokozatosan csökkentem, mikor felállítok egy új rekordot, mint tegnap a napi 2 szállal, ak megajándékozom magam vmivel. mivel drága kajára is alig költök, ezért inkább azt veszek, de neked ez lehet bármi.

továbbá sorban számolom, h mennyi pénzt takarítottam meg, és ez a két dolog nagy ösztönzőerőt ad, és soha nem volt olyan, h kapartam volna a falat a cigiért, ha nagyon kellett, rágyújtottam, de mindig próbáltam magam visszatartani.

2010. dec. 2. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!