Kitisztultam -e a nikotintól?
Figyelt kérdés
8évig rendszeresen dohányoztam, és most hála Istennek leszoktam vagy 2 hónapja? Mennyi nikotin és egyéb káros kátrány van még a szervezetemben.2012. okt. 1. 19:27
1/4 anonim válasza:
Van még bőven, ne aggódj! Annak nem elég 2 hónap, hogy tökig kitisztuljon. Évek kellenek hozzá.
2/4 anonim válasza:
Én nemrég voltam orvosnál, aki azt javasolta,hogy szokjak le a dohányzásról és ahogy leszoktam, rá két hónappal menjek vissza, mert akkor tisztul ki a szervezet.
3/4 anonim válasza:
A nikotin gyorsan kiürül,csak a többi károsanyag tud lerakódni.
4/4 Masnee3 válasza:
Amint letette az utolsó cigarettát, a szervezete szinte azonnal nekilát helyrehozni a nikotin okozta károkat.
20 perc múlva
A vérnyomás és a pulzusszám visszaáll a normál értékre
8 óra múlva
A vér nikotin- és szénmonoxid szintje a felére csökken
24 óra múlva
A szervezetbõl kiürül a szénmonoxid, tisztul a tüdõ
2 nap múlva
A szervezetbõl kiürül a nikotin, javul a szagok, ízek érzékelése
3 nap múlva
Könnyebbé válik a légzés, ellazulnak a tüdõhörgõk
2-12 hét múlva
Jelentõsen javul a keringés
3-9 hónap múlva
Enyhülnek a légzési gondok, akár 10%-kal is javulnak a légzésfunkciók
5 év múlva
Az infarktus kialakulásának kockázata felére csökken
10 év múlva
A tüdõrák kialakulásának kockázata felére csökken, az infarktus kockázata azonos egy nemdohányzó emberével
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!