Szerintetek most mit csináljak? Szokjak rá? 14/L
szóval 14 éves vagyok és 2 éve beleszerettem egy srácba. Nagyon sokat sírtam és egyszer az egyik haverom cigivel kínált, aztmondta ettől jobb lesz. Azóta ha elkezdtem sírni "miatta" akkor elszívtam egyet. DE csak akkor amikor sírtam. Máskor nem is kívántam. 1 hete összejöttem a sráccal, persze nagyon nagyon boldog vagyok de tegnap elpusztult a 3 éves aranyhalam (R.I.P :'()
és sírdogáltam kicsit, és brutálisan megkívántam egy cigit és el is szívtam...ma már jobban vagyok, szomorú ugyan, de nem sírok és egyáltalán nem kívánom, sőt...szóval az van hogy mivel évekig csak akkor szívtam amikor sírtam, valahogy erre programozódott a szervezetem....szerintetek mit csináljak? Megengedhetem magamnak azt a pár szálat ami szükséges hogy jól érezzem magam?
Jajj ez az aranyhalas dolog nagyon édes volt szerintem!!:D
Őszintén rossz nézni,hogy valaki ilyen fiatalon.....de persze ezt a fiatalnak nem lehet elmagyarázni. Én nem cigarettáztam 14 éves koromban,de volt egy bnőm aki minden nap cigizett és arra gondoltam,hogy miért kell mindenki belekössön, elvégre ha neki jólesik akkor hadd szívja már, hát nem ?!!
Aztán telt az ídő és rájöttem,hogy a cigaretta tényleg nem az a dolog, amit az ember tizenvalahány éves fejjel gondol. Viszont az a bökkenője, hogy sokan mégis ebben a korban szoknak rá, tehát egészen 20 éves korig valamikor, és ekkor még azzal a tévhittel kerül be a dohányzás az életbe, hogy " ez az a dolog ami megnyugtat " , " ez az a dolog amit csinálnak a nagyobbak is, ha stresszesek " , " ez az a dolog ami oldja a feszültséget " ,stb. stb.
És miért gondolja ezt mindenki ? Mert ez van elterjedve mindenhol és a kamasz nem gondolkozik el komolyabban a dolgokon, ezért ha egy ídősebb haver odanyújt egy cigit és azt mondja " ezt próbáld meg, majd segíteni fog " , akkor a kamasz kipróbálja......
Na igen, előző vagyok, és most folytatni fogom a gondolatmenetem
Tehát: nagyon sok kamasz kipróbálja a cigit,ha lehetősége van rá. Én is kipróbáltam 12 évesen,mert nekem is nyújtott valaki egy cigit és kipróbáltam. Probléma volt ez ? Egyáltalán nem. A cigaretta engem nem fogott meg akkor és letudtam azzal a dolgot, hogy mostmár legalább tudom milyen érzés cigizni és ennyi. Nem tevődött fel nálam az a kérdés, hogy " rászokjak-e vagy sem ? " mivel alapból megvolt a válaszom erre a kérdésre és elgondolkodhatnál te is azon, hogy:
1. Azt írtad, hogy a haverod cigivel kínált és azt mondta, hogy ettől majd jobb lesz -> Mi is lesz jobb pontosabban ? Ahelyett, hogy megpróbált volna segíteni neked valami ésszerű tanáccsal, ami talán segített volna egyszer és mindenkorra túltenned magad azon a srácon, ő ehelyett adott neked egy szál cigit, hogy inkább szívjad és hallgass.
2. Azért szívsz el egy cigit,mert gondolsz a pasira ? A pasi miatt károsítod az egészséged ? Ér ez a srác annyit ?
3. Azt kérded, hogy megengedheted-e magadnak azt a pár szálat amire szükséged van -> Mire is van pontosabban szükséged ? Egy szál bagóra, amire ha rászoksz és rendszeresen fogod fogyasztani akkor kialakítasz számtalan esélyt arra, hogy rákot kapj/ érrendszeri problémákat/ stb. ? Ettől jól érzed magad ? Egyáltalán lehet-e valaki az idióta emberen kívül aki jól érezheti magát miközben épp az egészségét teszi tönkre ? Van valami furcsa abban, hogy valakit megnyugtasson egy olyan folyamat, amely közben az egész testét károsítja.
Szerintem ezeken gondolkozz el. Ha ráakarsz szokni, hát ez van. Nem te leszel sem az első, sem az utolsó. És valójában nem is érdekel senkit, hogy mit fogsz dönteni. Te vagy a felelős saját magadért, ezért dönts ehez méltóan.
Hülye vagy mint az udvaromban a csirkék
De reménykedhetsz, hogy majd kinövöd.
Verd ki azt, hogy amikor ideges vagy feldúlt vagy akkor ezzel vezesd le.Nem vezet semmi jóra.Fuss olykor a cigi helyett, jobb lesz hidd el :)
17/F
Ha akarsz szentem rá gyújthatsz néha egy cigire. Mert én is
alkalmi bagós vagyok és bármikor le teszem. :XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!