Sok ismerősöm cigizik és nem tudom, hogy én is kipróbáljam-e vagy szokjak-e rá! De nem az ő kedvükért csak simán velük cigiznék! (szeretnék is meg nem is) de persze tudom hogy káros meg minden. Mi a véleményetek?
Elég szomorú, amit írsz, hogy ők a menők, akik gyerekként már leamortizálják a tüdejüket! Tudom, hogy sok helyen a legmenőbb csoportok a leghülyébbekből állnak, már bocsánat a fogalmazásért. Nálunk a suliban is volt pár ilyen csapat, sötétek voltak, mint az éjszaka, bukdácsoltak egy csomó tantárgyból, cigiztek, hetente jelenésük volt a dirinél és nagyon menőnek érezték magukat. Szerencsére nálunk több volt a normálisan gondolkodó diák, akiknek tervük volt a jövőre nézve és úgy gondolták, hogy ahhoz mindenekelőtt egészségesnek sem árt lenniük. Jól tanultak, sportoltak, nem voltak többszázezres ruháik, meg kütyüjeik, mégis ők alkották annak a csapatnak a magját, ahová többen szerettek tartozni. Nem volt sikk a tanárokkal szemétkedni, megbukni, cigifüsttől bűzleni, sárga fogakkal vigyorogni. Mégsem voltak stréberek, a közösségben is felvállaltak egy csomó feladatot. A Te általad említett menőség szerintem szánalmas, abból fakad, hogy lusták arra, hogy valami valódi képességgel vívják ki mások tiszteletét, a kis butuskák meg mennek utánuk, mint a birkák. Pár évvel később, meg hiába mondogatod, hogy "mások vittek rossz utakra", nem hibáztathatsz senki mást magadon kívül. Mivel látszik, hogy te a normálisabbak, ámde nyuszibbak közé tartozol, nincs könnyű dolgod. Ne akarj ilyen áron közéjük tartozni, kutasd fel inkább, hogy neked mihez lenne tehetséged, aminek a "tökélyre fejlesztésével" szerezhetnél olyan önbizalmat, ami elég lenne ahhoz, hogy ne akarj mások hülye szokásainak felvételével a nyájba tartozni. Ez lehet valami sport, vagy valami egyéni érdeklődés, hobbi, amiről igyekszel mindent megtudni. (pl. állatokkal, országokkal kapcsolatos dolog, vagy repülőgép modellezés, ritmikus sportgimnasztika, egyedi ékszerek készítése, millió dolog, bármi ami érdekel.) A legigazibb önbizalmat mindig valamiféle tudás ad csak, csak rajtad múlik és később sem ütögetheted a fejedet a falba, hogy miért is kellett nekem még egy nyelvet megtanulni és külföldi diákokkal levelezni pl., viszont, ha a cigire rászoksz, garantáltan utálni fogod később magadat miatta, sőt talán az összes bandatagot is, pedig nem ők a hibásak, a te életedet csak te élheted.
Ami talán még keményebb diónak látszik az az, hogy úgy tűnik az a bizonyos srác nem közömbös számodra... Az ő figyelmét sem lenne tanácsos ezzel a módszerrel felhívni, mert ez elég ingatag alibinek látszik. No, tele tudnám még írni az egész oldalt, de nem papolok tovább, inkább csak javaslom, hogy ne szokj rá, most vagy döntési helyzetben, később nagyon nagy kínlódások árán tudnál csak megszabadulni ettől a hülye szokástól.
Szerintem próbáld ki. Én is 12-14 évesen próbáltma ki asszem, persze menőségből. Nem tartott túl sokáig. Nem igazán éreztem benne semmi jót. Egy tábla csoki jobbban ízlik mint egy szál cigi.
Szal sztem próbáld ki, 1száltól nem lesz bajod. Utána pedig gondolodj el rajta, hogy ez jó e neked és kell e, ne menőségből, hanem úgy áltlaánosságban.
És akkor kb 99%, hogy rájösz, hogy hülyeség az egész.
az általános meg szakközép/gimis menőség szrt sem jelent hiddel. Én általánosban egy kis senki voltam, szakközépben meg mindenki céltáblája. Befejeztem, letettem több sulit is, kikupálódtam és most már sokan engem követnek meg jönnek haverkodni flenézni stb. Van normális állásom, jól keresek, haladok előre, van értékem.
És mi van azokkal akik annó menők voltak: semmi. persze van aki feljebbjutott de főleg protekció miatt, meg mert gazdag szülők, kapcsolatok, stb tudod. De sokan kis semmik lettek, nincs rendes munkájuk szakmájuk, rohad a tüdejük a cigi miatt, stb, sorolhatnám. Szóval nem ettől leszel menő és ők sem, ezt csak ők hiszik. A punkok is menőnek tartják magukat, pl azok akik az Örsnél szoktak dekkolni szerintem. Azt közben emberi nullák. Egész nap kéregetni, inni, semmit csinálni.
Menőség == Baromság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!