Sok ismerősöm cigizik és nem tudom, hogy én is
kipróbáljam-e vagy szokjak-e rá! De nem az ő kedvükért
csak simán velük cigiznék! (szeretnék is meg nem is) de
persze tudom hogy káros meg minden. Mi a véleményetek?
Figyelt kérdés
A sulimban nagyon sok 7.-es meg 8.-as cigizik és sokan csak 13 évesek.Van pár srác akiket ismerek és tudom,hogy minden szünetben cigiznek és még suli után is!Ez szerintem naponta kb. 5-6 szál cigi.De most csak 1 srácról lenne szó,aki szintén sok cigit szív,de még csak 13 éves(nemsokára 14).Ő már állítólag 3 éve cigizik ami azt jelenti,hogy már 10-11 éves kora óta!Nem tudom,hogy mit csináljak,mert(lehet,hogy hülyén hangzik,de szeretem a cigi füstöt)még nem cigiztem,de sokszor gondolok arra,hogy ki kéne próbálnom,és akkor velük mennék cigizni,mert az egyik barátnőm is velük cigizik,és ők a menők...szóval nem tudom hogy mit tegyek?!
Ne szokj rá! Középsuliban rajtam kívül az egész baráti köröm cigizett, sosem ért hátrány amiatt, hogy én nem. A suli végetért, szétszéledtünk, ők meg azóta vagyonkat dohányoztak el, nem tudják letenni, stb. Csak hátránya van a dohányzásnak!
2009. júl. 15. 13:17
3/33 anonim válasza:
azért menők mert cigiznek?:O senki se lesz attól menő hogy cigizik legfeljebb tüdőrákos!ugyhogy ne kezdj el cigizni.
2009. júl. 15. 13:18
4/33 anonim válasza:
Ne próbáld ki!!!
Csak azért próbálnád ki hogy te is a ,,menők,,közé tartozz???
Az én baráti körömben is rengetegen cigiznek és én nem,és ezért csöppet sem vagyok lemaradva a többiektől!Még becsülnek is érte hogy én nem szoktam rá a cigire pedig sokan cigiznek körülöttem!
16/L
2009. júl. 15. 13:19
5/33 anonim válasza:
Azért, mert menő, még nem kell kipróbálnod. Túl fiatal vagy még. Ha pár évvel idősebb lennél, akkor azt mondanám, hogy próbáld ki, abból még nem lesz bajod. De még csak 13 éves vagy, ráérsz még tönkretenni a szervezeted.
2009. júl. 15. 13:21
6/33 anonim válasza:
NEEEEE! Egy éve én 14 voltam és az akkori barátom belerángatott a cigizésbe,vizipipázásba,piálásba!A kapcsoltaunk végén már állandóan kocsmába járt és agyonverték meg minden.Arról nem is beszélek hogy a szád és a kezed rohadt büdös lesz és szájrákot és egyéb más betegséget is elkaphatsz.Tudom,hogy most nem gondolkozol,de gondolj bele a jövődbe!Azt végülis nem tudom, h csaj vagy-e de ez végülis mind1 is.. DE ha majd nagy korodban szeretnél gyereket és megszülöd és neagyisten valami baja lesz...És a papám is gyerek korában kezdett cigizni, most nem lát nem hall és minden baja van. Nem tud leszokni. Szerintem ne próbáld ki.Most ez vagyon menő de akkorse.
2009. júl. 15. 13:21
7/33 anonim válasza:
NE MERJ CIGIZNI!
Kit érdekel, hogy menők? És mitől is? Hogy cigiznek? És ettől most felnőttesebbek? Nem értem! Szeretnétek felnőttek lenni? MIÉRT? Dolgozni, gürcölni akarsz egész nap?! Először jön a cigi, utána a drog meg a szex...20 évesen már bánni fogod, de akkor már ott állsz a feleségeddel és hat gyerekkel, akiket el kell tartanod!
Lehet, hogy túllihegem a dolgot, de nagyon sajnállak! Szánalmas ez a gondolkodás mód! Miért akarsz cigizni? Tüdőrákot akarsz? Az lesz a vége!
Azt mondod szereted a füstöt? Vegyél egy füstőlőt, hülye! Vagy mond meg anyádnak, hogy cigizni akarsz, vegyen neked és dugja a szádba! Még ott a tojáshéj a fenekeden!
És lehet lepontozni!
2009. júl. 15. 13:22
8/33 anonim válasza:
szerintem se cigizz. amikor ennyi voltam, én kipróbáltam, hát...nagyon nem jött be, keserű volt a szám, hányinger kapott el, brrr... mivel a barátaim cigiztek, így kijártam velük, de én közben üdítőt ittam, vagy csokit/más édességet majszoltam, közben meg ökörködtünk tovább:) azóta eltelt pár év(9), de ha 1 doboz cigit elszívtam összesen, lehet akkor is sokat mondok:)
Szerintem az a legdurvább, hogy ez a "kisgyerek" nem csak kipróbálni akarja, hanem rászokni is: "és nem tudom, hogy én is kipróbáljam-e vagy szokjak-e rá!" Szerintem te már fejben eldöntötted, hogy ki fogod próbálni, hogy menő legyél. Nekem is rengeteg ilyen osztálytársam volt, akik cigiztek, azok voltak a legrosszabb tanulók, és a legdurvább magatartásúak. Szerintem azok a gyerekek lesznek ilyenek, akikkel otthon nem törődnek, nem beszélgetnek, nem bízhatnak meg egymásban a családtagok. Otthon kéne helyretenni a dolgokat (amit persze egy gyerek egyedül nem tud meg tenni), és akkor nem az lenne a legnagyobb problémája, hogy rászokjon -e a cigire, vagy sem, hanem az, hogy hogy legyen hasznos tagja a társadalomnak, hova menjen tovább tanulni stb. (mivel igencsak ideje van ezen gondolkodni.)Ez a gyerek, meg úgy is kifogja próbálnia cigit, de talán még van esély , hogy ne szokjon rá, ha már erőt vett magán, és feltette ezt a kérdést. (Persze, nem biztos, hogy minden cigiző gyerek rossz környezetből jött.)
2009. júl. 15. 13:30
10/33 A kérdező kommentje:
Nem azért próbálnám ki,hogy menő legyek,és ők sem azért menők mert cigiznek,de ha az ő körükben vagyok akkor ugyanúgy szívom a füstöt mikor cigiznek,és azt fogják mondani,hogy én is próbáljam ki,meg hogy én miért nem cigizek...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!