Okozhat-e ilyen hatásokat a füvescigi?
Utána olvasgattam a dolgoknak, és olvastam, hogy okozhat mentális problémákat a füvescigi, gondolok én hangulatingadozásra, skizofréniára, paranoiára, vagy más dolgokra.
Első alkalommal, amikor csináltuk az elején kicsit beparáztam félelem érzet volt bennem, és az is eszembe jutott, hogy meghalok. Ez volt három percig, aztán többiek segítségével megnyugodtam, utána röhögtünk végig jó volt, viszont annyit kell tudni, hogy a bio volt amit szívtunk amit viszont soha többet nem fogunk, és a parát is ennek tulajdonítottuk be, meg hogy féltünk az első alkalomtól.
Szóval arra lennék kíváncsi, ha 1-2 havonta elszívunk egy füves cigit(persze rendeset nem bio-t) annak lehet-e valami mentális következménye, és, hogy következő alkalommal lehet-e ilyen félelem érzet?
Én heti 2-3 grammot szívtam 2 éven át, skizofrén és pánikbeteg vagyok... le vagyok százalékolva, gépészmérnöki diplomám van amivel már sosem fogok elhelyezkedni... szívjátok csak, és higgyetek el minden baromságot amit arról terjesztenek (amúgy csak a füvesek, milyen meglepő), hogy nincs káros hatása...
De közben gondoljatok bele, hogy ez a thc nevű anyag hatással van az agyatokra, arra a szervetekre amely a testetekben irányít szinte mindent...
na, megint sokan gondolják azt hogy, valahol olvasott róla 3szót, azt gondolja máris tisztában van a dolgokkal, én hozzávetőlegesen 3éve fogalalkozom igen behatóan a témával, és még most sem állítom hogy mindent tudok a kenderről
a kérdésre válaszolva, lehet ilyen hatása a füves ciginek de ez csak a hatás időtartamára nézve veszélyes és főleg az aktuális lelkiállapottól függ, hosszú távon csak nagyon nagy mennyiség, gyakori és rendszeres fogyasztása veszélyes,
most meg a többi kommentre a -fű mint minden tudatmodósító- felszínre hozhat rejtőző pszichés betegségeket, de nem okozója azoknak, a skizofréniánál kb. 2,7 szeresére növeli a kockázatot a marihuána, figyelember véve hogy ez az alkoholnál 5,2 körül mozog, ez annyira nem nagy kockázat, egyébként a skozofrénia kb. a népesség 0,5%-nál jelentkezik
-a marihuána valóban ilyen "rák ölő" hatású, illetve a benne lévő CBD (cannabidiol) pusztítja a rákos sejteket, emmellett szedatív, hányinger csökkentő hatású, megnyújta a thc hatásidejét, és csökkenti a kellemetlen mellékhatásokat, de ettől tompulsz be, ha magas CBD tartalmú kendert fogyasztasz
-a thc nevű anyag valóban hatással van az agyra, leírom hogyan: a delta-9-tetrahidro-cannabinol(és a delta-8-THC, is csak elhanyagolható mennyiségben, gyengébb hatással) rácsatlakozik a a hippocampusban található CB1 receptorra, ezzel a "belső boldogság" érzését váltja ki emellett lassítja a jelátvitelt az agy ezen részén(az itoxikáció ideje alatt), míg a CBD a periférián a CB2 receptorra kapcsolódik, már említett hatások mellett, nagy valószínűséggel miatta következik be álmosság a thc metabolizációja után
-a CBN (cannabinol) intenzív immunerősítő hatásó, többek között ezért, megfelelő módon és mértékkel(havi 2-7alkalom), nem spangliból, hanem bongból, üvegpipából esetleg vaporizerből használva a kender egészséges
- spangliból azért nem mert cigarettapapírba tekert cannabison kívül a papír és a dohány káros és gyakran rákkeltő égéstermékei a szervezetbe kerülnek, ráadásul szűretlenül, mivel egy jointban ugyebár papírcsigát használnak (amit gyakran bérletből, vagy más festett papírból készítenek így a felhevült festék is a tüdőbe kerülhet, eltömíti a hörgőket stb.)
- Hollandiában nem jöttek rá hogy "káros" csupán a drogturizmus rosz fényt vet az országra, és ezt akarják mérsékelni, ettől függetlenül a kender sehol sem legális, bár szerintem Kaliforniában 4-5éven belül az lesz, viszont dekriminalizált, valamint orvosi célokra használják:Hollandiában, Ausztriában, Svájcban, Spanyolországban, 13amerikai államban
Németországban és Nagy-Britanniában cannabis social clubbokat szerveznek
Dániában és Lengyelországban is lassan dekriminalizálják, csak mi vagyunk tudományos és politikai téren kb. 15évvel lemaradva a fejlettebb országoktól
A fű a kender bugája vagy mi fene,ezt hivhatjuk biónak,ha nem volt vegyszeresen kezelve.
Ha valami mást raksz a cigibe,az nem füves cigi lesz,hanem valami retek szintetikus sz...r.
Én két évig szívtam napi szinten kb minden nap egy szálat,néha kettőt.Símán le tudtam rakni,sokkal könnyebben mint a sima cigit.Semmi bajom sincsen.
Ha valaki tulzásba visz valamit,akkor persze hogy baja lesz.A pálinkától is csúnyán le lehet épülni,de ha csak néha megiszol egy minőségi felest,az még egészséges is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!