Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért érzem magam így leszokás...

Miért érzem magam így leszokás után?

Figyelt kérdés
Letettem a cigit és azóta semmi életkedvem nincs.Ez van már 1 hónapja.Nincs kedvem beszélgetni,nincs kedvem olvasni,nem érdekel semmi.

2012. máj. 27. 22:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hiányzik neked a cigaretta barátom. Szerintem a mozdulatok hiányoznak és valamit helyettesítenél de nem tudsz mit. Vegyél elektromos cigarettát az úgysem ártalmas és inkább azt szívd mint a rendes szemetet amivel szétszeded a tüdődet. De nem ajánlom hogy ezért vissza szokj mert nem éri meg.
2012. máj. 27. 22:49
 2/13 anonim ***** válasza:
Türelem. Túl fogsz lendülni a nikotinéhségen és a hangulatod is változni fog. Gratulálok, hogy letetted a cigit. Eszedbe ne jusson újra elővenni!
2012. máj. 27. 22:50
 3/13 anonim ***** válasza:
2-3hónapig ez van, utána elmúlik. HA rágyújtasz akkor dopamin és endorfin is szabadul fel, megszokta a szervezeted , most ezek kiestek és kicsit odavan az idegrendszered, de elmúlik idővel.
2012. máj. 27. 22:51
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is főként a mozdulat hiányzik, próbáld meg az elektromos cigit, de hozzáteszem, nekünk kettő pihen a szekrényben... Vettünk mindenféle ízesítésűt, de nem az igazi. Viszont mindenkinek nagyon tetszett, játéknak jó volt:) De lehet nekünk nincs kitartásunk... Nem egy nagy összeg(3300Ft), próbáld ki, hátha bejön.
2012. máj. 27. 22:53
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem jó ötlet az elektromos cigi! Még a cigarettázás mozdulatát is kerüld, ha végképp meg akarsz szabadulni tőle. Semmi cigi! Semmilyen formában. Inkább találj ki más elfoglaltságot.
2012. máj. 28. 09:53
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Az e cigit már próbáltam,igazából csak néha veszem a kezembe.Nem tudom letüdőzni,ezért ez már nem ugyanaz.Vízipipát is vettem,de most az is ott porosodik a szekrényben.Jó a vízipipa,csak nem adja vissza ugyanazt az érzést,mint a cigi.Valószínű azért,mert shiazoval szívom,mert nem akartam visszaszokni.Szóval a mozdulat nem veszett el teljesen,csak az az érzés,amikor pl tanulás közben szünetet akarok tartani és régen ilyenkor mindig cigiztem,így töltődtem fel lelkileg.De most ez nincs.Most a pihenés fogalmát kimeríti az,hogy fekszek és bámulom a plafont,ebben viszont valahogy semmi öröm nincs,ilyenkor el is megy a kedvem mindentől.Már megfordult a fejemben a visszaszokás.Mert így már nem értem,hogy mi értelme van annak,hogy nem dohányzok.Oké,vannak előnyei is,csak azok össze sem hasonlíthatók a hátrányával.Pl azzal,hogy nincs életkedvem.Tehát úgy döntöttem,hogy egy darabig bebizonyítom magamnak azt,hogy nem vagyok gyenge jellem,ez x idő,utána visszaszokok,hogyha nem jövök rendbe lelkileg.De ha rendbe jövök mégis,akkor tárgytalan.Mert ha az van,hogy a nikotin dopamint szabadít fel,akkor csak várnom kell,hogy visszaálljon az egyensúly.De én azt nem értem,hogy egy csomóan mesélték,hogy teljesen jól érezték magukat már két hét nem dohányzás után?Meg olyat is hallottam már,hogy a nikotin 3 nap alatt távozik a szervezetből.Szóval a nikotin nem lehet olyan erős cucc.Nekem pl testi tüneteim nem is voltak,csak ez,hogy borzasztó nagy hiányérzetem van és emiatt pocsékul érzem magam folyamatosan.
2012. máj. 28. 10:00
 7/13 A kérdező kommentje:
5 Ezzel már elkéstem.
2012. máj. 28. 10:09
 8/13 anonim ***** válasza:

Mert bemeséled magadnak, hogy hiányzik a cigi. Mi hiányzik benne? Az hogy büdös, szar, drága?

Ki lehet magyarázni, hogy az agy nem kap nikotint, ezért kevesebb boldogsághormont termel, stbstb, de ez mind kamu, mivel ezeket meg sem lehet érezni.

Kedves kérdező. Gondold át, tényleg le akartad tenni a cigit, vagy nem? Ha igen, akkor örülj, mert már túl vagy rajta, 3hét alatt elmúlnak az elvonási tünetek. Ha nem akartál leszokni, akkor olvass pár tanulmányt a cigiről, és gondold át ismét, hogy le akartál-e szokni.

2012. máj. 28. 15:26
 9/13 A kérdező kommentje:
Igazából nem akartam,de nagyon sokat zsarolt a családom és más körülmények is vannak,amik miatt most nem akarok rágyújtani,mert most van pár fontosabb dolog.A másik meg az egészségem,amiatt egyáltalán nem bántam meg.Ha egyszer vissza is szokok,akkor sem fogok annyira túlzásba esni,mint régen.Amúgy szerettem cigizni,sosem akartam abbahagyni.Ha nincs ez a sok fenyegető körülmény,akkor most is boldogan szívom.
2012. máj. 28. 15:40
 10/13 anonim ***** válasza:

Azért vagy depis,mert nem önmagad hoztad a döntést,zsaroltak!Ez nem igazi leszokás!

Csak kinzod magad,mert ellentétben vagy saját magaddal,rágyujtanál,de nem engeded meg magadnak.Majd mikor már érzed az egészségkárositó hatását és saját magad döntöd el,a leszokást,akkor nem lesz ilyen problémád.A rákos betegeknek sem javasolják a leszokást,tudod miért? Mert mentálisan legyengülnek,és ez mégkorábbi halált hozhat.Szóval füstölj csak nyugodtan tovább,majd ha már elbagoztad egy ház árát,meg a fél tüdődet akkor meg fog születni az igazi döntés garantálom!Utána majd azért nem lesz kedved élni,mert nem lesz egészséged,se pénzed.Egy doboz lassan egy ezres,ha egynap egy doboz,az havi 25000ft.Számold ki 10évre és találd ki mire költenéd...

2012. máj. 30. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!