Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Valami jó tipp a leszokásra?

Valami jó tipp a leszokásra?

Figyelt kérdés

Szertnék leszokni a cigiről.

Próbálkoztam már nem egyszer úgy hogy egyik napról a másikra nem szívtam el egy szálat sem de három napnál tovább nem bírtma.

Ha valakinek van valami tippje a leszokáshoz kérem írja már meg!(Az elektromos cigaratta és a különféle rágók nem érdekelnek)

A válaszokat előre is köszi!

2012. máj. 15. 18:24
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Hát ha ez segít!!

3 éve dohányzom rendszresen napi 14-15 szál kék Bondot szívok.25 éves vagyok.

Először 13 éves koromban cigiztem akkor kék szofit szívtam

2012. máj. 15. 18:40
 2/12 anonim ***** válasza:
41%
Mi okból dohányzol rendszeresen? Előtte csak ritkán gyújtottál rá?
2012. máj. 15. 18:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én "leszokóban" voltam, naponta megnéztem a rocky sorozat egy egy részét, és a tükörben mondogattam magamnak, hogy aki dohányzik az egy szar gyenge ember!

És hogy én legyőzöm, ezt a szarságot, mert gyűlölöm a kormányt, és belőlem nem fog megélni a vám és pénzügyőrség meg a tüdőgondozó!

leszoktam a cukorról is arra azz időre, és amikor rámjött a rámgyújthatnék megittam vmi iszonyat savanyú gyümölcsturmixot citromból, meggyből fokhagymából néha még zöldségből is.

persze ez mellett is rágyújtogattam de mindig kevesebbszer és utána következett a turmixos, tükrös szertartás.

kb 7 hónap alatt jöttem le róla így teljesen, és az utolsó száltól még egy évet számítottama finisig, ha az alatt nem török meg akkor tiszta vagyok!

Sikerült!

Ennek már 5 éve, azóta egy szál se!

4 évet bagóztam naponta egy dobozzal. Azalatt az idő alatt folyamatosan krágogtam, bambultam, nem birtam futni 20 métert se, céltalan voltam, büdös, és rossz szájszagú, ízlésem szaglásom meg nulla.

2012. máj. 15. 18:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én 4 évet cigiztem a vége fele napi 1 doboz majdnem kevés volt és úgy szoktam le hogy amikor rá akartam gyújtani akkor elővettem a szotyit és elkezdtem szotyizni . Igaz naponta a nagy csacsog szotyi elfogyott de 2 hét után már nem igazán akartam cigizni . DE ELSŐSORBAN ELHATÁROZÁS ÉS KITARTÁS KELL A LESZOKÁSHOZ !
 5/12 A kérdező kommentje:

Előtte nagyon ritkán általába hetente egyszer.

Utána elkezdtem rendszeresen cigizni mert jól esett.

De ma már elegem van belőle hogy fojton megkívánom

6/12 anonim ***** válasza:
64%

Szívj gyengébbet pl narancs pall mallt egy idő után megszokja a szervezeted hogy gyengébbet szívsz és lefogod tenni.

Milyen rendszeresen cigizni? Én 19évesen próbáltam ki nem szoktam rá.

Szeretsz cigizni?

2012. máj. 15. 18:48
 7/12 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat!

A harmadik válaszíró tanácsát megfogadom de azért nem fogok kotyvalékokat csinálni

2012. máj. 15. 18:52
 8/12 anonim ***** válasza:
77%

Egy hónap óta nem gyujtottam rá.

Egy év alatt, fokozatosan szoktattam hozzá magam ahhoz, mindig gyengébb és gyengébb nikotin-tartalmú cigit szívtam. Indultam a 0,7 mg/szál nikotin-tartalmú cigivel, és vettem mellé 0,3-ast is. Amikor csak megszokásból gyújtottam rá, akkor a gyengébb, amikor kávé vagy valóban nikotin-igényem volt, akkor az erősebb. Egy idő után már az erősebből szinte semmi, akkor a 0,3-as mellé vettem a 0,1-est, és azzal folytattam. A cigit elraktam a megszokott helyéről egy olyan helyre, hogy meg kelljen mozdulni érte. Szépen, lassan, a magam ütemében csináltam. Aztán már sokszor csak egy pohár vizet ittam és az is elég volt.

Több mint 40 éves cigizés után (napi másfél doboz), most nem mondom, hogy esetenként nem jut eszembe, de annyira nem hiányzik, hogy fogjam magam, lemenjek a sarki boltba bevásárolni belőle. Pedig volt ilyen is.

Nincsenek elvonási tüneteim, nincs semmi gondom, nem "erőszakoltam meg" a szokásaimat, csak szépen, lassan, fokozatosan vontam meg magamtól.

2012. máj. 15. 18:53
 9/12 anonim ***** válasza:
77%
Olvasd el Allen Carr könyvét. Nekem azzal sikerült egyik napról a másikra abbahagyni a dohányzást, 0 elvonási tünettel. Vesztenivalód nincs, a könyv olvasása közben még cigizhetsz nyugodtan, csak lényeg, hogy figyelmesen, átgondoltan olvasd. Sokszázezer ember hagyta abba így a dohányzást.
2012. máj. 15. 21:18
 10/12 anonim ***** válasza:
77%
Én 2 hónapja nem cigiztem.Motiváció kérdése az egész.Én amúgy szerettem cigizni és egyáltalán nem akartam letenni,de most egy időre,lehet,hogy végleg,abba kell hagynom.
2012. máj. 16. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!