Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 15 évesen napi 2-3 szál...

15 évesen napi 2-3 szál mennyire káros?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy már egy szál is káros, de van aki napi dobozokat szív...
2009. jún. 21. 11:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%

hát ha "csak" 2-3szálat szívsz és mázlid van,akkor lehet,hogy csak 34-35évesen halsz meg tüdőrákban...

Szokj le a cigiről,nem ezzel leszel menő!

14/L

2009. jún. 21. 11:55
 2/19 A kérdező kommentje:
A szüleim már elhagyták a 35 éves kort, és még élnek. Ők napi 2-3 dobozzal nyomják! :) És még élnek! ;)
2009. jún. 21. 11:57
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Nézd. Káros. Felesleges azon morfondírozni, hogy mennyire. Én 16 éves vagyok és fél dobozt szívok egy nap. Nem fogom letenni, mert szeretem. Persze most az jön, milyen menő dolog, hát igen, nagyon menő dolog eldugott utcákban/otthon ahol senki sem lát cigizni. Ha dohányzol, el kell fogadnod, hogy lehetnek káros következményei.
2009. jún. 21. 11:57
 4/19 anonim ***** válasza:
96%
15 évesen a napi 2-3 szál kicsit káros (még fejlődik a szervezeted, köztük a tüdőd is, illetve fejlődne, ha hagynád). Meg persze ez maga után vonzza, hogy 16 évesen napi 5 szál, 17 évesen napi 10, 18-20 évestől napi egy doboz. Az pedig már nagyon káros.
2009. jún. 21. 11:58
 5/19 anonim ***** válasza:
34%
Utolsó vagyok, és nem értem, egy 14 éves lány mi jogon okoskodik ilyen hangnemben?! Nagyapám 40 éven át dohányzott, napi 1 doboz, és még mindig él.
2009. jún. 21. 11:58
 6/19 anonim ***** válasza:
85%

szerintem meg tök igaza van. nagyapád nem attól él, hog dohányzik.

L/23

2009. jún. 21. 12:03
 7/19 anonim ***** válasza:
93%

Szüleid 2-3 dobozzal nyomják? Hát az tényleg sok, amugy nem 35 évesen halsz meg tüdörákba, hanem 50 körül, ha annyit szivnál mint anyudék, és menthettelen 1 év alatt a halálozás tehát megállapitják, és attol számitva 1 éven belülsz meghalsz, jo nem te de aki sokat sziv.

Mitöl jobb az ha szivsz egyátalán, nem jo az semmire, sok pénz kiadás, meg egészségkárosito is.

2009. jún. 21. 12:24
 8/19 anonim ***** válasza:
76%

1.vagyok.

Nem akartam ebbe belemenni,de tessék:

Egyik rokonom kb. 45éve cigizik...Ő is így kezdte,csak később.Eleinte napi 2-3szál,aztán egyre több.Ennek következményeként,mára az egyik szemével egyáltalán nem lát,a másik szemében trombózis lépett fel,és újabban kiderült,hogy valószínűleg zöldhályoga van...Mellesleg épp a héten volt egy 5-6órás műtéte.Az erét kellett kicserélni mert a hasában értágulata,a combjában érszűkülete volt.

Egyébként teljesen normális életet él,havonta 2-3x iszik egy kis pálinkát vagy sört és kész,sokat sétál,mozog meg minden.Mindezek a betegségek 90%-ban a cigi miatt vannak...

Hát hajrá,cigizzetek minél többen,hogy a végén ti is így végezzétek...

És köszönöm a kioktatást,hogy mit beszélek én 14évesen...hát tudod,nekem ez pont elég volt ahhoz,hogy olyan messziről kerüljem a cigit amennyire csak lehet...Ja,és szerintem amit írtam teljesen igaz,és hasznos válasz,akkor is ha 14évesen írja,meg ha 24éves írja akkor is!

2009. jún. 21. 12:28
 9/19 anonim ***** válasza:
70%

A nagymamám nyolcvanon túl van és rendszeresen dohányzik többtíz éve. És igaz beteg, de nem a dohányzás miatt. De ez nem jelenti azt, hogy nem lenne ártalmas. Valaki jobban bírja. De elképzelhető, hogy huszonévesen elképesztő undorító és fájdalmas módon fog elvinni...

Jobb nem siettetni... Én 25 vagyok és eddig egy fél szálat szívtam el kb 12-13 évesen. Annyi elég is volt. Kedves ofőm pedig egyszer behozott pár fotót amik egy igenaktív dohányos boncolásán készültek.

Tanulság: Aki hülye haljon meg... :D

ez van

2009. jún. 21. 12:44
 10/19 anonim ***** válasza:
91%

Figyelj, ha a tüdőrák nem hat meg, legalább arra gondolj, hogy milyen undorító. Bűzlessz mint a gorilla, sárgák a fogaid, meg a körmeid... Jó ez neked? 15évesen? (persze most azt mondod, hogy ez nem igaz, de hidd el, aki nem szív, az elájul melletted...)

És 2-3 szál is káros, mert már az első szál is káros.

Aztán lehet itt magyarázni, hogy vkinek az öregapja egész életébe szívott, mégis él--->ezt hívják szerencsének, ugyanis vannak olyan emberek, akikben nincs meg a rákra való hajlam(ezt most nem én találtam ki, orvostól hallottam)

Én életembe egyetlen egyszer szívtam bele egy cigibe--->hát undorító volt, nem tudom egyeseknek ebben mi az élvezet, hogy büdös lesz a kezük meg a pofájuk(már bocsánat...)

2009. jún. 21. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!