Van olyan, hogy valaki hajlamosabb a dohányzásra az átlagnál?
Én ahogy elszívtam az első szálat,egyből láncdohányos lettem.Persze közben korlátoztam magam,úgyhogy napi 1 doboz ment el.
Az számít,ha a családban mindenki dohányzik és így nőttem fel?
Mi a franctól van az,hogy ha valami bajom volt eddig,mindig a cigire támaszkodtam?Mindenkinél így van?
Mitől van az üresség érzet,amikor leteszi az ember a cigit?
Pótol valamit?
Az én szüleim is bagóznak,elég erős dohányosak.Mi hárman vagyunk testvérek de csak én szoktam rá.Az ok: erre gondoltam hogy nagylány leszek tőle.
Én is napi 1-2 dobozzal szívtam el.Ez azért lett már,mert függővé váltam a nikotin iránt.Kaja után kötelezően rágyújtottam.Ha beszélgetni ültünk össze akkor kötelezően előkerült a cigi.Ez már megszokás is volt.15 kemény dohányzó év után végleg letettem a cigit.Nem éreztem ürességet,sőt inkább akkor döbbentem rá,hogy mennyire büdös bagószagú lehettem,mert ahogy abbahagytam a bagózás mintha a szaglásom is visszajött volna.Egyszerűen megéreztem hogy ki cigizik és ki nem..
Én a cigi helyet gyümölcsöt eszem,és úszni megyek..Jobban és egészségesebbnek érzem magam.Ami a lényeg!Végre nem vagyok bagószagú(amíg cigiztem észre sem vettem,hogy az lennék)
Én is első szívásra megszerettem :D Nem tudom hogy hogy, de nekem is mindenki dohányzik itthon. Szerintem már a sok füstből (mert a házban is elég sokszor cigiztek, mellettem) már hozzászokott valamennyire a tüdőm a mocsokhoz, és azért volt, hogy szinte még az első szál előtt úgy éreztem, mint ha kívánnám. Szóval az első kérdésedre válaszolva, szerintem nagyobb az esélye annak, aki ebben nő fel. Persze ha a szülők sosem dohányoznak, a gyerek akkor is kipróbálhatja, de sok barátommal ellentétben, akik otthon titkolták, dugdosták a cigit, és emiatt nem cigiztek egyfolytában, én hozzászoktam hogy bárhol bármikor, kajaután, ital mellé, beszélgetés közben, ébredésután, kávémellett, lefekvéselőtt, és szinte mindig kellett egy cigi :D Sokáig így ment el napi 20-30szál, ha buli is volt este, volt hogy 3dobozzal is elment (persze ez ritkábban).
Én is letettem a cigit, mert átgondoltam logikusan, és hülyeség az egész :D Semmi értelme, tök felesleges.
És nekem is az volt, nem sokat sóvárogtam utána, kaja után kicsit éreztem hogy jó lenne, illetve párszor eleinte rámjött, hogy na, most milyen jó lenne egy cigi, de nem hezitáltam, hogy szívjak-e (mégcsak boltba sem kellett volna mennem érte, mivel itthon kaptam volna úgyis ingyen), mert tudom, hogy pár hét alatt kitisztul az ember, és egyáltalán nem lesz rá szüksége :D Szóval énis inkább azt éreztem, hogy végre megszabadultam attól a büdös szartól :D
akkor végülis már nem dohányzol? Még az is lehet, hogy én küldtem el a könyvet, mert jópár ember kérte tőlem itt:)
egyébként én is valamiért szerettem cigizni, el nem tudtam volna képzelni az életem nélküle :D Még ha ki is bírtam itthon nélküle, elég volt belegondolni, hogy na de mi lesz majd a egy buliban iszok is, és ottmár úgysem fogom tudni megállni, ezért mindegy ha most azonnal rágyújtok..:D még a szobámban is egyfolytában cigiztem, befeküdtem filmezni, hasamra a hamutál, és már ágyból cigiztem :D Így visszagondolva undorító :D
Letettem:)Nem tudom,ki küldhette,de hálás vagyok neki:)Amúgy a címe:Végre nem dohányzok.
A leszokás amúgy egy rémálom,de most,hogy egy kicsit helyre jöttem és nem vagyok rosszul,látom az előnyeit is annak,hogy leszoktam és azt is mondhatnám,hogy örülök neki:)De ez még nekem is hihetetlen,hogy örülök annak,hogy nem cigizek,mert nagy bagós voltam,akkor sem voltam hajlandó letenni,amikor mindenki ezzel piszkált:DAmúgy ha nálunk lehetett volna a házban cigizni,azt hiszem,az a napi 1 dobozom megugrott volna 2-re is:DBár azért próbáltam korlátozni magam:D
Igen, élnek olyan emberek, akik hajlamosabbak a dohányzásra ugyanúgy, mint akikből alkoholisták lesznek, mások nem.
Nem számít, habár a rászokásra nagyobb az esély, ha a családban mindenki dohányzik.
A cigaretta hatóanyaga közismerten a nikotin, ami növeli az agy dopamin szintjét, a függőség emiatt alakul ki.
A cigizésről való leállásnál zuhan a dopaminszint, ami kihatással bír az idegrendszerre.
A cigi, mivel az idegrendszert stimulálja, működésében egyféle nyugtató is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!