Mit tegyek, ha a párom kapcsolatunk alatt szokott rá a
dohányzásra, és én ezt képtelen vagyok tolerálni?
Figyelt kérdés
Két éve vagyunk együtt, ő akkor nem dohányzott, sőt büszke is volt rá, hogy leszokott már jó pár éve, és elítélte az akaratgyenge embereket, akik kifogásokat találnak, hogy nem tudnak leszokni. 5 hónapos a kisbabánk, ő pont akkor szokott vissza, és én hiába mondom, hogy nem bírom elviselni a szagát, semmi nem történik. Undorodom a bőre szagától, ha letusol is érzem, kerülöm őt a házban, eltávolodtunk egymástól, képtelen vagyok tolerálni, és féltem az egészségét is. (arról nem beszélve, hogy a babánkért is felelősséggel tartozik már) Nem tudok változtatni azon, hogy émelygek a cigiszagtól, és undorodom a közelében lenni, ezt nem tudom leküzdeni...
Ha nem lenne babátok, azt írtam volna, hogy vagy megszoksz, vagy megszöksz, de így azért nem olyan egyszerű a helyzet.
Én is undorodom a cigitől, nagyon enyhe szagot is megérzek, így teljesen megértelek.
Gondolkoztam, mi lenne, ha a párom szokna rá, mert dohányossal össze se jöttem volna. Valószínűleg nem lenne több csók. Kérdés, hogy a kedvemért (vagyis a csókokért és a szexért) leszokna-e, vagy tönkremenne-e a házasságunk. Nem tudom...
Biztosan kapsz jó pár választ, hogy joga van cigizni, de szerintem neked meg jogod van egészséges környezetben élni és gyereket nevelni. Nagyon nehéz ügy.
2011. nov. 15. 09:51
2/16 anonim válasza:
Miért szokott vissza?
2011. nov. 15. 09:58
3/16 A kérdező kommentje:
Mert ideges volt, mikor megszületett a babánk. :) Ami hülyeség. Már jó erőre mondta, hogy tuti akkor szívni fog. Én mondtam, hogy jó, d enem szokjon vissza, mert ezt nem tudom tolerálni, és ezt tudja attól a naptól, hogy összejöttünk. És most meg a munkatársaival dohányzik, miattuk nem tud leszokni, mert ott az a menő. (ez tényleg így van) Itthon amúgy nem gyújt rá, de hétköznap nincs csók, meg semmi, mert nem bírom magam megerőszakolni, szóval patthelyzet. Persze őt ez idegesíti, és értetlenkedik, hogy miért nem csókolom meg, de nem változtat a helyzeten. Annyit mondott, hogy nem fog örökké tartani. De közben elhidegülünk egymástól. (persze vannak más problémák is..)
2011. nov. 15. 10:14
4/16 A kérdező kommentje:
Ja és egyetlen szálat is megérzek. Volt hogy a szemembe nézve azt mondta, hogy nem szívott, de megéreztem. És be is vallotta hogy hazudott. Szóval nem kamuzok, érzem, irtó jó a szaglásom és sajnos érzékeny vagyok a szagokra. Hiányzik a szerelmem bőrének az illata.
2011. nov. 15. 10:15
5/16 anonim válasza:
Talán mindkettőtök részéről elfogadható lenne az elektromos cigi, a párod ugyanúgy élvezhetné, te pedig nem éreznéd a szagát. Ha érdeklődsz iránta, google-ba írd be, hogy elektromos cigaretta, vagy e-cigaretta és találsz jó pár oldalt. Mielőtt vennétek egyet, olvassatok utána a márkának, adott terméknek.
Remélem, segítettem. :)
20/F
2011. nov. 15. 14:33
6/16 anonim válasza:
Nem akarlak megbántani, de ez már hiszti.
2011. nov. 15. 15:45
7/16 A kérdező kommentje:
Ezen mi a hiszti? Hisztiből szenvedtetem magam, hogy nem bújok oda hozzá, vagy mi? Nem is tudom máshonnan, hogy rágyújt csak a szagról. Ezen mi a hiszti? Mi más miatt zavarna, mint a szaga miatt?
2011. nov. 15. 18:08
8/16 A kérdező kommentje:
Elektromos cigi szóba sem jöhet, mert azért dohányzik, mert a munkatársai is dohányoznak és ez közösségteremtő. :)
2011. nov. 15. 18:08
9/16 anonim válasza:
Ez tényleg elég hisztiszagú... Ne izélj már, hogy komolyan azért lesz vége a kapcsolatotoknak, mert ő egy ideje dohányzik?... ez komolytalan. Én elhiszem, hogy zavar, sőt, amég nem dohányoztam, én se nagyon bírtam, de azért elviseltem, hát ez van, könyörgöm.. van ennél millió rosszabb dolog a világon. Próbálj meg toleránsabbnak lenni, azt meg nem hiszem hogy ez már az általános iskola, hogy azért nem teszi le, mert a munkatársai is dohányzonak. anélkül is lehet beszélgetni. Nem igaz, hogy nem tudod leküzdeni. Természetesen mondd neki, hogy szokjon le, és ha tényleg nagyon szeret, akkor le fog, de amég nem sikerül neki/nem akar eléggé, addig viseld el. a világon másik 6 milliárd nemdohányzó ember is el tudja viselni, ha dohányzik a párja.
2011. nov. 15. 20:40
10/16 anonim válasza:
Teljesen megértelek, az én párom is dohányzik, de nálunk más a sztori. Viszont én nem csak a szagát, az egészségkárosító hatását is, hogy mindig avval takarózik, hogy persze a szüleinek sincs semmi baja pedig már X éve cigiznek meg nekik sem lett konkrét bajuk (eddig) még ami erre fogható lenne, de mi van ha lesz a születendő gyerekünknek baja? mi van ha idő előtt meghal? - mondjuk "csak" egy trombózisban pl. (azért említem pont ezt mert most volt flebitisze és elküldték hematológiára) A szagról meg csak annyit, hogy ha alaposan megfürdik, hajat is mos nem érződhet a szaga, de a száj az már más tészta... büdös, rossz ízű és blőeee ilyenkor se puszi se pá :) nyaggatom néha pár havonta előjön a téma, hogy leszokhatna, de eddig még nem vette a fáradtságot. Mi mondjuk még csak nem is élünk együtt szóval egyszerűbb a helyzetem, meg is mondtam már neki, hogy közös jövőnk (értem itt házasság család gyerek) nem lesz ha nem szokik le, mert se nem élek együtt egy dohányossal gyereket meg végképp nem vállalok. Bár lehet csak ámítom magam, hogy ez be fog következni egyszer. És akkor ott lebeg mindig, hogy bármikor visszaszokhat.
Nem látok bele a kapcsolatotokba, de ha úgy érzed, hogy eltávolodtok akkor ez őt most vagy nem izgatja és tovább cigizik vagy ő nem érzi így. Amúgy nem értem a párod. Tényleg fontosabb a cigi mint Te a gyereketek vagy akár a saját élete?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!