Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit tegyek, ha a párom kapcsol...

Mit tegyek, ha a párom kapcsolatunk alatt szokott rá a dohányzásra, és én ezt képtelen vagyok tolerálni?

Figyelt kérdés
Két éve vagyunk együtt, ő akkor nem dohányzott, sőt büszke is volt rá, hogy leszokott már jó pár éve, és elítélte az akaratgyenge embereket, akik kifogásokat találnak, hogy nem tudnak leszokni. 5 hónapos a kisbabánk, ő pont akkor szokott vissza, és én hiába mondom, hogy nem bírom elviselni a szagát, semmi nem történik. Undorodom a bőre szagától, ha letusol is érzem, kerülöm őt a házban, eltávolodtunk egymástól, képtelen vagyok tolerálni, és féltem az egészségét is. (arról nem beszélve, hogy a babánkért is felelősséggel tartozik már) Nem tudok változtatni azon, hogy émelygek a cigiszagtól, és undorodom a közelében lenni, ezt nem tudom leküzdeni...
2011. nov. 15. 09:32
1 2
 11/16 anonim válasza:

én is sokáig dohányoztam,láncdohányos voltam napi 2db cigit simán elszívtam.

a barátom egészségmániás és ráadásul orvos.nagyon zavarta,hogy cigizek pl.a lakásában és az autóban nem is gyújtottam rá,max.az erkélyen.de a cigi miatt abszolút nem romlott meg a kapcsolatunk.nem lehet,hogy az említett egyéb problémák nagyobb szerepet játszanak az elhidegülésben,mint a cigi?

2011. nov. 16. 11:22
 12/16 anonim válasza:
előző voltam bocs,2 dobozt akartam írni:)
2011. nov. 16. 11:22
 13/16 A kérdező kommentje:
az anyja, apja rákos (Volt) apukája emiatt halt meg nemrég. És ennek ellenére visszaszokik. Persze hogy zavar az egészségkárosító hatása.
2011. nov. 16. 12:56
 14/16 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy hiszti. Én nem mondtam, hogy emiatt lesz vége a kapcsolatunknak, ezt hol írtam??? Azt írtam, hogy az undort nem tudom leküzdeni. Én tolerálom, úgy hogy nem érünk egymáshoz, ezt pedig ő nem tudja tolerálni. Beszélek vele meg minden, de ha átölelem gyomorforgató az érzés, és eltolom magamtól. Ezt nem a tudat okozza, hanem a szag. Én sem értem miért csinálja, ő sem érti. Amúgy nem tudom miért nekem kell toleránsnak lennem egy olyan dologban ami nem a kapcsolatunk eleje óta van, és mindig is így gondolkodtam erről? Sajnos mindkét szülőm dohányzott és ebben nőttem fel, gyakorlatilag fulladoztam a cigtől egész gyerekkoromban, ezt neki is elmondtam, hogy az átlagnál kicsit kisebb a toleranciaküszöböm ha cigiről van szó. Hát sorry. Ő annyit nem visel el, hogy macska legyen a házban, mert undorodik a macskaszőrtől, és azt mondta kizárt hogy legyen, akkor hol működik a tolerancia odavissza?? Amúgy gyerek után természetesen vannak még más dolgok is, amik eltávolítanak minket. De a kérdésem arra vonatkozott, hogy mit tehetek, ha képtelen vagyok tolerálni, és ő sem szokik le? Miért pont nekem kell engednem?
2011. nov. 16. 13:02
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy dirket csinálja? Mert tudja, hogy így nagy ívben elkerülöd? A dohányzást leszámítva jó a kapcsolat?
2011. nov. 17. 15:48
 16/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez NEM hiszti!!! Ilyet csak a dohányosok írnak.

Nem gondolnám, hogy egy ilyen negatív változást tolerálni kellene és elhetne egy kapcsolatban. Nemcsak a saját egészségét veszélyezteti. Egy kapcsolatban, főleg ha gyerek is van, az ember felelős a másik (két) emberért.

Nekem és a babának HOSSZÚ TÁVON szüksége van egy EGÉSZSÉGES férfira és apára.

Neki fontosabbak a kollégái, mint a családja, a gyereke? Mert elég kevés tüdőrákos éli túl..., ha mégis, akkor is titeket terhel a MAGÁNAK SZÁNDÉKOSAN OKOZOTT betegséggel.

Neki fontosabbak a kollégái, mint a párja ölelése, csókja meg a szex?

Kérdező, a munkahely egy JÓ KIFOGÁS, a párod felfogásával baromi nagy baj van.

Mennyit ér manapság egy munkahely, meg a kollégák? Semmit! Ha megbetegszel (akár a munkában!, pl. munkahelyi baleset), lesz*rják, az első adandó alkalommal kirúgnak valami kifogással, mert ők is egészséges embereket akarnak, akik sokat bírnak és nem hiányoznak. Ha kirúgnak, a munkatársakkal jobb esetben történik néhány levélváltás, vagy 2-szer elmennek sörözni, utána lesz új kolléga, és azzal járnak cigizni. A "kedvükért" egészségkárosodott párodat meg lesz*rják.

MEGÉRI NEKI??? TÖBBET ÉR, mint a szerelmed és a vágyad?

Ha igen, akkor vagy nem szeret, vagy iszonyatosan buta ember. De inkább az első.

Első válaszoló megint

2011. nov. 18. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!