Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szerintetek a dohányzás magánügy?

Szerintetek a dohányzás magánügy?

Figyelt kérdés
Mit szóltok az új törvényekhez? ti mit változtatnátok?
2012. febr. 14. 18:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
Hát, magán ügynek magán ügy, de én szerintem jó hogy kitiltották a zárt helyekről. Én cigizek, de legalább nem égetnek meg minden második percben az ital pultnál, a kint lévő dohányosok között egész jó hangulat is kialakul gyakran, nem lesz annyira tömény füstszagod, kevesebb fogy el, ergo kevésbé mérgezed magad.
2012. febr. 14. 19:01
 2/13 anonim ***** válasza:
39%

Bár nem tudom mi az az új törvény.De a kérdésedre a válaszom:

A dohányzás magánügy addig amíg nem az én képembe fújja a füstöt az illető dohányzó.Amíg nem okoz gondot másoknak addig magánügy.

2012. febr. 14. 19:02
 3/13 anonim ***** válasza:
Én örülök neki, nem dohányzok, de igencsak kellemetlen amikor a tömött buszmegállóban vagy kávézóban a képembe fújják a füstöt.
2012. febr. 14. 19:06
 4/13 anonim ***** válasza:
Azt mondta az egyik dohányos, hogy ameddig ő fizeti be a cigi után a legtöbb adót addig nedumáljon, egy nem dohányzó sem, hogy ő hol szívja a drága cigijét mert ez az ő magánügye és ha valakinek nem tetszik akkor tiltsák be. Én egy nem dohányzó vagyok de én is úgy vagyok amíg nem fújja a pofámba addig magánügy.
2012. febr. 14. 19:52
 5/13 anonim ***** válasza:

Ecigizek szóval engem nem érint a tiltás, de én ott tartom gonosz kis lépésnek, hogy alternatívát nem adtak. Ha lennének dohányzó szórakozóhelyek, vagy egy elkülönített "dohányzószoba", vagy az udvaron egy 2 négyzetméteres placc akkor megértem.

Ha tényleg az egészség védelme lenne a céljuk akkor nem emelni kellene meg kitiltogatni, hanem alternatívát adni, vagy segíteni a leszokásban a tömegeknek. Tiltani sajnos mindig egyszerűbb.

A következő az lesz, hogy az ecigit fogják mumusnak kikiáltani és habár nincs füst, nincs szaga mégis azért, hogy jövedéki adót vethessenek ki rá el fog indulni ellene is boszorkányüldözés.

2012. febr. 14. 19:56
 6/13 anonim ***** válasza:
57%
Csak addig magánügy amig otthon a négy fal között csinálják. Amikor már engem mérgeznek vele, nem magánügy.
2012. febr. 14. 20:17
 7/13 anonim ***** válasza:

Engem nem érdekel, ha valaki dohányzik, de az igenis zavar, ha az arcomba fújja a füstöt. Szóval addig, amíg mást nem mérgez vele, és nem zavar vele, addig nincs a dohányosokkal semmi baj, hiszen magánügy, hogy ki mit csinál.

Szerintem jó, hogy zárt helyen nem lehet rágyújtani, hiszen aki nemdohányzó, az pokolian szenved a büdös füsttől. De szerintem is kellene helyet biztosítani a dohányzóknak is, például külön szobát, vagy valami helyet, ahol rágyújthatnak, mert nekik is kijár, hogy jól érezzék magukat.

2012. febr. 15. 08:58
 8/13 anonim ***** válasza:

Először is fel kellene világosítani az embereket, hová is vezet a dohányzás. Alternatívaként fel kéne ajánlani a sportot, a tanulást, mint másik "szenvedélyt".

Azonban a dohányosok dobozba tömörítésével, elkülönítésével nem értek egyet. A legtöbb helyen úgy oldják meg a "kijelölt hely" kérdését, hogy kiraknak egy hamutálat azt ajtó elé. Szerencsétlen dohányos meg ott strázsál esőben, hóban, fagyban, és aki arra jár, azt ugyanúgy zavarja a füst, hiába nem fújja rá. (Én 5 méterről is megérzem a szagát és nem szeretem, ahogy azt sem, ahogy komor arcú dohányosok cigiznek valaminek a bejáratánál, mint valami leprások.) Külön szobát kijelölni meg egyenesen gyilkosság. Kitódul 15-20 dohányos, és 5 perc múlva olyan füstöt csinál hogy nem lehet megmaradni, hatványozottan káros és az összes ruhájuk telemegy füsttel, egy okádék. A minimum az lenne, hogy a dohányzásra kijelölt helyiségeket nagy teljesítményű elszívó berendezéssel kellene ellátni, ezt csinálhatná egy állami cég, állami támogatással, a 380 milliárdos adóbevétel töredékéből.

A másik a dohányzás kulturája. Magyar ember ha kell ha nem dohányzik, ha kijön rágyújt, ha befejez valamit rágyújt, nem jön a busz rágyújt, ha ideges rágyújt. Az arab országokban ez olyan kulturáltan meg van oldva, ebéd után odahozzák az asztal mellé a pipát választható ízű dohánnyal, a kutyát sem zavarja a finom almaillatú pöfékelés.

2012. febr. 15. 10:28
 9/13 anonim ***** válasza:
27%

Aki nem cigizik mindig nyafog.

Én elszívok napi 2 dobozzal.

Olyan helyen is rágyújtok ahol "nem lehet".

Nekem nincs kocsim, és én se panaszkodok hogy egy városban több ezer kocsi nyomja ki a büdös mérgező füstöt.

Szóval a nem dohányzóknak se kéne panaszkodniuk.

2012. febr. 16. 16:38
 10/13 anonim ***** válasza:
Ahogy a 6-os mondta: ha a saját otthonodban csak magadat mérgezed vele, akkor magánügy. Mihelyt onnan kilépsz és a nemdohányzókat is mérgezed, közügy.
2012. febr. 19. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!