Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányos - Miért? Nem dohányos...

Dohányos - Miért? Nem dohányos - Miért nem?

Figyelt kérdés

Szeretném jobban megismerni az emberek dohányzásról alkotott véleményét és szokásait.

Ezért szeretném, ha a válaszban mindenki leírná először is igen/nem válasszal, hogy dohányzik-e vagy nem, utána indokolja, hogy ha dohányzik akkor miért, illetve ha nem dohányzik, akkor miért nem.

Hány éves, mi a neme, ha dohányzott akkor mennyi ideig, mi miatt szokott le, és mi miatt szokott rá (pl kíváncsiság, más miatt..)

és bármit amit még említésre méltónak tart.

Csak adatok gyűjtése szempontjából tettem fel a kérdést, ezért szeretnék őszinte és egyenes válaszokat!

(ha társaságban dohányzik, vagy alkalmanként az is igen-t jelent!)

pl: DOHÁNYOS RÉSZRŐL

-Megnyugtat, segít gondolkodni, jó érzés.

-Szokásommá vált mint az evés, és emiatt nehéz leszokni.

-Nehéz / Nincs elég akaraterőm leszokni mert függő vagyok, amúgy nem dohányoznék.

-Szerintem menő, több önbizalmam lesz tőle, így egy csoportba tartozom.

-Körülöttem mindenki dohányzik, ezért én is.

NEM DOHÁNYOS RÉSZRŐL:

-Egészség károsító.

-Nem bírja a szervezetem.

-Félek a következményektől.

-Nem szeretem a dohányfüstöt, szerintem büdös.

-Drága / nem engedhetem meg magamnak.

-Családom (élettárs, szülők, rokonok, gyermek) kedve, egészsége miatt leszoktam, vagy emiatt nem is szoktam rá.

2012. jan. 14. 18:14
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Anyám!

A cigi alternatívája már a nyugtató?

Ne viccelj már!

Mivel jobb, könyörgöm, ha valaki egy eltompult zombit csinál magából, mert a nyugtatókat szedi, mintha rágyújt egy cigire?

Ideges vagyok, bekapok egy nyugtatót?

Mindig, mindenhol, ott is, ahol koncentrálnom, figyelnem kellene?

Egyszer-kétszer vettem be Valeriánát, egy szemet, és ez a leggyengébb, hát totál ki voltam ütve tőle, csak lézengtem, olyan volt, mintha berúgtam volna.

És ez CSAK Valeriána!

Akkor mi van a többi nyugtatóval, amik jóval erősebbek?

A nyugtató ezerszer nagyobb függőséget okoz, mint napi pár szál cigi.

Láttál te már ember, aki nem jutott hozzá a napi nyugtató adagjához?

Én dolgoztam szociális munkásként, volt egy nő, akinek nem volt pénze kiváltani a nyugtatóját, és két napig anélkül volt.

Hát, bakker, szó szerint rázta az ideg, majdnem elbőgte magát, könyörgött, hogy adjon neki valaki kölcsön, ha megjön a pénze, akkor megadja, de ki kell váltani a gyógyszerét.

Na, ennyit az ártalmatlan nyugtatókról!

Szedáld le magad, ha feszült vagy, aztán mindenki lenyugtatózva, tompán lessen ki a fejéből!

Szép világ lenne!

2012. jan. 18. 10:24
 22/30 anonim ***** válasza:
Drogos?Miért?Nem drogos?Miért?
2012. jan. 18. 12:01
 23/30 anonim ***** válasza:

Ha a nikotin jó nyugtatónak, akkor miért nem lehet receptre kapni, mert akkor nem ad-hoc alapon, hanem kiszámított adagokban kapná az ember? (A morfiumot is adják receptre, de szigorúan könyvelve.)

Na meg ott vannak nyugtató helyett a természetgyógyászati szerek, nem kell mindjárt a büdös cigihez nyúlni.

2012. jan. 18. 13:31
 24/30 anonim ***** válasza:
20%

dohányos

Egészségügyi okokból dohányzom

-jó a bélnek, úgy érzem

-jobb tőle jobban kisz@rja magát az ember

Jelmondat:

"A dohányosok hamarabb sz@rnak" (halnak helyett)

-jó a tüdőnek

-a túl sok oxigén káros egyensúlyba kell tartani

-kivánja a szervezetem, és amit kíván a szervezet, az kell neki

-fiatalít

-aki leszokik, azoknak rákot okoz

-fogyaszt, nem akarok dagadt disznó lenni

2012. jan. 20. 20:16
 25/30 anonim ***** válasza:
Fiatalít? Erre milyen bizonyítékod van?
2012. jan. 21. 01:07
 26/30 A kérdező kommentje:

Kedves 45%-os.

Ha tényleg egészségügyi okokból dohányzol, akkor szerintem rossz fába vágtad a fejszéd.

jó a bélnek. úgy érzed. ahogy már említetted is. egyáltalán nem jó az érszűkítő hatása miatt.

Már miért lenne jobb a tüdőnek? pont, hogy rosszabb..

Olyan nincs, hogy "túl sok oxigén" a levegőben pont megfelelő mennyiségben van oxigén, max a búvároknak vagy magas hegyre mászóknak van túl sok oxigén, azoknak tényleg rossz.

Persze, a heroint vagy a krokodil drogot is kívánja a függő szervezete.. és jó neki? láttál már drogos embert, ember?

mitől fiatalítana? max attól, hogy menőnek érzi magát az aki dohányzik.

Aki rászokik az lesz rákos, nem aki nem szokik rá, vagy még időben leszokik.

Annyiban tud fogyasztani, hogy kissé csökkenti az étvágyat.. de enni kell, és aki nem eszik az meghal. Illetve ha már elszívtál szoba biciklizni, vagy futni alig bír a dohányos mert nem bírja a tüdeje.

"Hamarabb sz@rnak.." hát igen, hamarabb finganak ki az biztos.

2012. jan. 21. 17:54
 27/30 A kérdező kommentje:
*ha már elhíztál (elszívtál helyett)
2012. jan. 21. 17:56
 28/30 anonim ***** válasza:
Há mi van ez most mér nemjó akkor minek kérdezed he???
2012. jan. 21. 18:51
 29/30 anonim ***** válasza:
Nekem jó egészségügyileg énmeg arról nem tehetek, hogy neked nem jó. Hozzá kell szokni rendesen (napi 4-5 doboz) és utána egészség javító hatású. Főleg a Priluki. Na az igen.
2012. jan. 21. 18:53
 30/30 anonim ***** válasza:
Emberek csak irónikus akart lenni azzal hogy fiatalít:D ne legyetek már ilyen madarak, egyébként napi 4-5 doboz prikuli az alap, feltéve ha nincsen "szimfónia meg barna szofi"
2012. jan. 22. 18:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!