Dohányos - Miért? Nem dohányos - Miért nem?
Szeretném jobban megismerni az emberek dohányzásról alkotott véleményét és szokásait.
Ezért szeretném, ha a válaszban mindenki leírná először is igen/nem válasszal, hogy dohányzik-e vagy nem, utána indokolja, hogy ha dohányzik akkor miért, illetve ha nem dohányzik, akkor miért nem.
Hány éves, mi a neme, ha dohányzott akkor mennyi ideig, mi miatt szokott le, és mi miatt szokott rá (pl kíváncsiság, más miatt..)
és bármit amit még említésre méltónak tart.
Csak adatok gyűjtése szempontjából tettem fel a kérdést, ezért szeretnék őszinte és egyenes válaszokat!
(ha társaságban dohányzik, vagy alkalmanként az is igen-t jelent!)
pl: DOHÁNYOS RÉSZRŐL
-Megnyugtat, segít gondolkodni, jó érzés.
-Szokásommá vált mint az evés, és emiatt nehéz leszokni.
-Nehéz / Nincs elég akaraterőm leszokni mert függő vagyok, amúgy nem dohányoznék.
-Szerintem menő, több önbizalmam lesz tőle, így egy csoportba tartozom.
-Körülöttem mindenki dohányzik, ezért én is.
NEM DOHÁNYOS RÉSZRŐL:
-Egészség károsító.
-Nem bírja a szervezetem.
-Félek a következményektől.
-Nem szeretem a dohányfüstöt, szerintem büdös.
-Drága / nem engedhetem meg magamnak.
-Családom (élettárs, szülők, rokonok, gyermek) kedve, egészsége miatt leszoktam, vagy emiatt nem is szoktam rá.
A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
Ember te mekkroa egy vicc vagy. Osztasz itt mindenkit, miközben nem volt miről leszoknod, mert rá se szoktál.
Én dohányzok, és íme az igazság, az én véleményem szerint:
Nem jó, mert hiába tűnik rövid távon olcsónak, hosszú távon nagyon drága, és kétszer is megfizetsz majd érte.
Másra is el lehetne költeni azt a pénzt, nagyon káros, függőséget okoz. és amiatt vagy ideges, hogy nem tudsz rágyújtani, ezért nyugtat meg. Kb. néha jó, de napi 2 doboz az a pokol.
dohányzom:
-mert súlyos lelki terheim voltam 1 éve és ebben kerestem vigaszt
- családba senki nem dohányzik épp ezért rémesen számkivetettnek érzem magam otthon.
- leszokást tervezem de gyenge jellem vagyok és mint a fogyókuránál ennél a jó majd hnap kezdem szindromában szenvedek.
- rohadtul nem menő, sőt gáz,de megnyugtat és szenvedélyesen imádom. napi 10 szálat szívok de így is a pénz ügyek miatt szívok csak ennyit amúgy simán 1,5-2 dobozt szívnék.
- a következményekre nem gondolok mert 1x élünk és akkor legalább élvezzük ki.
17/L
"Nem csak maga a cigi, az egész szertartás."
Napi 10-20 alkalommal nem tudom felfogni, hogy mi az izgalmas benne, 80 IQ felett!
Előveszed, rágyújtasz, hú de izgalmas! Csak iszonyatosan ingerszegény környezetben okozhat ez izgalmat, pl. több éves börtönbüntetés vagy lakatlan sziget esetén!
"rohadtul nem menő, sőt gáz,de megnyugtat és szenvedélyesen imádom."
Rég feltalálták a nyugtatókat.
"napi 10 szálat szívok de így is a pénz ügyek miatt szívok csak ennyit amúgy simán 1,5-2 dobozt szívnék. "
Na ezért kellene felemelni még sokkal jobban a cigi árát!
"Rég feltalálták a nyugtatókat."
Igen és ha arra szoksz rá az életben nem szoksz le róla!, károsabb, mindíg erősebb több kell belőle. Nyugtatók mellett felelőség teljes munkát nem lehet végezni!
Ez olyan , hogy nem dohányzom csak lövöm magam!...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!