Mennyi idő alatt tisztul ki egy erős dohányos szervezete, tüdeje?
Elméletileg így van az utolsó cigitől számítva:
"20 perc: a vérnyomás és a pulzus normális szintű lesz
8 óra: a vér oxigénszintje javul
12 óra: a nikotin kiürül a szervezetből
24 óra: csökken a halállal végződő hirtelen szívinfarktusok kockázata
48 óra: az illat- és ízérzékelés javul
3 hónap: 30%-kal növekszik a tüdő teljesítménye
9 hónap: a nikotin okozta köhögés megszűnik, a kimerültségérzés és a szapora levegővétel csökken
1 év: a szívinfarktus veszélye 50%-kal csökken
2 év: a tüdőrák kockázata csökken
5 év: a tüdőrák veszélye 50%-kal csökken
10 év: a tüdőrák esélye a nemdohányzókéval azonos
15 év: az egészségi állapot olyan, mint a nemdohányzóké."
Bár én az utolsóval(15 évvel) nem értek egyet.
Egy másik verzió szerint annak az időnek a duplája, mint amennyi ideig dohányoztál.
én 3 évet tudtam, arra hogy teljesen kitisztul a tüdő. Bár ezek szerint lehet több..
vagy csak meg akarják ijjeszteni a dohányosokat, azzal a 15 évvel, nem tudom honnan jött, nekem is furán hangzik. Minden 7. évben "újjászületünk" tehát szöveteink majdnem teljes egészében megújulnak, az idegsejteken kívül. Tehát picit furi és logikátlan
én azt hallottam, hogy 48 óra után a szervezet neki áll öntisztítani
addig meg fokozottabb a védelme
ez a védelem ilyenkor enyhül - mivel már nincs miért védekezni - és aki ilyenkor gyújt rá - tehát ha pl nem rendszeres dohányos, vagy visszaeső ő van kitéve a lehető legnagyobb veszélyeknek
és azt is hallottam 1 szál cigaretta 8 km lefutással tisztul ki a vérből - tehát a vérsejtek ekkor szállítanak tiszta oxigént, nem pedig szémonoxidot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!