Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért jó az államnak a dohányz...

Miért jó az államnak a dohányzás ilyen mértékű korlátozása?

Figyelt kérdés
Tudtommal a cigi azért kerül annyiba amennyibe, mert rengeteg az adó rajta, ami az államnak bevétel. Na most ha ők szinte betiltják az egész dohányzást, akkor az nekik miért jó? Saját maguknak ártanak vele. Na meg a dohányosoknak is. Milyen dolog az, hogy munkahelyeken se lehet dohányzó helyiség? Kocsmákban, szórakozóhelyeken sem lehet rágyújtani... Ahogy hallom, ezeknek a helyeknek a forgalma kezd csökkenni, mióta ez van. A buszmegállókkal, játszóterekkel még egyetértek, de hogy egy diszkóban ne lehessen cigizni, vagy egy főiskolán... Ha még csak azt büntetnék, ha valaki eldob egy csikket, azt megérteném, még helyeselnék is, de ez így nevetséges, komolyan mondom.
2012. jan. 3. 13:41
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
21%
Az ünnepek előtt a Karcagi kórháznál felszálltam a buszra mellém ült egy igen innuminált állapotban lévő úr az az orrfacsaró bűz a mi a száját elhagyta az valami írtózatos volt én nem dohányzom de inkább elviseltem volna a füstöt mint ezt, szerintem azt is be kellene vezetni, hogy aki részeg ne szálljon buszra mert kinek van kedve ezt a bűzt szaglászni?
2012. jan. 3. 17:35
 22/23 anonim ***** válasza:
70%

Az alkohol is élvezeti cikk,a fogyasztása egyáltalán nem szükségszerű,és ugyanúgy függőséget okoz,mint a dohányzás.Csak így jön ide.Erősen vitatkoznék vele,hogy a dohányzás ártalmai sokkal súlyosabbak,mindenki látott már csumára berúgott ,elzüllött alkoholista embert,netán levágott lábbal,esetleg agyvérzést kapva,bőven eléldegél még így is a patkánya jó 10-15 évig is akár.Az ő kórházi kezelése biztosan ingyen van az államnak.

Felháborító,ami ebben az országban folyik,hogy aki dohányos,rokkant,elhízott,cukorbeteg stb.,az már értéktelen,menjen a pokolba és kiüldözik a világból is.Hol vannak itt az emberi jogok?Lassan mint Hitler,elszállítják koncentrációs táborokba a cigiseket,mert az egy másik faj!

2012. jan. 3. 22:42
 23/23 anonim ***** válasza:

A dohányzó fog jól járni mert több pénz marad a zsebében,ha leszokik.

A nem dohányzó jár rosszabbul , mert neki is többet kell majd adózni.

Az érdekes az lesz, hogy nem kell majd dohánygyár mert nem lesz dohányzó, és nem kellenek kórházak sem mert mindenki egészséges lesz mint a makk.

Csak arra lennék kíváncsi hogy mi lesz a következő vitakérdés?

2012. jan. 4. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!