Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Milyen elvonási tünetei...

Milyen elvonási tünetei vannak a dohányzás elhagyásának?

Figyelt kérdés
2012. jan. 2. 21:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Én különös fizikai tünetet nem észleltem. 30-án döntöttem el, hogy leteszem, 3 napja nem gyújtottam rá, és azon kívül hogy nagyon kívánom, és alkudozok magammal, hogy még egy doboz belefér és majd utána teszem le, de végül lebeszélem magam. Fizikai tünet nincs...nem remegek, nem száradok ki, nem történt semmiféle elváltozás, esetleg annyi, hogy könnyebben fel lehet idegesíteni.
2012. jan. 2. 21:28
 2/10 A kérdező kommentje:
velem is ugyan ez van, én 2 napja nem gyújtottam rá, nálam még annyi van hogy éjszaka nem nagyon tudtam aludni. nyűgös voltam. Te mennyit szívtál el naponta? nálam több mint 1 doboz elment, ma csak 2 szálat szívtam el... :S így kibírom.
2012. jan. 2. 21:36
 3/10 anonim ***** válasza:
kb 1 hónapja 1 doboz 2 napra volt elég majd folyamatosan csökkentettem és december utolsó hetére napi 3 szálra váltottam át. Sajnos nem egyszerű, mert vannak szokásaim amihez hozzá volt kapcsolva a dohány, pl: reggeli és a délutáni kávézáshoz alap volt, hogy kimegyek a friss levegőre rágyújtok megiszom a kávét és csak lazítok. Sajnos most nem így megy és már most hiányzik, ezért próbálom kikerülni ezeket a helyzeteket.
2012. jan. 2. 21:42
 4/10 anonim ***** válasza:
Az ingerlékenységen kívül igazából semmi. Mivel a dohányzás is egy pótcselekvés, próbálj találni helyette valamit ami leköti az idődet. Nekem különösen akkor volt nehéz amikor a kávé vagy a sör előkerült mert szinte elképzelhetetlen volt, hogy ilyenkor ne gyújtsak rá. Szerencsére most már csak alkalmanként szivarozok, ezt a szokásom megtartottam. Bár nehéz lesz mert már sehol se tolerálják a tegnapi naptól:S
2012. jan. 2. 22:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Aki nem ideges természetű az letudja tenni elég könnyen, de viszont az aki ideges a annak elég kínos, ideges, nem jó neki semmi, mindenben a hibát keresi mindenkibe beleköt. (én is ebben voltam) 3 hónap az-az idő amikor még kívánja az ember utána ezek elmúlnak ahogy tisztul a tüdő de még vissza jönnek némi kívánatok érte csak akkor már könnyebb azt mondani nem dohányzom.
2012. jan. 3. 06:58
 6/10 anonim ***** válasza:

Aki csak pár napja nem dohányzik az nemtom minek okoskodik...

Fél éve nem dohányzom az első 3 hónapban híztam aztán visszafogytam.Egyik napról a másikra letettem.

2012. jan. 3. 12:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Szélső esetben remegés, idegesség, rosszullét. Egy ismerősöm hihetetlenül agresszív lett akkor, ütött-vágott ha valami apróság nem tetszett neki.
2012. jan. 3. 13:14
 8/10 anonim válasza:

Nekem úgy sikerült, hogy legalább 3-4 héttel a dohányzás elhagyása előtt elkezdtem mondogatni, de csak magamban és magamnak, hogy ekkor és akkor leteszem a cigit. Elkezdtem tervezni, hogy mit fogok csinálni helyette, és kitaláltam, hogy karkötőt csomózok majd, és rátérek az egészséges táplálkozásra, ami kizárólag azt jelentette nálam, hogy esténként zöldség-gyümölcs turmixot ittam-ettem, ahogy alakult, és naponta 3*2 darab Magne B6-ot vettem be. A magnézium állítólag nagyon jó az idegeknek, ha már elkezdtél leszokni, de idegeskedsz, nyugodtan vegyél be, és este is nagyon jól fogsz aludni.

Így kizárólag a köhögés maradt mint elvonási tünet, ha nem bírtam, megittam 1-2 kanál lándzsás útifű lötyit, ami kifejezetten a dohányosoknak is jó, mert tisztít.

2012. jan. 3. 21:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Én nekem például álmatlanság, izzadás, émelygés, és a tenyeremben ilyen bizsergő érzés, amit folyt róla a víz. De még most is ez van, mert nem tudtam leszokni, nem is nagyon akartam igazán, mert akaratgyenge szar voltam. Ja meg hát ugye a gyomor összerántás, pedig össz vissz két éve cigizek. Érdekes, másnak nicnsen ilyen, pedig régebb ideje tolja már.
2012. jan. 4. 13:29
 10/10 Katoonene válasza:
Vettem egy elektromos cigit, 200 FT körül kijön egy dobozzal, így napi 4-5 "műcigi" elszívásával nincs tünetem. Előtte ingerlékeny voltam, alkudozás, elveszettség érzése.
2012. jan. 5. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!