Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért jó az államnak a dohányz...

Miért jó az államnak a dohányzás ilyen mértékű korlátozása?

Figyelt kérdés
Tudtommal a cigi azért kerül annyiba amennyibe, mert rengeteg az adó rajta, ami az államnak bevétel. Na most ha ők szinte betiltják az egész dohányzást, akkor az nekik miért jó? Saját maguknak ártanak vele. Na meg a dohányosoknak is. Milyen dolog az, hogy munkahelyeken se lehet dohányzó helyiség? Kocsmákban, szórakozóhelyeken sem lehet rágyújtani... Ahogy hallom, ezeknek a helyeknek a forgalma kezd csökkenni, mióta ez van. A buszmegállókkal, játszóterekkel még egyetértek, de hogy egy diszkóban ne lehessen cigizni, vagy egy főiskolán... Ha még csak azt büntetnék, ha valaki eldob egy csikket, azt megérteném, még helyeselnék is, de ez így nevetséges, komolyan mondom.
2012. jan. 3. 13:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%
de bizony igenis füstölnek az arcomba nagyon sok helyen Bp-n (a Keletiben minden reggel, az egyetem előtt és sokszor az utcán is) És persze, h nem lesz mindenki rákos, aki cigizik és lehet rákos olyan is aki nem cigizett soha. (hozzáteszem, h lehet, h pont a passzív dohányzástól) De igenis a dohányosok nagy része előbb-utóbb rákos lesz akár hiszed, akár nem (és sokkal nagyobb eséllyel mint egy nemdohányzó).
2012. jan. 3. 14:11
 12/23 anonim ***** válasza:
82%
Ha nem egy késdobálós-köpködős helyre mész be,akkor nem úgy jössz ki.De ez most már mindegy is.
2012. jan. 3. 14:11
 13/23 anonim válasza:
58%
Remélem nem csak pár hónapig fog tartani ez az egész, én nagyon örülök neki hogy ezt bevezették már nem csak nyáron lehet elmenni szórakozni hanem télen is. Nyáron azért volt oké mert a legtöbb helyen kint is vannak padok de télen senki nem akar kint lenni. Amúgy szerintem nem lesz kevesebb a forgalom ha kimennek dohányozni az utcára az emberek visszafele azt mondják ha már itt vagyok veszek még egy sör :)
2012. jan. 3. 14:13
 14/23 anonim ***** válasza:
41%

Miért nem büntetik az alkoholtermékeket ugyanolyan magas adóval, mint a dohánytermékeket és azok fogyasztását és árusítását miért nem korlátozzák ilyen mértékben, amikor az is bizonyítható, hogy az alkoholizmus okozta betegségek is nagyon sokba kerülnek az államnak?

Miért nem folytatnak ugyanilyen boszorkányüldözést a túlsúlyos illetve elhízott emberek ellen, amikor az ő gyógykezelésük és az elhízásból adódó krónikus betegségek is nagyon-nagyon sok pénzébe kerülnek az államnak?

2012. jan. 3. 15:00
 15/23 anonim ***** válasza:
65%
Minden lapon ugyan azt szajkózzátok, hogy védeni kell a nem dohányzókat és, hogy mit okoz a cigi milyen fajta rákot többször is leírjátok csak más stílusban. Most azért van ez mert nem lehet a szórakozóhelyeken szívni a cigit senkit nem a buszvárók és a többi érdekli csak a kocsmák ha volna dohányzó és nem dohányzó akkor eldönthetné mindenki, hogy hova óhajt menni. Én nem italozok így nincs ilyen gondom nem roncsolom a szervezetemet az alkohollal mert annak is vannak elég súlyos következményei a májrák idegredszeri problémák agysejtek elpusztulása stb. Látatok már agyon ivott embereket akinek sem nyugdíjjuk sem pénzük nincs, ott fekszenek az elfekvőkbe kiket naponta pelenkáznak és amit az állam tart fent. Van-e annyi bevétel az államnak az alkohol adójából? ha a cigi adóból nincs a rákot kezelni?
2012. jan. 3. 15:04
 16/23 anonim ***** válasza:
82%

nem vagyok az a klasszik láncbagós, de baxxus, ha elmegyek egy kocsmába, igenis szeretnék a sör mellett egy jó szál cigarettára rágyújtani, mert nekem így teljes az élvezet.

a tököm kivan már, hogy jóformán mindent lehet ebben a q...országban, csak egy kijelölt kulturált hely nincs arra, hogy a lakásomon kívül dohányozzak.

kötelezzék inkább arra a helyeket, hogy szereljenek be valami erős elszívóberendezést, válasszák ketté a vendégteret bagósra nembagósra.

a 60-as években 14-94 évesig kb mindenki bagózott mert divat volt. akkor se volt kevésbé károsabb, sem pedig kevésbé büdösebb, mégsem nyavalyogtak a népek, hogy jaaaj füüüst.

a diszkók is elég nagyok, ki lehet alakítani legalább egy pitsányi különtermet a bagósoknak.

manapság már mindenkinek az érdekei védve vannak, kivéve a dohányzók.

az alkoholnak sokkal súlyosabb társadalmi károsító hatásai vannak, az ő köreikben pedig nincs boszorkányüldözés...

2012. jan. 3. 15:23
 17/23 Antimod ***** válasza:
68%

"az alkohollal mert annak is vannak elég súlyos következményei"

Egyetértek, de legalább arra nem (közvetlenül) káros, aki nem iszik. A dohányzás ártalmai azért súlyosabbak.

2012. jan. 3. 16:34
 18/23 anonim ***** válasza:
72%

inkább legyek tüdőbajos attól, hogy anyám rámfújja a füstöt, mintsem idegbajos attól, hogy apám esténként megver részegen.

szerintem az alkohol több családot tett tönkre mint a cigi...

2012. jan. 3. 16:55
 19/23 Antimod ***** válasza:
90%

"szerintem az alkohol több családot tett tönkre mint a cigi..."

Az biztos, hogy a társadalom következményei súlyosabbak a dohányzásénál. De megfoghatatlanabb is a szabályozása. Nem tilthatod meg az embereknek, hogy igyanak (csak közterületen), az adókkal tudsz operálni (akkor majd isznak WC-fertőtlenítőt, mint az oroszok), illetve betiltani tudod (ekkor pedig a feketepiacon fogják vásárolni).

2012. jan. 3. 17:01
 20/23 anonim ***** válasza:
68%
nem értem, h most mért kéne az alkoholt ebbe a témába belekeverni. Itt a cigiről van szó. (Mellesleg én támogatnám az alkohol korlátozását is, persze akkor lenne az igazi felháborodás, h mi az hogy tilos, és hogy ebben az országban mindent megtiltanak, diktatúra...blablabla)
2012. jan. 3. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!