Miért jó az államnak a dohányzás ilyen mértékű korlátozása?
Arra megy ez ki,h minél többen abbahagyják a dohányzást(el is érik a céljukat),mert azt hiszik,akkor gazdagabbak lesznek a családok,mert több jut kajára.No meg,hogy ha betegek lesznek a cigitől,ne kelljen őket kezeltetni,ill. ne essenek ki a munkából.Az állam bevétele ezekből az adókból eltörpül az egészségügyi kezeltetés ill. a táppénz kifizetése mellett.
A cél,hogy dolgozz,mint az ökör,egyél éppen csak annyit,hogy ne dögölj éhen és tudj dolgozni,ne hiányozz a munkából,az idegeid meg hogy hogy mondják fel a szolgálatot...hát kit érdekel..?!
Szerintem jól teszik.
1) Megvédik a nemdohányzókat (a passzív dohányzás is hihetetlenül káros),
2) többen szoknak le róla, mint eddig (majd akkor tudják értékelni mindezt, amikor látják az unokáikat felnőni).
Szia!
Ezzel csak azt fogják elérni, hogy a vendéglátó helyek, illetve szórakozó helyek be fognak zárni. Tudod miért? Mert aki dohányzik az nem fog elmenni, mert nem gyújthat rá a kávja, söre, bármilye mellé, aki meg ne dohányzik az ezután se fog bemenni olyan helyre ahol előtte dohányoztak. Ezt egy nem dohányzó ismerősöm mondta
Egyébként én dohányzom, de azt én is megértem, ha mondjuk rágyújtok a buszmegálló közelében, ahol van szemetes, hogy megkérnek normákisan arra, hogy legyek szíves és álljak kicsit odébb, mert nem bírja a füstöt, meg gyerekek közelében alapból nem gyújtok rá.
Azért, mert elvileg többe kerül ezeknek az embereknek a gyógyítása. Nem tudom, hogy ezt ki és hogy számolta ki, de ezt külföldről is hallottam már.
Főiskolák: na, nálunk az egyik lépcsőház a dohányzó, aminek minden emeleten van ajtaja + ablakok. Na, a kedves dohányosok nem használják az ajtókat, szóval a harmadikon lévő asztaloknál (ahol mellesleg tanulnánk) mindenki azt szagolja. Szerintem igen is ki lehet menni az épületből, ott az egyetemkert, nem igaz, nekem kell minden szünetben megkerülgetni a fél épületet, mert dohányoznak az egyik lépcsőházban és nem akarok büdös lenni. (ez BME K épület, de az E-ben is büdös a fél első emelet, mert kijön a szag a dohányzóból)
Kocsmában még oké, ott elviselem, de egyáltalán nem fog hiányozni, hogy moshassam minden ruhám utána. A diszkóval viszont nagyon egyetértek... Táncol mindenki ők meg ott hadonásznak a cigivel. Engem is megégettek már vele, de egy barátnőmnek a pólóját tették tönkre így...
Eddig sem füstöltek a dohányzók a nemdohányzók pofájába,hülyeséget mond,aki ezt mondja.Szinte minden helyen,intézményben,zárt térben voltak elkerített dohányzó "szakaszok",ahol nem érte a füst a nemdohányzót.Szabad levegőn meg tökmindegy.
Továbbá jó nagy baromság általánosítani,hogy minden egyes dohányos rákos lesz,rengeteg ember van,aki dohányosan leléli az életét,mégsem lesz beteg a cigitől.Az én nagymamám már 30 évesen tüdőrákos lett,utána még 30-at élt,de már küszködve,vissza-visszafojtva a rákot,mégsem szívott el egyetlen szál cigit sem egész életében.Nem csak az lesz rákos,aki cigizik.
A bagóra költött pénzt az emberek vagy megtakarítják, vagy másra költik, így valamennyi azért mégis visszajut az államba/gazdaságba. Ami pénz nem megy ki külföldre, az rosszat nem tesz.
Plusz az eü kiadásokon hosszabb távon is meglátszik, hogy kevesebb hipertóniás és egyéb beteget kell ápolni (az átlagéletkort annyira nem szabályozza, tehát nyugdj az így is úgy is drága lesz), és leginkább az ember életminősége javul hosszú távon.
Ui: Amíg intenzív bagós voltam, akkor is folyamatosan támogattam a szórakozóhelyeken betiltását.
Ui2: bitófára küldeném az összes tróger politikust, de ezt jó szabálynak tartottam.
"Nem csak az lesz rákos,aki cigizik."
Természetesen nem, de sokkal nagyobb az esélye rá. Az elkerítésről pedig annyit, hogy bemész egy vendéglátóhelyre, és úgy jössz ki, hogy tetőtől-talpig bűzlesz a dohányfüsttől, pedig még dohányzó ember közelében sem ültél.
Én örülök neki különösen a szórakozóhelyek miatt. Soha nem értettem meg miért kell pl cigivel táncolni.(nem egyszer megégettek így...) És végre nem fogok megfulladni és nem kell utána az összes ruhámat és a hajamat a cigifüst miatt megmosni.
Ja és külföldön már elég sok helyen bevezették ezt mégsem szóltak a hírek tömeges étterem/szórakozóhely bezárásról. Aki ilyen helyekre jár szerintem nem csak a cigi miatt teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!