A vízipipázás felér a dohányzással?
Figyelt kérdés
Sokszor kérdezték meg tőlem hogy dohányzom-e? Azt mondtam hogy csak vízipipázok. A kérdezők többsége pedig azt mondta hogy akkor igen dohányzom. Szeretném megtudni hogy mit is von magába a dohányzás fogalma!2011. jún. 9. 21:23
11/14 anonim válasza:
a vízipipában pont hogy sokkal több nikotin van, mert sokkal több dohányt használ mint egy szál cigi. csak semennyi kátrány nincs benne. volt már olyan hogy addig szívtátok a pipát amíg valaki rosszul nem lett? na az a nikotinmérgezés.
én is szoktam pipázni és cigizni is, de a pipa tényleg teljesen más kategória. össze se lehet hasonlítani.
12/14 A kérdező kommentje:
Nem, még nem volt és nem is találkoztam olyan esettel amit az előbb leírtál, de tudom miről beszélsz. Az igaz, hogy több dohányt használnak egy pipázásnál mint egy cigarettánál, de én itt a shiazo-ra lennék kíváncsi, hogy az minősíthető-e dohányzásnak ha a vízipipámba dohány helyett shiazo-t rakok? Ez itt a nagy kérdés, mert már sokan mondták hogy nem akkor az nem minősíthető dohányzásnak, de sokan mondták már az ellentettjét is. Szóval akkor most mi hogy van?
2011. jún. 22. 14:23
14/14 anonim válasza:
Baromság amit feljebb írtak: nem nikotinmérgezés, hanem szén-monoxid vagy szén-dioxid. Nem ész nélkül kell szívni a pipát, mintha cigit gyorsba elszívod, amíg vársz valamire. Az eredeti kérdésre viszont a válasz valóban az, hogy a vízipipázás a dohányzás egyik formája (amennyiben dohányt használsz, nem pedig shiazo-t). Ha egy hivatalos papíron/munkahelyen megkérdik, hogy dohányzol-e, mond nyugodtan, hogy nem. Elsősorban az ilyen kérdések a függőség miatt jönnek elő, nem az egészségi állapotodért aggódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!