Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A családotok, hány milliót...

A családotok, hány milliót füstölt el eddig? Miközben sokan sírnak, hogy nem telik nyaralásra, rezsire, stb. -re, eközben 10 évente, egy kisebb-nagyobb ingatlant cigiznek el!

Figyelt kérdés

Őszinte választ kérek, hogy nálatok mennyi cigi fogy el egy nap?

Megtennétek, hogy az árát is odaírjátok, beszorozva 3.560-nal.

Így jön ki a 10 éves füstölés ára.

2011. jún. 5. 12:03
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Egyébként az, hogy a cigi letevés után nem tűnne fel hogy több pénz lenne, ez csak azért van, mert minden nap annak a doboz ciginek az árát valami mással helyettesítenénk. De ha pl félreraknánk annak a doboz ciginek az árát mindig, akkor 10 év múlva látható lenne bőven az eredmény.
2011. jún. 5. 12:31
 22/30 anonim ***** válasza:
45%

12:03

Képzeld nem költenek rám semmit, max azt hogy legyen mit ennem és aludnom. Ezen kívül semmit. Ellentétben más tizenéves barmokkal akik szintén napi szinten fogyasszák a cigit.

Különben meg az alapvető szükségletek, mint pl ruhák, még mindig több értelme van hogy ezekre "pazarolják" a pénzüket mint hogy cigit vegyenek nekem.

2011. jún. 5. 12:35
 23/30 anonim ***** válasza:
Nálunk nincs dohányos a családban. Viszont példát tudok. A szakmámban gyakori a panasz, miszerint nem tudnak megélni egyes családok, ekkor ki kell menni körülnézni, mit tudunk segíteni. Volt egy család, akik előadták, hogy annyira szegények, ezt as pénzt nem lehet beosztani, jaj, de rossz nekik, de mikor a hűtőt néztük volna, megzavarodtak. Igaz, egy kupiban laktak, a hűtőben tényleg kevés dolog volt, de azok a legdrágább fajtából. Mikor magyarázkodott az anyuka, ideges lett, amit le akart vezetni a maga módján, és rágyújtott, a cigaretta sem volt a legolcsóbb fajta... Majd érdeklődött, mennyivel tudnánk segíteni. Na, az ilyenek tudnak felhúzni. Megmondtuk, hogy le lehet szokni, és tessék körülnézni, abból a pénzből milyen jól bevásárolhatott volna, segíthetünk ebben, hogy jól tudja beosztani. Persze Isten ments, azt nem, neki pénz kellett.
2011. jún. 5. 12:36
 24/30 anonim ***** válasza:
59%

nekem apum + anyum is cigizik, régen mind2-en napi 2 dobozzal, mostanában már "csak" 1-1et szívnak, szal én napi 3 dobozzal számolok ami kb 1800 FT =>

1800 x 3560 = 6.408.000

szerintem ez szánalmas :/

2011. jún. 5. 15:15
 25/30 anonim ***** válasza:

csak én cigizek

napi 7szál/nap

7/nap x 30(kb 1szál ára)x 3560=747.600

16/L

2011. jún. 5. 15:25
 26/30 A kérdező kommentje:

Egy őszinte válasz:

Apám napi 2, anyám napi 1 dobozzal szív el.

Szóval kb 3.560*2100= 7.476.000

EZ 20 ÉV ALATT: 15 millió FT !!!!!!!!

...és ez, csak a cigi.

Hol van még akkor a többi tök felesleges dolognak is az ára??

A legtöbben azzal védekeznek, hogy "akkor elmenne másra".

Persze, mert egyikőtöket sem tanították meg spórolni.

Néhány év alatt elszívod pl. egy jó sportkocsi árát!!

Avagy:

Mi lenne, ha a kedves szülő félretenné egy perselyben a gyerekének, akit ebből egy lakással tudna elindítani 18 évesen pl.!!

2011. jún. 5. 23:49
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

Én kb havi 3-4000-t dohányzok el. Az 10 évre kb 400.000

~Aki még sosem volt függő nem tudja hogy milyen az. Ilyen emberek szokták azt kérdezni, "hogy mer most kenyeret vennél vagy cigit? Döncsed el!"

És sokan erősnek érzik magukat. Aki pofázik az szokjon rá vagy 3évre (napi doboz), szokjon le és utána pofázzon. Vagy lője magát fél évig utána megbeszéljük hogy kenyér köll-e vagy heroin.

2011. jún. 6. 18:48
 28/30 anonim ***** válasza:

Nálunk csak én dohányzok, 5 éve. Szóval nincs 10 éve. És nem is mindig ugyanolyan cigit, szóval legyen mondjuk 600/doboz. És napi fél dobozzal. Szóval:

600/2=300

365×5=1825

300×1825=547.500Ft-nál járok.

22/L

2011. jún. 8. 13:34
 29/30 anonim ***** válasza:
52%
Nem füstölöm el a pénzt, mi szénnel tüzelünk otthon. :D
2011. jún. 8. 13:43
 30/30 anonim ***** válasza:

Csak én dohányzom,kb 2 éve.

Abból 3 hónapig egy szálat sem szívtam,illetve kb.fél évig havi 8 dobozzal (heti 2).A többi 1 év 3 hónapban napi 1 dobozzal.Az 670 Ft-os átlagárral számolva (mivel folyton változott a cigi ára) eddig összesen 333.660 Ft.Ha lenne mondjuk 1000 forintom,és azon kéne tűnődnöm,hogy cigit vagy kaját vegyek-e,egyértelmű,hogy a kaja mellett döntenék.Most,hogy bizonyos külső okok miatt rosszabb anyagi helyzetbe kerültem,kevesebbet is dohányzom.Nekem telik nyaralásra,sőt rezsire is,az úgymond szórakozásra félretett pénzből megyek moziba,ülök be valahova a barátaimmal,és ugyanebből veszek cigit is.

Kedves kérdező!Ne általánosíts, és ne válj erkölcscsősszé.Nem minden dohányos költi az utolsó fillérjeit étel és gyerekruha helyett cigire.

2011. jún. 8. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!