A családotok, hány milliót füstölt el eddig? Miközben sokan sírnak, hogy nem telik nyaralásra, rezsire, stb. -re, eközben 10 évente, egy kisebb-nagyobb ingatlant cigiznek el!
Őszinte választ kérek, hogy nálatok mennyi cigi fogy el egy nap?
Megtennétek, hogy az árát is odaírjátok, beszorozva 3.560-nal.
Így jön ki a 10 éves füstölés ára.
Tehát napi ...doboz ára beszorozva 3.650-nal, azaz
10 év alatt, ez:.........Ft volt.
Nálunk 3 dohányos van jelenleg, egymástól kunyerálnak, mert a hó végére nincs pénz. Elszívják, ketten elisszák. Nem tudom mennyi fogy, de lehet, hogy jobb, ha nem is tudom :S
Amúgy olcsó fajtát szívnak. Már amennyiben az olcsó szó használható bármilyen összegre is, amit cigarettára költ valaki.
Apám napi 2, anyám napi 1 dobozzal szív el.
Szóval kb 3.560*2100= 7.476.000
De ennyi erővel kiszámolhatjuk azt is, hogy pl óvszerre mennyit költünk, miközben lehetne szűz is lenni..
Akkor visszakérdezek <
A családotok milyen értékben
ivott meg üdítőt, szeszes italt,kávét, evett meg édességet,és még lehetne sorolni a csupán élvezetes volta miatt megvásárolt dolgokat.
Én közel 20 évig cigiztem, kb. 1d/nap.
2éve hagytam abba, 500 ft körül volt akkor.
Akkoriban kiszámoltam, egész jó autót vehetnék azért a pénzért.
Füstbe ment terv. :))
De legalább már vége.
Mi sokat. Apukám két dobozzal simán elszív egy nap, anyukám csak eggyel, bár ő inkább tölti magának, ami kb. harmadannyiba kerül, húgom és én kb. fél-egy dobozzal szívunk naponta.
Ez komoly összeg, tisztában vagyunk vele. De ki tudjuk fizetni a rezsit, stb., szóval ilyen szinten nem befolyásol, amire kell, arra van pénzünk.
De van olyan ismerős, aki azért szokott le, mert nem bírta fizetni a cigit. Addig csökkentette a napi adagot, hogy most már nem is igényli, csak ha bulizunk. Igaza van, két gyereket nevel egyedül, ők fontosabbak.
Egyébként a kérdésed egy kicsit manipulatív. Nem nagyon látom, hogy akik nem cigiznek, több pénzük lenne. Azonos jövedelemből hiába cigizek el párezret, ha a nemdohányzó ismerősöm meg hetente buliba jár és a dupláját elkölti az adott összegnek. A másik meg nem hajlandó főzni, hanem minden nap rendeli az ételt - ő még rosszabbul is jön ki.
Szóval igaz, hogy az ember elcigizik egy kisebb házat, de ha nem cigizne, akkor sem lenne meg az a háza, mert ember nincs, aki abból a meggondolásból, hogy nem dohányzik, minden nap elrakja az adott napi cigi árát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!