Dohányosok! Ha tehetnétek, milyen cigit szívnátok?
Lenne néhány kérdésem, válaszolnátok rá?
1. Milyen cigit szívsz most? Mennyit belőle? Miért ezt választottad?
2. Milyen lenne az az ideális cigi, ami kb. 700 forint alatt van és rendszeresen azt megvásárolnád napi fogyasztásra? Miért ezt választanád?
3. Az is érdekel, hogy azok, akik még nem 18 évesek, ők honnan szereznek rá pénzt, mert szerintem eléggé drága mulattság és hogyha minden tanóra közti szünetben kimennek, az nem 2 forint havonta. :)
4. Ha tudtok, akkor nemet, kort is írjatok, meg hogy kb. mióta szívjátok! :) Egyébként megbántátok, hogy rászoktatok? Ha lehet, indokoljátok! :) A többieknek hogy vallottátok be? (család, barátok, iskolában, ismerősök, stb.) Hogyan fogadták?
Köszönöm szépen! :)
1.
Válaszom:jelenleg Ezüst Pall Mall (mandulagyulladás miadt lágyabat)Amugy Arany Malrboro napi 4-5 szál...
megfogott az ize :D
2.
Kék Bond,Kék Pall Mall,Zöld Multi.
mert ezek a legjobbak.
3.
-Megdolgozom érte (fűnyírás ,bozótvágás,mosogatás)
4.
Fiu/16,nagyából másfél éve. Igen nemis egyszer... A sport ne migy megy tőle mint régen de nem akarok leszokni.Egyszerűen :) Apa-anya cigizek ! ők : te egézséged azt csinálsz amt akarsz.barátok kb ugyanez.Szóva ljól fogadták :)
1. Piros multit szívok, napi másfél doboz volt, hogy készülök az érettségire kettőre kúszott fel.
2. Az ideális is ez, a piros PallMall-t még szeretem, illetve a bulikban szoktam vékonyat is, mert az nőiesebb, de abból mindenképp a legerősebbet. (Az is gyengébb ezeknél.)
3. Anya vesz magának és akkor vesz nekünk is (ikertesóm+húgom mind bár különböző mértékben, de füstölünk)
4. 18 vok, mint a második válaszból kiderülhetett, lány. 14 évesen gyújtottam rá először,(ikertesóm egy évvel utánam, húgom mikor 14 lett). Anya dohányzott mindig is, de keveset szívott, a leggyengébből egy doboz nála eltart öt napig vagy egy hétig. Egyszer egyedül voltam otthon, mert nem éreztem jól magam, nem mentem el a többiekkel. (női ügy) Anya itthon hagyta a cigijét (ebből is látszik talán mennyire lightosan cigizik), én meg merő kíváncsiságból rágyújtottam. Ízlett, tetszett és elkezdtem.
Másnap reggel már magamtól gyújtottam mintha évek óta cigiznék-anya csak annyit kérdezett mióta cigizel? Elmondtam, együtt nevettünk a sztorin. Azt mondta 14 elmúltál nem szólok bele. A barátnőim közül én gyújtottam rá először, most már a legtöbbünk füstöl. Csodálkoztak, de elfogadták.
Nem bántam meg, szeretek dohányozni.
1. Most hosszú kék LD-t vagy Viceroyt vagy néha Bondot. Ezek számomra megfizethetőek és nem is rosszak, legalább is nekem megfelel :D Ezekből meg kb. 7-8 szál
2. Az ideális cigi 700 forint alatt azok fel vannak sorolva, de amit nagyon jó lenne napi rendszerességgel szívni az a Djarum Black vagy Cherry, mert nem csak az ízük, de az illatuk is jó :D
3. Én sem múltam még el 18 és édesanyám reggelente tesz ki nekem párszáz forintot ételre/italra. Ha éppen meg nincs szükségem egyikre se, akkor a pénzből megveszem a cigit.
4. 16 vagyok és lány. 2 éve szoktam rá és rettenetesen megbántam, hogy rászoktam. De már dolgozom azon, hogy elhagyjam és egy jó módszerrel csökkentettem le a napi adagomat annyira, amennyi most. Régebben volt, hogy akár napi 1dobozzal is elment. Család nálam meg csak édesanyámból áll, de neki sem mondtam még el, valahogy nincs pofám odaállni elé és megmondani, hogy a nehezen megkeresett pénzét cigire költöm el. Emiatt is próbálom letenni. Barátoknak és ismerősöknek nem kellett elmondani semmit. Ismerősökkel nem vagyok annyira jóban, hogy mindent megosszak velük. Barátoknak meg annyira mindegy, hogy mit csinálok, szeretnek így is, úgyis. Ha nem így lenne nem is lennénk többek sima ismerősöknél :D Iskolában meg úgy nem is érdekeli sem a tanárokat, sem a többi diákot :)
1. Kék Szofi! Ha épp nincs mondjuk a boltban, akkor világos kék, vagy kék Bond! Fél doboz/nap! Ilyen volt az első szál, amire rágyújtottam, és ezt szeretem a legjobban! :)
2. Akkor is ezt venném! :)
3. Hát én már 19 vagyok, de anno diákmelóból volt rá pénzem, illetve kértem a szüleimtől, de nem mondtam, hogy arra kell, csak kértem! :)
4. 19/F. Kb. 2 és fél éve! Sokan mondják, hogy szokjak le, de nem az a baj, hogy nem bírok, alapból nem is akarok! :D a barátoknak nem kellett bevallani, az ő segítségükkel szoktam rá! Anyának meg egy boltban odalöktem, hogy vegyen már egy cigit, ő pedig kérdezte, hogy cigizek-e, mondtam, hogy igen! Aztán vett is :D
Apa, a nagyszülők pedig csak néztek, de különösebben nem érdekelt! :D
1. Szürke bond. 10-20 szál között.. Nemtudom miért választottam ezt :D Elszívok mindent..
2. Ideális? Kék Multi.. Ízileg nekem jobban bejön.
3. Háát.. pénz az érdekes dolog, kérnek szüleitől chipsre, csokira, stb...
4. Én 23 éves vagyok, 7 éve szívom. Megbántam hogy rászoktam, mert baromi sok pénzt elvisz.. és nem birok leszokni, már nagyon sokszor próbálkoztam. Hát én faternak elmondtam hogy cigizek és kész, meg muternak is. Nem szóltak különösebben semmit.
1. Arany vagy piros marlboro, bejön az íze, erős, és férfias, mégsem büdös.
2. Arany, Piros marlboro, jó az íze, erős, karakteres, férfias.
3. Hát amit kapok pénzt azt általában én jól beosztom, vagy a haverokkal veszünk felesbe. Iskola napokon nem megy el sok, a hétvégén is csak egy pár szál, bár mostanában felkősztam fél dobozra, most próbálom lecsökkenteni napi 1-2 szálra, mert tényleg nagyon káros, aki meg vagányságból szívja az szánalmas.
4. 15/F, szeptember óta szívom, mert akkor nagyon össszetorlódtak a marhaságaim, plusz még a cigi is, és teljesen tönkre ment az életem, csúsztam lefelé a süllyesztőn. Aztán összeszedtem magam, és most le akarom tenni. És igen, kcisit megbántam. Rosszul nem fogadták a barátok, velók szívom általában, bár a lányok piszkálnak miatta hogy tönkre teszem magam, a szülők meg nem tudják, majd azt fogom nekik elmondani hogy leszoktam.
Szia! :)
1. Jelenleg kék Viceroyt szívok jó ideje, nekem megfelel a minősége, én nem találom olyan rossznak, mint ahogy mindenki lehurrogja, szerintem jó. Nagyjából napi 9-10 szál megy el, van hogy kevesebb, de ezt nem nagyon lépem át.
2. Arany Marlboro, Piros Multi, piros Lucky Strike. Ezeket mind nagyon szívesen, viszonylag jó árban vannak, az ízüket nagyon szeretem, egyedül a LS az, amit talán nem tudnék minden nap szívni.
3. 22 éves vagyok, úgyhogy a fizetésemből veszem természetesen:)
4. Fiú vagyok, 15 éves voltam, amikor először rágyújtottam titokban a barátokkal. Utána nem is tetszett, néha elszívtam egyet, hogy vagánynak tűnjek, de igazából az érettséginél kezdtem rendszeresen dohányozni, tehát 4 éve lettem rendszeres dohányos. Kicsit megbántam, hogy elkezdtem, ahogy drágul a cigi, ez egyre nagyobb kiadást jelent, úgyhogy pénzügyi okok miatt, másrészről tudom, hogy rombolom az egészségem, de tervben van a leszokás:) A barátokat nagyon nem érdekelte, a környezetemben mindenki dohányzott, anyuék is erős dohányosok, nem haragudtak.
1. Fekete Dunhill. Nagyon változó. Ha semmi dolgom sincs, akkor 1 doboz 3-4 nap, ha meló van, akkor kb. 1 doboz, buli akkor 2.
2. Ez lenne az ideális. Finom, minőségi dohány. (Alkoholos italnál is nagyon kényes vagyok)
3. Suli mellett dolgozom, azelőtt gimiben is kolis voltam, akkor meg egyszerre kaptam a pénzt, úgy alakítottam, hogy jusson is, maradjon is:)
4. 22/F Eddig nem bántam meg. Szeretek dohányozni. Csak úgy kiderült :)
1. Általában mentolos Domingo-t, néha mentolos Pall Mall-t, de most vettem barna szofit, mert mindig is kíváncsi voltam rá: blöe :D
2. Ha korlátlan mennyiségű pénz állna a rendelkezésemre, akkor mentolos pall mall-t szívnék. De az a töltődohányokhoz képest elég drága.
3. Elmúltam 18.
4. 20/F, tavaly ősz óta dohányozgatok. Mostanában kezdek vele úgy lenni, hogy le kéne szokni. (pláne amíg el nem fogy ez a szar szofi :D ) Haverok dohányoznak, anyám is, ő mondjuk nem nagyon örült neki. Apám a mai napig nem tuja. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!