Az igaz hogy aki elszív egy füves cigit jobban alszik tőle?
Azt hallottam, hogy így jobban lehet aludni ez igaz?
(amúgy nem füvezek!)
Elkabit talan, de En ismerem igazabol ennek a hatasat, azon kivul, hogy artalmas a szervezetnek es az agymukodesnek, es fennall annak a veszelye, hogy 1-er kiprobalod, de aztan rafogsz szokni, s aztan mar drogos leszel, majd rakos stb....hiszen nem tudni azt, hogy a belso szerveid hogyan fognak errel reagalni pl.
Elaludni maskeppen kell. Ralaxalni pl. rendszeres mozgas, vagy pedig gyogynovenytea, ami segit az elalvasban.
Elj termeszetesen!
1 üveg pálinkától is jobban alszol.
Tehát azért, mert vkinek elalvási problémái vannak, ne kezdjen el füvezni ;)
Kedves első, azért ebbe bele kötnék.
Én egyszer szoktam rá, mikor heti rendszerességgel fogyasztottam. Aztán azt mondtam többet nem. (utána való héten még egyszer bepaliztak a haverom, de azután hónapokig nem nyomtam) Most is csak nagy ritkán szoktam. (utoljára már több mint fél éve)
Elj termeszetesen!-Miért a marihuana talán szintetikus?!
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
Ha csak abból indulok ki hogy miután fullra be álltam lefeküdtem aludni, aztán 1-2 óra múlva felkeltettek nagyon szarul esett. Szal igen.
mi számít jobbnak?
én pl. tovább alszok tőle, de nem olyan mélyen.
és azt figyeltem meg az elmúlt egy évben (5éve szívom) hogy ha betépve alszok el, nem álmodok. egyáltalán semmit.
Álmod leszel tőle - ez igaz.
De jobba nem feltétlen alszol tőle, pihentetőbb nem lesz. Mondjuk annak, aki kóros álmatlanságban szenved annak működik.
Én heti egy alkalommal (de akkor több cigit is) szívok, és igen, nagyon jókat alszom tőle. Ha a másodiktól nem, de a harmadik cigitől keményen ragad már le a szemem...:)
És amúgy érdekesnek találom az egyik előttem szólót, hogy nem álmodik tőle, mert én pont az ellenkezőjét tapasztalom: nagyon élénken álmodom a hatása alatt.
Amúgy alvásproblémákra nagyon jó megoldás. Sokkal természetesebb és kevésbé káros mint az altatók meg nyugtatók, az alkoholnál meg mérföldekkel egészségesebb.
"es fennall annak a veszelye, hogy 1-er kiprobalod, de aztan rafogsz szokni, s aztan mar drogos leszel, majd rakos stb"
"1 üveg pálinkától is jobban alszol.
Tehát azért, mert vkinek elalvási problémái vannak, ne kezdjen el füvezni ;)"
Ezekbe pedig muszáj belekötnöm.
1. a fű nem is okoz függőséget (max. "lelkit", de azt minden más okozhat... nem az anyagtól, hanem az egyéntől függ)
2. mi az, hogy "drogos leszel tőle"? Én a füveseket nem sorolnám a "drogos" kategóriába. Vagy a hírhedt kapudrog-elméletre gondolsz? Mert az is fergeteges hülyeség... a fű nem kezd el beszélni hozzánk, hogy "herkázz vagy kokainozz egy kicsit, gazdi":D:D:D Soha életemben nem próbáltam ki más illegális szert.
3. RÁKOS? A fű nem rákkeltő, csak a füves cigi, és az meg ugyanazon oknál fogva mint a rendes cigi. Tisztán szívva (bongból vagy pipából) vagy sütibe sütve, teaként SOHA, semmilyen körülmények között nem okoz rákot, épp ellenkezőleg...
4. a pálinkás válaszolónak meg őszintén gratulálok. Látom nem sikerült felfogni, hogy az alkohol a legkárosabb drog... Inkább pálinkázzon, vagy altatózzon ha nem tud aludni, minthogy eltoljon egy füves cigit??? Úristen. Bár már nem tudom, hogy mit is várok ettől a társadalomtól. A tv-ből csak a hazug, hamis propagandák keringenek, és senkinek nem tűnik fel, hogy a fejlettebb országokban kissé másképp állnak ehhez a dologhoz (pl. senki nem tagadja, hogy gyakorlatilag a cannabis egy gyógynövénynek felel meg...)
En megis ugy gondolom, hogy nem ez a legtermeszetesebb es ismertebb gyogynoveny, amit az alvashoz segitsegkent kellene hivni.
Elottem nagyon jol megfogalmaztak ezt, tehat valoszinu, hogy lelki problema van jelen, s azt kellene megoldani, nem pedig szerekhez folyamodni.
Nem "drogg", de nem minden fiatal ismeri ezt a novenyt, sem a hatasat, s amikor elkezd egyre tobbet hasznalni ebbol, akkor mar karositja a szervezetet.
Vannak nagyon jo gyogynovenyek, amiket ilyenkor lehet fogyasztani tea formajaban pl., de a lelki problemanak az okat kellene keresni es megoldani.
Igen, egy jó barátom nagyon vacak alvó, és ő erre is használja a füvet.
Ezen kívül jó étvágyat is csinál. Én a saját bőrömön nem tapasztalta,, mert egyszer próbáltam csak, viszont "irodalmi" példákat olvastam ezekről a hatásokról Graham Green vagy Truman Capote könyveiben:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!