Megengedhető hogy egy 13 éves fiú vizipipázzon normálsi dohánnyal vagy herbál dohánny?
Nem. Sőt, szerintem 18 felett se kéne. Ez is káros, ahogy a cigi. És most mindenki azzal fog jönni, hogy dehogyis, sokkal kevésbé stb.
De attól, hogy kevésbé, attól még káros.
A vízipipa is tartalmaz nikotint, ami a dohányban van.
A nikotin addiktív elég erősen. A herbál dohányokat nem ismerem , amennyiben nincsen benne valódi dohány, tehát nikotin abban az esetben biztonságosabb.
A vízipipa károsságától megoszlanak a vélemények , szerintem kevésbé káros mint a cigaretta, mivel elég szertartásos illetve ritkán használja az ember, valamint a víz elég sok trutyit kiszűr, bár a füstje meg több és sokkal inkább letüdőzi az ember.
Ha szülőként kérdezed, véleményem az, hogy tiltással csak édesebb lesz a gyümölcs, tehát ne tiltsd, csak világosítsd fel a srácot, hogy ez nem feltétlenül a legjobb dolog a világon. És vezesd rá hogy ne akarjon vízipipázni sem.
Miért ne?
Minden amit tiltanak,az csak izgalmasabbá válik ha megszegjük a szabályokat.De ha szabad lehet nem is lesz annyira jó érzés.
13 évesen még ne.Nagyon benne van még a fizikai fejlődésben,és kááros lenne rá.
Ugyanakkor 16 évesen már más lenne a téma szerintem.
s tenyleg nem olyan káros mint a cigi.
Venni ne vegyél neki.Ha meg a barátainál pipázok,azt nem tilthatod meg,de az elhanyagolható mennyiség szerintem,mivel nem rendszeres gondolom :D
A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 12-16 14:55
saját magad jelentetted ki, hogy káros, de kevésbé mint a cigaretta :)
Ha nem veszed meg neki , akkor elmegy haverokhoz és pipázik velük . . .
Szoval szerintem megveheted neki , de szerintem mond meg neki , hoyg menyiszer pipázhat egy héten ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!