170/90-es vérnyomás teljesítmény sport mellett megengedhető vagy túl magas?
Ezt úgy értem hogy nyugalmi állapotban is elég magas a pulzusszámom (remélem nem keverem össze) És az edzések igen intenzívek szóval hajtanak minket a végkimerülésig.16 éves vagyok.
Köszönöm a segítséget.
170/90?
Az nagyon sok. Menj el orvoshoz.
Hali!
Az tény, hogy a szisztolés (szívösszehúzódási) RR-értéked ro6 magas, de ahhoz, hogy reprezentatív választ tudjak adni, engedd kérlek meg, hogy egy picit megismerhesselek, ill. a rajtam kívül a többiek is.
_ Kezdjük ott, hogy mit sportolsz, milyen osztályban? (Nem kötelező, bár érdekelne, meik csapatban játszol meik egyesületnél!?)
_ Amatőr/Profi sportoló vagy?
_ Fiú/Lány?
_ Testmagasságod? Testsúlyod? Milyen alkat vagy?
_ Miből épül fel a napirended? Milyen egy napod?
_ Mióta űzöd ezt a sportot? Egyebet is sportolsz emellett?
_ Konkrét mérési adatok érdekelnek. Reggeli, esti RR (vérnyomás) ill. pulzus, vmint pulzus edzés után 1...3...5...7...10 perccel.
_ Edzés előtt/után rendesen bemelegítesz/levezetsz?
_ Milyen betegségeid voltak a sport kezdete óta, vmint az elmúlt időszakban, és azóta, hogy elkezdett magas lenni az értékeid?
_ Milyen gyakorisággal végeztek/végeznek el rajtad EKG-, terheléses EKG-, ill. légzésfunkciós-vizsgálatot?
_ Milyen gyakran jársz orvoshoz/sportorvoshoz?
_ Milyen alapossággal és mit vizsgálnak ők külön-külön?
_ Méreted-e a vércukor és a koleszterinszintedet?
_ Szedsz a hipertóniádra vmi gyógyszert? Mit és milyen adagolásban?
_ Családban fordult-e elő már hipertónia, agyvérzés, légzésleállás, szívinfarktus ill. szívroham?
_ Lettél-e rosszul az elmúlt időszakban? Kórházba kényszerültél-e menni vele/mentő vitt?
_ Gyermekkorodban milyen volt az általános közérzeted, mentális egészséged...?
_ Sok/Kevés barátod/haverod van?
_ Barátnőd van?
_ Milyen gyakran jársz bulizni?
_ Milyen gyakran élsz szexuális életet?
_ Önkielégítést végzel-e magadon? (Ha srác vagy, milyen az erekciód minősége, keménysége?)
Elég sok kérdést tettem fel így 1xre, melyek egy része erősen indiszkrét. Én mindenképp szeretnék választ kapni a kérdéseimre, ha azt várod, hogy segítsek. Azt már te döntöd el, hogy le mersz-e ide írni mindent nyíltan, őszintén, vagy inkább priviben írnád meg!? Ez a te döntésed.
Üdv: EE
Hali!
A doki előtt is így szégyellősködsz srác? :-)
Ha segítséget kérsz/vársz ill. megoldást, az a minimum, hogy őszintén válaszolsz és ellátsz a kért információkkal, kben tőlem ne várj segítséget. Azt sem tudod, hogy tudok segíteni neked-e vagy sem. De aki nem kockáztat... (ó.Ó)
Mtam, hogy ha túl személyesnek érzed, akkor írd meg priviben, ne ide. Ez a te döntésed.
Annyit elmondok magamról, hogy eü-s végzettséggel rendelkezem. Ha segítséget vársz megírod, ha nem, akkor viszlát, de akkor ne csodálkozz!
@ Kedves Utolsó (17:35-ös)
Glom a keringés miatt...
Ha magas, ha alacsony a vérnyomás, lehetnek erekciós problémák, és ezt minálunk férfiaknál a fütykös jelzi.
Ha szívproblémák adódnak, akkor a huszár lankadni kezd, pláne ha viszeresség alakul ki. A keringési zavar és a magas vérnyomás erősen összefügghet a szervezetben található LDL- ún. rossz koleszterinnel, ami lerakódik az érfalakra, érelzáródást okoz. Mivel a vér nehezebben préselődik át az LDL-koleszterin okozta szűkület akadályon, a szív munkája megnő, többet kell dolgoznia emiatt, ami emeli a vérnyomást, nem is kicsit. A túlzott nyomás megedzi az érfalat, ami ezáltal megvastagszik, rugalmatlan lesz, az akadályok miatt egyes helyeken elvékonyodik, kiöblösödik (viszér). Ha elzáródik, trombózist, agyvérzést, ha az elzáródás az arteria coronaria-kban (szívkoszorúserekben) történik érelmeszesedés formájában, az angina pectoris-t okoz először (szívtáji szorító fájdalom), később a betegnek halálfélelme lesz verejtékezéssel és sápadással, szürkeegérré válik, végül bekövetkez7 egy jó kis myocardiális infarktus (szívizomban történő érelzáródást), ami ha nem kap azonnali sürgősségi ellátást = BIZTOS HALÁL!
Szóval, ha a szív nem dolgozik normálisan a farok nem áll. Logikus nem?
Ha mielőtt a sok -- a részleteknél leragadó -- emberhez hasonlóan nem ragadtál volna le az "erekció"-nál, avagy a farok keménységénél, hanem átgondolod a dolgot, pláne a feltett keresztkérdéseim sorrendisége alapján, nem tetted volna fel ezt a kérdést. A férfiak nemiszervi problémáinak leggyakoribb okozója a hipertónia, de ezt minden férfinak illene tudni már, annyit harsog róla a média, meg a szenzációhajhász sajtó.
Az edzés meg a szex pedig ugye köztudott, hogy emeli (ebben az esetben MÉG JOBBAN) a vérnyomást, akár migrénes fejfájást is kaphat, aki űzi. Ezért nem mindegy, és ezért várom a válaszodat is Kérdező Pajtás, vmilyen formában (ha itt nem mered, akkor priviben), mert ha ezeket nem tudom, úgy segíteni sem. Valamit valamiért, nem? Ha kell a segítség, tegyen érte...
Szumma szummárum, annyi előnye azért volt a kérdésednek 17:35-ös, hogy ezt így részletesen kifejtettem nektek, amivel talán sikerül jobban megérteni a kérdések miértjét, ezen felül, hogy hogyanis műxik a keringés, és milyen befolyással bír a többi szervre is!? De jobb lenne egységesen nézni a kérdések sorrendjét, némi tudatosabb gondolgodással felvázolni ezek összképét, az sokat elárul, vajon miért vagyok rá kíváncsi!? Csak egy kicsit használni kell a rég megszerzett tudást a biológia órán, és minden értheő lenne magától is.
Tehát akkor?
Szeretnéd, ha segítenék, kedves Kérdező?!
Vállalod, hogy őszintén válaszolsz a kérdéseimre?
Nincs mit, szívesen.
Azért majd számolj be pls a diagnózisról...
EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!