Miért vagytok cigaretta-ellenesek?
1. Senkire nincs rairva, hogy dohanyzik e vagy sem. Ebbol adodoan senki nem tudhatja, hogy kit zavar a cigarettafust.
2. Senkinek az arcaba nem fujom a fustot, szerintem az a bunkosag, ha valaki elem all es az arcomba maszik. Ilyenkor megis hova fujjam?
3. A dohanyosnak teljesen termeszetes dolog ragyujtani, nem azert csinalja, hogy masok agyara menjen vele, tehat nem feltetlenul jar mindig azon az agya, hogy "uristen, remelem nem zavarok senkit a tevekenysegemmel" -beteges is lenne.
1.Akkor legközelebb a homlokomra fogom írni, hogy "NE FÚJD A POFÁMBA A ROHADT FÜSTÖDET"- igaz, hogy ezzel én torelárom az ő hibáit, azt, hogy még több koporsószöget szerez amennyi cigit elszív... De még Én legyek vele tekintettel, mert szegénykének elvonási tünetei vannak, igaz már annyira nem bír levegőt sem venni, mert a tüdeje is már szénfekete.... De még én legyek rájuk tekintettel, mert elb@szták a szervezetüket :).
2. Szerintem az a bunkóság, ha forgalmas helyen valaki előveszi a cigit, és füstölög, ilyenkor ne csodálkozzon , hogy sok ember elé fog állni...tudod ,forgalmas helyen ez nagyon sokszor előfordul :).
3. A beteges az az, amit művel- vagyis, hogy cigizik. Azzal, hogy tudatosan tönkreteszi magát nem az én problémám, én csak nyere vele, legalább nagyobb a valószínűsége annak, hogy én fogok tovább élni :) Ez is már plusz pont nekem.
A természetes dolog, hogy rágyújt- igen, az. természetesen lesz@rom, hogy dohányzik- e vagy sem, csak azt ne akkor tegye mikor sok ember van körülötte. A torelancia, meg a tisztelet mások ember iránt azt úgy látom a legtöbb dohányosban baromira nincs meg , vagy halvány fogalmuk sincs róla, hogy mi az.( ezt nem rád értem ) Érdekes módon én eddig mindig tapló dohányosokkal találkoztam össze...de ez is már más téma.
Mert büdös, drága és egészségtelen.
És néhány megjegyzés:
- Azért ne hasonlítsuk össze az autókat meg a cigit. Pl autóra kicsit nagyobb szükség van...
Meg ez a "az autók úgy is szennyezik a környezetet, egy kis cigifüst már nem számít" tipikusan olyan, mint mikor azzal érvel vki, miután eldobja a szemetét, hogy "már úgy is volt ott egy csomó".
Attól, hogy vmi szar, még nem kell rátenni egy lapáttal.
- Az igaz, hogy joga van a dohányosnak rágyújtani... De azért valljuk be, elsősorban neki kellene alkalmazkodnia a nem dohányzókhoz. Ha ezt vki nem képs felfogni, az nagyon buta...
- Csomószor látom, hogy semmi szemét nincs az utcán, kivéve a CSIKKEKET. Ha én meg tudom tenni, hogy a taknyos zsebkendőt nem dobom el, hanem elrakom, és elviszem a következő kukáig, akkor legyen szíves tegye meg a dohányos is a csikkel. (Ez természetesen az összes szemetelőre vonatkozik, nem csak a dohányosokra!!!!)
Mikor ezt szóvá teszem, sokan érvelnek azzal, hogy nm fogom a büdös csikket a zsebembe rakni". Ami persze érthető is. De akkor hordjon magánál pl. egy zacskót, vagy egy üres cigisdobozt...sőt, úgy tudom vannak ilyen mini hamutartók is. Ha már a cigire van pénz, erre is áldozhatna egy kicsit.
Az előztem szóló cigiellenzőkkel (szerencsére sok van) egyetértek.
MA voltunk előadáson, és elmondták, hogy a drogok közül (A heroin, kokain, alkohol után) a cigi a 4. legkárosabb, és az legális, az alatta lévők meg illegálisak. (Nem azért mondom, mert azokat is legalizálni kéne.)
De! A heroinnal, kokainnal, alkohollal CSAK magukat cseszik szét, a cigivel pedig MINDENKIT, aki a környezetében van. Buszmegállóban rágyújt az a sok bunkó paraszt, nem érdekli őket, hogy sokakat zavar a füst.
Ofőm tüdőrákos volt, kigyógyult és cigizik. Ez nem akaratgyengeség?
Az egyik válaszoló amit írt, hogy követte a cigis nő...Hát az a tetőpont. Nem érdekelt volna hogy nő én biztos nem tűrtem volna.
És magukat nyugodtan kinyírhatják a dohányosok (Bár akkor már egyszerűbb, ha kést használnak az öngyilkossághoz), de engem nincsen joguk szennyezni. Én vagy 2000-ért adnék egy rohadt doboz cigit, és meglenne belőle az államnak is a pénz, mert a sok függő azt venné kenyér helyett is. (Ez nem általánosítás, de van olyan.)
Emellett még büdös is, utálom a szagát, mégis mindig szagolnom kell a sok **** miatt az utcán, buszmegállóban.
Láttam olyan szülőt, aki a gyermeke mellett cigizett. Ráküldeném a gyámhatóságot.
Végül egy kis pénzügyi háttér: 4 év alatt napi egy dobozzal számolva 2 millió forintot csesznek el egy értelmetlen hülyeségre, amit mégis piszok sok hülye szív, akik megelégelték az életet, mert felfogják, a hatását, csak éppen lesz*rják.
Ha gondolod, még írhatok hozzá. (Jó hogy volt egy ilyen kérdés, végre kifejthettem magam :D)
Nem gondoltam, hogy elindul egy kis szópárbaj. Volt egy kérdés, amire leírtam, hogy mi az, ami engem zavar a cigarettázókban. Példát hoztam, hogy amikor a buszmegállóban rámfújják (vagy arra fújja a szél) a füstöt, az zavar. Nem értem miért kellett egyből magára venni vagy nem is tudom... az utánam válaszolónak. Nem kezdtem el őket szidalmazni, nem mondtam, hogy mindegyik rám fújja a füstöt, sőt azt sem mondtam, hogy ilyenkor nem állok arrébb ÉN! Máskor figyelmesebben is elolvashatná a kommentet, amire "válaszol"...
Egyébként meg az zavar még nagyon, mikor kismama, vagy kisgyerekes anyuka dohányzik. Esküszöm meg tudnám verni, erre nincs mentsége.
Egy megjegyzés, ha már így témánál vagyunk: ha odajön egy dohányzó ember a buszmegállóba azzal a szándékkal, hogy rágyújt, igenis körül kéne néznie hogy véletlenül se szálljon a másikra a füstje - és tök mindegy, hogy a mellette álló ember dohányos-e vagy nem, mert sok olyan dohányzó embert ismerek, akiket zavar ha mások füstjét passzívan szívják- ez alapvető etikett...
Az autókat meg nem lehet egy lapon említeni a dohányzással. A szmog, autófüst, légköri szennyezés ellen egymagában keveset tehet az ember, de azért tehet, hogy a cigifüstöt legalább nem a másik képébe fújja...
20:58, akinek így kezdődik a hozzászólása: "Az előztem szóló cigiellenzőkkel (szerencsére sok van) egyetértek.
MA voltunk előadáson, és elmondták...":
Nem értek egyet veled. a drogok nem jó példa, hiszen azokkal is tönkretesszük mások életét. Nem konkrétan fizikai dolgokra gondolok (bár a verés- sajnos családokon belül is- gyakran előfordul pénzszerzés céljából) és akkor még nem volt szó az idegi/lelki problémákról, amit a drogosok (akik természetesen ahogy a dohányosok, szintén nem elítélendők!!!) okoznak a környezetük számára.
Én is a dohányzás ellen vagyok, viszont valamilyen szinten meg tudom érteni őket, ez alól kivétel az, aki azért próbálja ki, mert menőnek érzi tőle agát, viszont később már őket is csak sajnálni (nem lenézni!) tudom.
Ki- ki hoy kezeli a maga problémáit. Én idegileg nem vagyok egy erős ember, szüksége van bizonyos pótcselekvésekre, speciel nem a cigire, de ezt is abba kéne hagyni. Mégse megy, mert szükség van rá, s kész. Szerintem aki még nem érzett így, az most ezt nem fogja megérteni.
Azt viszont támogatom, hogy nem kéne mindenhol dohányozni, éttermekben, játszótereken, esetleg a parkokban betilthatnák, ez igaz. És annyi ideig csak kibírják a dohányosok, míg keresnek egy helyet, ahol mér szabad cigizni. Bár, mivel nem próbáltam, nem tudom, de ennyi akaraterő csak szorult mindenkibe.
Viszont szerintem azokkal, amiket itt írtatok, a dohányosok simán mondhatnák, hogy intoleráns, beszűkült látókörűek vagyok. Ez leginkább a fent idézett hozzászólásra vonatkozik: gratulálok az öngyilkosságos javaslatodhoz. AZ empátia magas-foka. Csak így tovább. Megnézném, mit tennél te egy ilyen helyzetben. Feltételez, nagyban szidnád a nem dohányzókat...
15: 19, szánalmas vagy :D :D :D :D :D
Nyilván attól látsz rosszabbul, h vki parazsat fújt a szemedbe, v füstöt, v nemtommit :D És ettől most mínuszos lettél, oda ne rohanjak :D :D :D jaj, köszi, tök jót röhögtem :D :D :D
15.19- Mindenki magából indul ki :)
Látom a sok "okos" lepontozott, de úgy őszintén lesz@rom :D Azt mondom ami az igazság.
És igen attól lettem minuszos, mert tudod qrvára nem valami jó érzés mikor a félig égő parazsat a szemembe belefújják. :) Nem tudom, te hogy reagáltál volna, de b@szottúl nem esett jól sőt.... Vagy te örülnél neki?:D Hogy oda ne rohanjak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!