Miért vagytok cigaretta-ellenesek?
"Haragszom az összesre, és szívem szerint radikálisan megemelném az árát, illetve dohányosoknak a tipikusan emiatt keletkező betegségeinek költségét ne fizesse a TB."
Igen, igen, csak 200% adó van már most is a cigin, emeljük meg még jobban. Azért azt jó, ha tudod, hogy ebből már most is felfoghatatlan összegű adót zsebel be az állam. Ha ez nem lenne, lehet a te szja-d se 16%-lenne, hanem 40.
A betegséggel kapcsolatban: a dohányosok ugyanúgy fizetik a tb-t egész életükben, úgyhogy ne is próbálj jogot formálni arra, hogy a saját szenvedélyük miatt ők fizessék a betegségük árát. Ez kb annyit tesz, hogy ha egy hegymászónak a hegymászás a szenvedélye, de óvatlan és leesik, akkor fizessen ő, mert ja, nem kellett volna hegyet mászni.
Mert engem iszonyúan zavar a füst (egyenesen gyűlölöm a szagát, nem tudom elviselni, még órák múlva is érzem), nincs joguk az én tüdőm is szennyezni a dohányosoknak (ha pl. buszmegállóban gyújt rá), az árából csomó jó dolgot lehet venni, sok dohányos embert ápolok munkám során és elég gusztustalan tracheaváladékuk van.
Röviden, tömören ezért.
ohh igen, mikor a buszmeg-ba álltam ott állt mellettem egy középkorú nő, füstölt belőle a cigi mint a gyárkémény ( szép lehet a tüdeje...minden elismerésem amúgy a dohányosoké. ) odébb mentem, erre jött utánam. mintha direkt a pofámba szerette volna füstölni a bagós szájából a cigifüstöt. akkor megint odébbmentem, és jött utánam. és rám nézett folyamatosan... szerencsére jött a busz.
amúgy ne hogy már még te legyél felháborodva, fáj az igazság? joga van rágyújtani, de ne akkor tegye mikor emberek vannak a közelébe, menjen olyan helyre ahol kimondottan dohányosoknak van ilyen hely, ott szeretettel várják! tudod ezt hívják tiszteletnek, ne hogy már még mi legyünk azok akik a dohányosokat kerülgessük, hogy ne mi szívjunk ő miattuk is ! gondolkozz már. cigizni akarsz, intézd el ahogy akarod, de ne más ember arcába fújd a cigifüstöd!kerüld ki te a nem dohányzókat!
Jó. Akkor ha autózni akarsz, intézd el ahogy akarod, de ne szennyezd a tüdőmet a co-val. Pontosan ennyi.
Na de egy szónak száz a vége, amíg a dohányosokat elítélik, addig a dohányosok renitensek maradnak. Akár szándékosan, akár csak koholtan.
Nincs autóm és nem is tervezem:P szeretek sétálni.
Miért szeressük a dohányosokat? akiket readásul nem ismerünk mert pl utcán én nem tudom megállapítani, hogy milyen ember lehet?ugye? attól még idegesít, hogy rám fújja a füstöt :) ne várj változást, hogy hirtelen megszeretjük őket, de ezzel is csak maguknak ártanak a legtöbbet. na meg a passzív dohányosoknak is.
Honnan tudja? Szerintem elég közismert SZÓ, a Passzív dohányos. Sajnálom, ha fogalomzavarban szenvednek szegény dohányosok. Szerintem a normális, és a tisztelet jele lenne az , ha nem gyújtanának rá nyilvános helyen.
Na és vajon miért mondják a terhes anyukáknak azt, hogy nem szabad dohányozniuk ,vagy ha kisbabájuk van , vagy gyerekük akkor miért mondják nekik, hogy ne füstölögjenek mellettük? Vajon miért? Ha ennyiből nem esik le a szegény dohányosoknak, hogy pofátlanság, és bunkóság már arcába fújni a füstöt, akkor nem tudok mit tenni, ne én dumáljak nekik arról, hogy mi a helyes. ezt maguktól kéne tudniuk!(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!