Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » MIÉRT cigizel?

MIÉRT cigizel?

Figyelt kérdés
2010. okt. 26. 16:43
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

Nem én vagyok a kis köcsög, hanem Te, Te barom állat, aki belefújod az arcomba a füstöt. Eldobod az utcán a csikket, ezzel szennyezve a környezetet.

És ha gyereked fog születni Te fogyatékos? Akkor? Mi van? Annyi nem lesz benned, hogy kimenj majd a szobából, mert rohadt önző dögök vagytok.

Amikor látom az utcán a babakocsit tologató "anyukákat" meg a terhes nőket és a szájukban a cigi, na azokat is jól szájba kellene verni, csak úgy, mint Téged.

És ha rendellenességgel születik meg az a szerencsétlen gyermek, akkor meg csak sír a szája.

Szóval nem kell itt a hülye szöveg, mert SEMMI NEM SZÓL A DOHÁNYOSOK MELLETT! SEMMI!

2010. okt. 30. 21:10
 32/49 anonim ***** válasza:
80%

Kedves 19:53! Olvasni meg kellett volna tanulnod.

Kedves kérdező! Te egy rossz ember vagy. Nem akarok veled vitatkozni. Érdekes, hogy vannak ilyenek is...

2010. okt. 30. 22:05
 33/49 anonim ***** válasza:
67%

CSAAAAAK!!!!!!!! Amúgy azért, hogy a képedbe, meg a kölköd képébe fújhassam a füstöt, és a sok, ilyen abszolúte nem toleráns, szűk látókörű b u n k ó minél hamarabb belehaljon a passzív dohányzás hatásaiba.

Viccet félretéve. Ha meg akarod óvni a gyermeked a bagófüsttől, költözz ki egy tanyára, ott friss a levegő, és nem jár sem kamion, sem motor, sem személyautó, és a legkárosabb sem fordul elő, A DOHÁNYZÓ EMBER -> csak a te képzeletben ennyire káros, vannak ettől károsabb dolgok is. Ha lehet, vegyél olyan kocsit, ami nem benzinnel működik, és ne szennyezd a környezeted, mert az is ártalmas ám! (de inkább járj bicajjal, vagy szamárháton). Ne adj a gyerekednek chipset, ne adj neki tápszert, mert káros. Ne adj neki cukrot, mert káros. Ne adj neki kólát, mert káros. A margarin is káros, mert hidrogénezett növényi olajból készül, majd nézz utána, milyen hatása van. És reggelig itt sorolhatnám még, hogy mitől óvd, csak mert káros.

Üdv, és szép estét: egy toleráns nemdohányzó...

(Iszonyatosan felháborított, amiket itt egyes emberek írnak más emberekről, csak azért mert valamivel nem értenek egyet. Inkább legyen tüdőrákom a passzív dohányzás miatt, minthogy ismernem kelljen ilyen szűk látókörű embereket. Komolyan, megáll az ész...)

És bocsánat, kedves dohányzók, hogy hozzá mertem szólni a témához, de véletlen kérdésnek ezt kaptam, elnézést, hogy hozzászóltam!

2010. nov. 3. 00:45
 34/49 anonim ***** válasza:
39%

Utolsónak:

Tegyük fel, hogy én egy ideggyenge ember vagyok, tehát beteg. Vagyis jóval komolyabb az indokom mint egy dohányosnak. Mondjuk ahányszor találkozunk, a betegségemből kifolyólag eltöröm az orrod. Ez szinte mindennapos mert egy környéken lakunk. Nem halsz bele mint a passzív dohányzás okozta tüdőrákba, de tuti kellemetlen. Na most, Te rendőrt hívsz, vagy kiköltözöl tanyára? Gondolom inkább tanyára költözöl, mert toleráns vagy ugye?

Aztán azt is megkérdezném. Nekem és a családomnak nincs jogunk az egészséges élethez és nem én döntöm el, hogy mi az amit bevállalok és mi az amit nem? Nem adok a gyerekemnek chipset, nem adok neki tápszert, nem adok neki cukrot, kólát és margarint sem. A gyerekem 3 éves korától olvassa az üzletekben még az E-betűt is az élelmiszereken és nem hajlandó megenni ami nem egészséges. Mindenből bio-t eszünk (amit csak kapni lehet) és fogalmad sincs milyen autónk van. Soha nem szennyeztem a környezetem, max a testhőmérsékletemmel. A családom ugyanez. Vagyis nem jó embert találtál meg. És ha Te nem dohányzol, akkor most forduljak le a székről ebben a pillanatban és dobjam fel a pacskert. Mert ennyire nem védi a nemdohányzó a dohányzót mint Te és ilyen hülyeséget is csak dohányos hoz fel a saját védelmében. Hopszi, még élek :) Persze Ti keményen rajta vagytok, hogy ez ne így legyen....

2010. nov. 3. 05:40
 35/49 anonim ***** válasza:
84%

Nem hiszem, hogy így el kellene dramatizálni... ez az utóbbi hasonlítgatás már nevetésges. Persze értem, és igaz. De túlzásnak ézem.

Higgyétek el, hogy csak a dohányzókra vonatkozó korlátozások újabb szigorítására van szükség. Én Franciaországban élek jelen pillanat, és itt mindenhonnan ki vannak tiltva. Gyakorlatilag dohányzó és nem dohányzó nem találkozik sehol. Annyira el vannak különítve. Erre van szükség otthon is, és így már nem lehet majd minden kis egészségkárosítást a dohányfüstre kenni (ami mellesleg még mindig sehol nincs az egész napos szmogszipákolástól a lázadó felmérések szerint, de itt már így is kuss a nevük).

Szóval kis felvilágosult törvénykezés, és megvagyunk. Kérdés, hogy az mikor lesz :)

Szép napot!

E

2010. nov. 3. 08:56
 36/49 anonim válasza:
100%
Na idefigyeljetek, nagy antidohányosok. Én részben egyet értek veletek. De a többségében nem. Most mondok egy példát. Tegyük fel hogy elszenved valaki egy hatalmas balesetet, és elveszti a lábát. Az élete 1 romhalmaz lesz. Szexuális élete 1 életre kizárva szinte 100%. Az emberek megnézik, valaki meg is szólja ezért stb... És innen nagyon nehéz fel állni. Kérdem én tőletek, hány ember törődne az egészségével ezek után? Lesz***nátok ti is ugyan úgy és vagy alkoholisták lennétek vagy drog függők vagy jönne a cigi. Nem sok ember van aki ezek után normálisan tudna élni szerintem. De tisztelet a kivételnek... de ez csak 1 példa volt a sok lehetőség közül. Én 5 éve dohányzom 1 probléma miatt szoktam rá ami végig kíséri az életem, és úgy voltam vele hogy nem érdekel semmi. Bár az imént említettnél jóval kisebb probléma. Én megbántam hogy rászoktam, de ha 5 évre visszamennék valószínűleg ugyan ezt tenném mivel a probléma még mindig fent áll és ez soha nem is fog meg oldódni, maximum túlteszem magam rajt és így fogad el valaki... Én is szívesen élnék egészségesebben ha látnám értelmét ebből a kilátástalan helyzetből. Szóval ebben nem értek egyet a nem dohányzókkal. De abban viszont igen hogy más arcába fújják a füstöt stb. Én sose voltam ilyen nem is leszek. Buszmegállóba rá se gyújtok ha látom hogy nem dohányzó ember áll ott. Inkább kellő távolságba arrébb állok. És nem károsítók másokat ilyen téren... De azért én is hibás vagyok de az én példámban van okom rá hogy ilyen legyek. De aki nem érti meg annak legszívesebben azt mondanám legyen csak fél évig a helyembe, megnézném ö belőle milyen ember lesz. De ezt nem kívánom senkinek. És ez nem önsajnáltatás ez csak 1 vélemény ami ki kívánkozott köszönöm.:)
2010. nov. 14. 00:22
 37/49 anonim ***** válasza:
49%

11-03 05:40 vagyok.

Nekem nem az a gondom a dohányosokkal, hogy dohányoznak, hanem az, hogy belevonnak a fent említett dolgokkal. Ha én nem érzékelném ezt, engem nem érdekelne, hogy dohányzik, vagy nem.

Azt írod, hogy egy probléma miatt dohányzol. Majdnem minden dohányzó ezt mondja, de akkor ez azt jelentené, hogy nekünk nem dohányzóknak nincs problémánk? Dehogynincs. Amiken én életemben keresztül mentem, ilyet kevés ember mondhat magáénak, de még csak fel sem merült, hogy rágyújtsak egyszer is.

2010. nov. 14. 13:31
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

Titánok harca xDDDD

Én nem cigizem, anyukám igen, és eléggé utálom... épp ezért én valszeg nem is fogok. Arról meg, hogy a cigisek tapló f*szok, annyit, hogy ez egy oltári nagy b*romság, nem kéne így általánosítani, mert valóban, volt egy pár ismerősöm (volt, mert a bunkókkal kapcsolatot szakítok, igyekszem értelmes barátokat válogatni), aki bunkó, és cigizik, de ettől még nem kell eldönteni, hogy "no, akkor minden dohányos f***kalap". Van jó pár ismerősöm, aki dohányzik, és tökre jófejek, ha kérnének vmi fontosat, megtenném. Tűzbe mennék értük.

Tehát: Vannak f***fej dohányosok, vannak nagyon kedves, intelligens dohányosok, és vannak akik e két szélsőség közé esnek, és ezek vannak a legtöbben.

(bocs az offért, de azért válaszoltam is)

2010. nov. 14. 14:53
 39/49 anonim ***** válasza:
90%

Dohányos vagyok, de nem hiszem, hogy a dohányosoknak szükségük van arra a mentegetésre, amit a 00:22-es hozzászóló írt. A dohányzás mint szokás felvétele egy élethelyzetben jön (kinek melyikben - csoporthoz tartozás vágya, stressz, stb), rossz döntés. Mindenki hozott már rossz döntéseket, még ennél rosszabbakat is. A nemdohányosoknak is vannak problémáik természetesen, és rossz döntéseik is, ez pont nem szerepel köztük (viszont valami más biztosan). Ettől nem lesz valaki rossz, meg hülye, meg akármi. Nem maga a dohányzás ítélteti meg az embert, hanem ahogyan azt teszi. Aki szimplán azért megítél valakit, mert dohányzik, annak sajnos nincs igaza.

A dolog fényét az változtatja meg, hogy a dohányzás olyan szokás, ami nem csak rám, mint dohányosra tartozik, hanem a körülöttem élők életét is befolyásolja (sajnos károsan), ha azt nem kulturált keretek közt csinálom. Akkor válik egy dohányos rosszá, hülyévé, bunkóvá, ha tesz másokra. Aki normálisan, gyerekszobában nőtt fel, az ezt képes belátni, a kijelölt dohányzóhelyen gyújt csak rá, és figyel másokra. Aki ezt nem teszi, az megérdemli pár fenti hsz hangnemét.

Viszont nem lehet ezt mindenkire ráhúzni. Nem lehet általánosítani. Aszerint nem ítélhető meg senki, hogy dohányzik-e vagy sem, csak aszerint, hogy ezt hogyan teszi. Mert ahogy én sem károsíthatom mások egészségét, ők sem szólhatnak bele az én szokásaimba. Amíg nem akadnak össze az érdekeink, addig nincs ütközés - elvileg, mert olyan ordenáré támadásokat kapok én is ok nélkül, hogy az hihetetlen mértékben leminősíti azokat, akiktől ezek jönnek. Bár ugye ők a "jó" antidohányosok... Azt mondom, inkább legyenek dohányosok, mint olyan ocsmányak, mint ahogyan kifejezik magát néhányan.

Egyik oldalt sem kell félteni, mert mindkettő megvédi az érdekeit. De könyörgöm, tényleg csak azokat bántsuk már, akik effektíve tettek valamit ellenünk...

Ennyi. Csak gondoltam, hátha lehetséges pár békítő sort írni a két oldalnak. Hátha.

26/N

2010. nov. 14. 15:06
 40/49 anonim válasza:
52%

Mert menő

mert egy beszédtéma

haverokkal a legjobb

finom

támogatom az országot

2011. febr. 6. 19:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!