Cigi leszokás tényleg olyan nehéz lenne?
Le szeretném tenni a bagót viszont ahogy kicsit utánanéztem a statisztikáknak azt olvastam hogy a dohányosok 95%-a nem képes soha leszokni a maradék 5%-nak pedig sok esetben orvosi/szakemberi segítségre van szüksége. Ez mennyire valid szerintetek? Mert én eddig mindig úgy álltam ehhez a dologhoz hogy bárki képes letenni csak akarni kell.
Már elterveztem hogy leszokok végleg. Az időpontját jövő hétre tettem mert akkor nyugisabb körülmények lesznek itthon es leteszem véglegesen.
De lehet hogy nekem.se fog sikerülni mint sok mindenki másnak?
19/f 8éve erős bagós
Szia!
Szerintem egyáltalán nem lehetetlen, igaz, én sokkal kevesebbet szívtam, mint te (heti 3-4 doboz max, azt is az utolsó 2-3 évben). 13 évig dohányoztam, egyik napról a másikra szoktam le, a legnehezebb az első nap volt, pár órával az utolsó szál elszívása után, mert már megszokásból mentem volna ki rágyújtani. Rengeteg mozgás, egészséges étkezés, megfelelő nasi alternatívák (elfordulhat megnövekedett étvágy, ezért érdemes mindig tartani otthon répát, zellerszárat stb. ropogtatható zöldségeket). Pár nap után nekem már olyan volt, mintha sosem dohányoztam volna.
Hogy állsz most?
ne csüggedj, ez ilyen...aljas, alattomos.
én a 11. hónapomnál tartok füstmentesen, és még mindig nem érzem magam biztonságban. De ismerek olyat is, aki 4 éve nem gyújtott rá, de mégis sokszor van, hogy megkívánja.
Én ezt a részét már elfogadtam, hogy valamilyen szinten mindig itt lesz velem a sóvárgás, ami amúgy bosszantó... de hát ez van, fejben kell felülkerekedni és erősnek maradni, ameddig csak lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!