Ex-Dohányosok! Ti hogyan tettétek le a cigarettát? Mennyire volt nehéz, milyen mellékhatásokat éreztetek?
Üdv!
Szeretnék leszokni a cigarettáról, és erőt gyűjtök a kezdéshez.Erős dohányos vagyok sajnos, rosszabb napokon elmegy akár a két doboz is, így mindenféleképpen szeretném letenni de félek.Ti hogy szoktatok le?Fokozatosan, esetleg kitűztetek egy napot és onnantól fogva nem gyújtottatok rá?Meddig tartott a szenvedés ha szenvedtetek?Súlygyarapodás, ingerlékenység, esetleg visszaesés volt?Sportoltatok közben valamit?
A tapasztalataitokra lennék kíváncsi igazából, bármi jöhet ami az eszetekbe jut arról az időszakról és úgy érzitek a segítségemre lehet.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Á
Elektromos cigaretta segítségével szoktam le.
Napi szinten fogyott egy doboz cigaretta, és ezt 4 évig csináltam.
A barátom ajánlotta az e-cigit, hogy próbáljam ki, nem fogom megbánni. Nem is bántam meg, a barátom segítségével kiismertem az e-ciginek a működését illetve használatát. Miután vettem egy jó minőségű e-cigit, elkezdtem átszoktatni magamat rá. A közepes erősségű lötyivel kezdtem, most a leggengébbnél tartok, és mostmár bármikor letudnám tenni az e-cigit is.
Maga az átszokás nem volt nehéz, egyedül a mozdulatok hiányoztak, illetve a cigi szaga/íze. Ez egyre jobban távolodott tőlem, elkezdtem utálni a szagával, ízével együtt mindent. Ez olyan a 3. hétnél volt nekem, és itt már szinte undorodtam a cigitől.
Nem volt egyéb tünetem, hisz nem volt hiány a szervezetemben.
Egyre kisebb erősségűre váltottam időközönként, és végül nikotin se kellett a szervezetemnek. Elkezdtem edzeni, barátnőm segítségével napi szinten úsztunk illetve futottunk egyre hosszabb távokat. Ezek nagyon jót tettek, hamar vissza zökkentem remek állapotba, és ez kb. 3/4 évbe került.
Ez persze az a mód amit én választottam, persze más bevált módok is vannak bőven, de szerintem ez a "tünetmentesebb" hogy úgy mondjam, bár hosszabb folyamat.
Valaki egyből leteszi határozottan egy naptól kezdve a cigit, mint látod de náluk gyakoribbak az elvonási tünetek sajnos, de viszont kevesebb mint egy hónap alatt le lehet rakni.
Segítségedre nem tudok sok mindent ajánlani a gyógyszereken, tapaszokon, e-cigin kívül csak is az akarat erőt, mert mindenhez az kell majd, bármihez is folyamodsz.
Mit mondtam egy társ is sokat segíthet aki melletted edz ha kell, vagy kiveri a kezedből a cigit akárhányszor meglátja vagy kérésedre elrejti/kidobja...
Remélem segítettem.
E-cigivel "raktam le", vagyis inkább átszoktam.
Semmi nehézség nem volt benne. Megérkezett a nikotinos utántöltőm, utána nem kellett a cigi. Ilyen egyszerűen, habár én "csak" napi 15szál-1doboz közötti mennyiséget szívtam. Erős, 18mg nikotinos liquiddel kezdtem pár hónapja, most már csak 3mg-osat szívok. Már azt veszem észre, hogyha nem jutok hozzá az ecigimhez 1-2 napig, akkor se vagyok a halálomon, tehát remélhetőleg még pár hónap, és már ennyi nikotin sem fog kelleni.
A legnagyobb mellékhatás az volt, amikor nem tudtam begyújtani a gáztűzhelyet öngyújtó és gyufa hiányában.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Gondolkoztam egy jobb minőségű e-cigi beszerzésén, én is, lehet erre az útra lépek akkor. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!