Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ex-Dohányosok! Ti hogyan...

Ex-Dohányosok! Ti hogyan tettétek le a cigarettát? Mennyire volt nehéz, milyen mellékhatásokat éreztetek?

Figyelt kérdés

Üdv!

Szeretnék leszokni a cigarettáról, és erőt gyűjtök a kezdéshez.Erős dohányos vagyok sajnos, rosszabb napokon elmegy akár a két doboz is, így mindenféleképpen szeretném letenni de félek.Ti hogy szoktatok le?Fokozatosan, esetleg kitűztetek egy napot és onnantól fogva nem gyújtottatok rá?Meddig tartott a szenvedés ha szenvedtetek?Súlygyarapodás, ingerlékenység, esetleg visszaesés volt?Sportoltatok közben valamit?

A tapasztalataitokra lennék kíváncsi igazából, bármi jöhet ami az eszetekbe jut arról az időszakról és úgy érzitek a segítségemre lehet.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv,

Á

2016. máj. 15. 01:50
 1/6 anonim ***** válasza:
68%
Most sokan lefognak pontozni, de nekem Isten segített! Meg sportolás, és nagyon nagyon nagy akaraterő.
2016. máj. 15. 09:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Elektromos cigaretta segítségével szoktam le.

Napi szinten fogyott egy doboz cigaretta, és ezt 4 évig csináltam.

A barátom ajánlotta az e-cigit, hogy próbáljam ki, nem fogom megbánni. Nem is bántam meg, a barátom segítségével kiismertem az e-ciginek a működését illetve használatát. Miután vettem egy jó minőségű e-cigit, elkezdtem átszoktatni magamat rá. A közepes erősségű lötyivel kezdtem, most a leggengébbnél tartok, és mostmár bármikor letudnám tenni az e-cigit is.

Maga az átszokás nem volt nehéz, egyedül a mozdulatok hiányoztak, illetve a cigi szaga/íze. Ez egyre jobban távolodott tőlem, elkezdtem utálni a szagával, ízével együtt mindent. Ez olyan a 3. hétnél volt nekem, és itt már szinte undorodtam a cigitől.

Nem volt egyéb tünetem, hisz nem volt hiány a szervezetemben.

Egyre kisebb erősségűre váltottam időközönként, és végül nikotin se kellett a szervezetemnek. Elkezdtem edzeni, barátnőm segítségével napi szinten úsztunk illetve futottunk egyre hosszabb távokat. Ezek nagyon jót tettek, hamar vissza zökkentem remek állapotba, és ez kb. 3/4 évbe került.

Ez persze az a mód amit én választottam, persze más bevált módok is vannak bőven, de szerintem ez a "tünetmentesebb" hogy úgy mondjam, bár hosszabb folyamat.

Valaki egyből leteszi határozottan egy naptól kezdve a cigit, mint látod de náluk gyakoribbak az elvonási tünetek sajnos, de viszont kevesebb mint egy hónap alatt le lehet rakni.

Segítségedre nem tudok sok mindent ajánlani a gyógyszereken, tapaszokon, e-cigin kívül csak is az akarat erőt, mert mindenhez az kell majd, bármihez is folyamodsz.

Mit mondtam egy társ is sokat segíthet aki melletted edz ha kell, vagy kiveri a kezedből a cigit akárhányszor meglátja vagy kérésedre elrejti/kidobja...

Remélem segítettem.

2016. máj. 15. 09:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Figyelemeltereléssel és kényszerrel. Új mhelyen kezdtem, nem kaptam rögtön mágneskártyát, hogy kijárjak, a csoportban nem volt dohányos, nem akartam rossz benyomást tenni azzal, hogy "kikéredzkedek", inkább dolgoztam ezerrel. Csak reggel és este bagóztam így. Eltelt egy hónap és már az se hiányzott. Ennek 10 éve, előtte napi 1 doboz volt.
2016. máj. 15. 10:34
 4/6 anonim ***** válasza:

E-cigivel "raktam le", vagyis inkább átszoktam.

Semmi nehézség nem volt benne. Megérkezett a nikotinos utántöltőm, utána nem kellett a cigi. Ilyen egyszerűen, habár én "csak" napi 15szál-1doboz közötti mennyiséget szívtam. Erős, 18mg nikotinos liquiddel kezdtem pár hónapja, most már csak 3mg-osat szívok. Már azt veszem észre, hogyha nem jutok hozzá az ecigimhez 1-2 napig, akkor se vagyok a halálomon, tehát remélhetőleg még pár hónap, és már ennyi nikotin sem fog kelleni.

A legnagyobb mellékhatás az volt, amikor nem tudtam begyújtani a gáztűzhelyet öngyújtó és gyufa hiányában.

2016. máj. 15. 16:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Csatlakozom a #4-es válaszolóhoz, bár én 12-ről 6-ig csökkentettem csak a nikotin szintet, és ez már tartósan ideális, így még érzem a nikotin buzzt (az a fura érzés a fejben) de nincs elvonási tünet sem mikor épp nincs nikotin a folyadékhoz.
2016. máj. 15. 16:46
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

Gondolkoztam egy jobb minőségű e-cigi beszerzésén, én is, lehet erre az útra lépek akkor. :)

2016. máj. 16. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!