Egyik tanárom meglátott cigizés közben. Ennek lehetnek hosszú távú következményei?
Második órára mentem be és pont az a tanár jött velem szembe, akivel első órám lett volna. Lecseszett amikor meglátta a cigit
16/L
kb. 4 éve hunyt el egy kollégám, dohányzott - 60 évet élt.
Tavaly a nevelőapukám, szintén dohányzott, szintén tüdőrák majd áttétek - Törökbálinton kezdődött a kezelése, majd itthon hunyt el - szintén majdnem 60 éves volt (59)....
Ja, biztos megéri "nagylány", hogy cigizzél...? :-/
Gondold át, h. 60 évesen haldokolni akarsz majd, vagy mondjuk még akár "kefélni"...? Nos?
Azt nem tudom, hogy szol-e anyadnak, vagy kapsz-e valamit, nalunk anno gimiben a tanarok leszartak a cigizest, kulon szuloket nem ertesitettek, csak az iskola kozeleben nem gyujthattunk ra.
Aki megtette, az kapott valami beirast, vagy nem is tudom mit, regen volt.
Na de anyad nem hulye es ne is nezd annak. Tudja, hogy cigizel, annyira budos az a szar (pedig 5 evig dohanyoztam en is sajnos, szoval megszokhattam volna mar a szagot),de max nem szol erte. Egyszeruen hiaba cserelsz ruhat, furdesz le, ha hazaersz, erezni. Foleg annak, aki mondjuk nem dohanyzik.
Attól függ, hol dohányoztál: az iskola területés és annak 5 méteres körzetében tilos, és nem a suli miatt. Itt a dolgozóknak sem szabad.
Másutt szívhatod, megjegyezheti, hogy ejnye, de jogilag semmi közünk hozzá.
Az egészségügyi része más kérdés, de szerintem most nem az érdekel.
Nekem is a dohányzó rokonaim haltak meg először (bár az egyik előtte túlélt egy gégerákot) aztán a nagyanyám, akkor sok-sok éven át szívta passzívan a füstöt (csontáttétjei lettek, nem tudni, milyen rák eredetileg). Veserák tüdőáttétekkel, szívinfarktus, ilyenekben haltak meg. De te tudod.
Ami a rövid távú következményeket illeti, lehet, hogy házirendet sértettél, de szerintem azon nem fognak rugózni. Esetleg a tanár pikkelni fog rád egy darabig. De ezt sem hinném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!