Ki miért, hogyan és hány évesen szokott rá a dohányzásra? Ki tudott róla rövidebb-hosszabb időre vagy örökre leszokni róla? És hogyan?
Magam 15 évesen, vagyis majdnem 55 éve szoktam rá a dohányzásra. Sokszor elgondolkodtam rajta, de a saját esetemet is nehezen tudnám elmondani. Talán a társaság, a tanulás, a munkahely, a családi példa. Talán minden együttesen.
Ti hogy vagytok ezzel?
Én egyszer próbáltam leszokni róla, mégpedig 42 évesen, de lényegében pár hónap után visszaszoktam rá. Azóta sem tudtam megtenni.
En 42 vagyok, 16 eves korom ota dohanyzok. Hogy tort volna el a kezem.
Tobbszor probaltam leszokni, de nem sikerult. Viszont sikerult a tizedere redukalni a mennyiseget.🤷🏼♀️
13 évesen kezdtem, a hülye haverok nyomására. Bárcsak inkább hagytam volna magam perifériára szorulni és kilógtam volna a sorból.
A huszas éveim közepén volt egy hároméves időszakom amikor egyáltalán nem gyújtottam rá. Aztán voltam olyan kíváncsi (hülye) hogy megint rágyújtottam. Azt akartam letesztelni hogy ennyi idő után hogy esne. Sajnos még mindig jól esett, úgyhogy visszaszoktam.
Most 33 éves vagyok, kb három éve áttértem az elektromosra és ezt egy vállalható kompromisszumnak érzem. Nem annyira jó mint a klasszikus cigi, de annyira nem is tesz rosszat, mert legalább égéstermék nincs.
13 évesen szoktam rá. 16 éves koromig titokban, utána már a szüleim is tudták. Ha megkértem őket akkor még vettek is, úgy hogy a családban senki nem dohányzott. Így utólag visszagondolva ez azért nem semmi. :D
Végül 19 éves koromban szoktam le végleg.
29F
"... a rendszeres dohányzásra. Akkor lettem szakiskolába másodikos és több osztály cigizett és beakartam náluk vágódni.."
javítás:
... a rendszeres dohányzásra, hogy akkor lettem... több osztálytársam cigizett...
55 éves nő vagyok.
15 évesen kezdtem el cigarettázni egyik barátnőmmel,mert olyan "menő volt .Később már 35 évesen rengeteg cigarettát szívtam,sokszor 1 vagy 2 dobozzal naponta.
3 éve sikerült leszoknom teljesen.
Egyszerűen égett a torkom fájtak a fogaim és nagyon magas lett a pulzusom ha elszívtam egy cigit.
Nagyon nehéz volt leszokni,rettenetesen szenvedtem.Ez kb 6 hónapig tartott
Az is nehezítette a dolgomat,hogy mindenki cigarettázott család,barátok,munkahelyen is sokan.
Viszont az érzés,hogy nagyon jól kapok levegőt és minden bajom elmúlt erőt adott.
Sokat sétáltam vagy futottam,lényeg,hogy elfoglald magad.
Most,hogy nekem sikerült a családomban is mindenki sikeresen leszokott.
Szerencsére
ott tartunk,hogy el sem tudjuk képzelni,hogy rágyújtsunk.
Mindenkinek ajánlom én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!