Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha megtehetnéd, legalizálnád...

Ha megtehetnéd, legalizálnád a marihuána kiskereskedelmi terjesztését és a fogyasztást, az ártalomcsökkentés és a termék megadóztathatósága érdekében?

Figyelt kérdés
Bizonyított tény hogy a fűszívásnak gyakorlatilag nincsenek halálos áldozatai, valamint a szervezetre kevésbé bír káros hatással mint a legális dohány, vagy alkohol. Ha a terméket legalizálnák minőségi és szennyezetlen lenne, így a vele járó ártalmak csökkennének, nem beszélve arról, hogy a hatóságok által gyakorolt meghurcoltatások véget érnének.
2010. szept. 7. 14:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 <b>Chuck Norris</b> ***** válasza:
68%
Magamból kiindulva igen, legalizálnám. Utána szétnéznék az országban, és rögtön megváltozna a véleményem. Évi 3-4 alkalom simán belefér, nyáron akár több is, az meg már más kérdés hogy akik a cigiről se tudnak leszokni azok be tudják -e majd tartani ezt az évi x+1 alkalmat.
2010. szept. 7. 14:29
 22/77 anonim ***** válasza:
79%

igen!!tudniuk kell hogy ez büntetett dolog!!!

de nevelés kérdése is.

Én értem mit mondassz,de én ugy gondolom,nem lenne jó ha legális lenne.

2010. szept. 7. 14:30
 23/77 A kérdező kommentje:
14:30 ez a te egyéni véleményed, és a célja a gondolkodásodnak nemes, de úgy gondolom hogy az emberi jogokat sérti, ha valaki nem nyúlhat olyan szerhez normális kereteken belül, amilyenhez akar. Természetesen az utcán saját hányásában fetrengő alkesz csövesnek is segíteni kell kilépni abból amit csinál, és a bűnöző bolti tolvaj heroinistának is. De aki kulturáltan, normálisan megpihen egy füves cigi mellett, miért bűnöző? A cél szentesíti az eszközt? Ne drogozzon senki és hogy ezt elérjük, megsérthetjük a szabadságjogokat? Nem kéne inkább hagyni hogy amíg másoknak nem árt különösebben, addig mindenki élvezze ezt a rövid időt amit kapott a földön? Kérlek gondolkozz el ezen :)
2010. szept. 7. 14:38
 24/77 anonim ***** válasza:
69%

A biológus vagyok, beszéljenek a számok!! Ez a SAMHSA, de a NSDUH-s dolgokat is lehet nézegetni.

One of the dangers of marijuana is that it is considered a "gateway" drug. That is, those who use marijuana are more likely to move on to "harder" and more dangerous drugs like heroin and cocoaine. The Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) reports that the younger someone is when he or she uses marijuana, the more likely he or she is to use other drugs when they reach adulthood.

Here's how some of the "harder" drugs compare in terms of use:

Cocaine: 62 percent of adults who had used marijuana before the age of 15 have used cocaine at some point during their lives. For those who had never used marijuana, that number is 0.6 percent.

Heroin: Those who use marijuana in youth are more likely to use heroin. That number is 9 percent as compared to 0.1 percent for those who had never used marijuana.

Psychotherapeutic drugs: 53.9 percent of those who used marijuana before the age of 15 report that they have also tried to use psychotherapeutic drugs for non-medical uses. The rate for those who have not used marijuana is 5.1 percent.

A forrás az említett két szervezet adatbázisa.

2010. szept. 7. 14:39
 25/77 A kérdező kommentje:
That's because marijuana is illegal i can't say any more -.-"
2010. szept. 7. 14:42
 26/77 anonim ***** válasza:
69%
Még mindig a biológus: most beszéljen a szív! "rövid időt,a mit kapott a Földön"? Légy szerelmes, tanulj, érj el sikereket, legyen családod, hobbid. Ezek nagyobb boldogságot okoznak, mint a drog. Nincs is nagyobb öröm, mintha egy munkahelyi "csatát" megnyersz, vagy láthatod a pihegő babádat aludni a kiságyban. (Nincs babám, csak a baba topicba nézz be.) Az életfelfogásoddal súlyos problámák vannak!
2010. szept. 7. 14:45
 27/77 anonim ***** válasza:
43%
Utolsó: elnézést az elírásokért.
2010. szept. 7. 14:46
 28/77 <b>Chuck Norris</b> ***** válasza:
36%
És ezek közül hány szerezte meg legálisa úgy hogy használat mellet tájékoztatták mindenről ? úgy már jóval kisebb lennének ezek a százalékok sztem. Pl: gyorshajtó motoros kezdte a dolgokat biciklis gyorshajtással ? 99%? tiltsuk be a biciklit mert megadja azt az érzést kicsiben amit a motoros gyorshajtás nagyban ? Vagy használjuk arra a biciklit arra amire való(gyógyászati célok pl a canabisnál)? Persze mint mondtam ez nem hiszem hogy működne ilyen láma politikusok + szülők mellet.
2010. szept. 7. 15:08
 29/77 A kérdező kommentje:
Kedves biológus! Mindezeket el lehet érni amellett is hogy füvezel. 18 évesen szerintem tök normális, hogy nem a pihegő kisbabákon jár az eszem hanem azon hogy menjünk le partyra, igyunk sört, szívjunk el egy jó cigit és nem a szerelmet látom amikor meglátok egy nőt hanem a puncit. szerintem csak hagyjuk egymást élni, füvezni, biologizálni és kész.
2010. szept. 7. 15:11
 30/77 A kérdező kommentje:
15:08 kifogástalan metafóra, egy hangot beszélünk (Y) :)
2010. szept. 7. 15:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!