Miért ítélik el a dohányzókat?
Kérdező!
Tudod milyen szar lesz 30-40-50 évesen majd lábak nélkül leélni a hátralévő életedet??!
Egy normális ember akkora jut egyenesbe anyagilag. Utazik a világba, házat, sportkocsit stb-t vesz.
Te meg mankót.
Más 30-40-50 évesen -már komoly egzisztenciával- a jobbnál-jobb csajokat hajtja majd.
Te pedig egy rokkantkocsit.
Most még dönthetsz, hogy melyiket szeretnéd.
Emberek vagyunk, és különbözünk.
Engem például nem zavar, ha rám jön a füst, mert ugyanezt beszívom egy kipufogóból is, nagyobb dózisban, ha sétálok az utcán, de ez én vagyok.
Viszont van, aki tűzzel, vassal üldözné a bagósokat, és jön az életpálya filozófiájával, mint például aki előttem válaszolt a levágott lábról... jól kivagy ember. :D
Nem mondom, hogy nincs ilyen eset, de azért ne menjünk ennyire messzire.
Nekem az öregapám vagy 50 évig valami atom alpári cigit szívott, persze leszokott már nagyon rég, de 94 éves, és még mindig képben van, úgyhogy ezt a dohányzás öl dumát szerintem is engedjük el. :D
Persze elkerülhető, de az emberek többsége szintetikus, génmanipulált szarokon él, amik mérföldekre károsabbak a cigarettánál, de ebbe most nem mennék bele. :D
Általában az ilyen embereknek valami baj van a fejben, vagy épp a lélekben.
Ki kell őket kerülni, ennyi.
Én például szét vagyok tetoválva, és látom néha az embereken, hogy szívük szerint karóba húznának, mert úgy néznek rám. :D
Sose értettem másnak miért fáj, nem egy másik férfival nyaltuk egymást nyilvánosan.
Többnyire Magyarországon vannak ilyen botrányosan lemaradva szellemileg ilyen téren, mert külföldön, "jobb helyeken" kb le se szarják.
"Én például szét vagyok tetoválva"
"Többnyire Magyarországon vannak ilyen botrányosan lemaradva szellemileg"
Ezzel mindent el is mondtál magadról.
Gratulálok az értelmi szintedhez.
1) ha bármi a dohányzásból adódó betegséget szed össze, a mi adóforintjainjat pazarolja
2) nem állhatom a szagukat
3) utálom a főztjüket
4) passzív dohányzás negatív hatásai
5) még sírnak, hogy mindenhonnan kitiltják őket
1. A dohányzás is egy rizikófaktor. Nem biztos, hogy konkrétan betegséget fog okozni, DE rizikófaktor.
2. Egy dologban biztos lehet minden dohányos: saját magához képest jobban és egészségesebb lenne, ha nem dohányozna. Nem Gipsz Jakabbal kell összehasonlítania magát, hanem önmagához.
Nem ítélem el a cigiseket. Viszont. Igenis zavar, hogy rám erőltetik a káros szenvedélyüket.
Amikor apumnál ülök, szívom a füstjét, télen, amikor inkább zárva tartja az ablakokat, csípi is a szememet, furán is érzem magam, kótyagos vagyok, hazaérve mindenem olyan szagú, ha kapok tőle valamit, az olyan szagú.
Az utcán is zavar, ha valaki velem egy tempóban gyalogol és közben cigizik, a füstje meg telibe rám megy. Sok olyan látok, aki alig szív bele gyaloglás közben, de azért füstöl.
Nekem is van káros szenvedélyem, például a tejcsokizabálás kétpofára.
DE.
Nem nyomom le senkinek a torkán a csokit erőszakkal akkor is, ha cukorbeteg, akkor is, ha nem szereti az ízét, akkor is, ha épp fogyózik. Meg nem kenem össze vele a ruháját (a füstszagot átvevő ruhák analógiája).
Nos a cigizés ilyen. A füst révén rákényszerítesz mindenkit.
Az is zavar, ha bejön másé a nyitott ablakon. Nem hinném, hogy túlzottan káros ebben az esetben, de a szaga maga zavar. Én se fújom tele a lakását a
kedvenc parfümömmel (a szag analógiája).
Szerencsére ma már egyre kevesebben dohányoznak, legalábbis igencsak így látom.
Azoknak akik szerint "az én adóforintomból gyógyítják őket"
Tudtok róla, hogy a dohánytermékeken mekkora jövedéki adó van?
Minden doboz cigivel megvételével elég durva adót fizet be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!