Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Litvániában betiltják a...

Litvániában betiltják a dohányzást a társasházak erkélyein. Jónak tartanátok hazánkban is egy hasonló vagy még szigorúbb szabályozás bevezetését?

Figyelt kérdés

[link]

Én nagyon támogatnám hazánkban a dohányzás még szigorúbb szabályozását, így a litván szabályozást is jónak tartom. Emellett még megtiltanám a dohányzást járművezetés közben, 18 éven aluli személy jelenlétében (még magánterületen is) valamint várandósság alatt is. Ez utóbbi 2 tilalom megszegőinek nevét és fényképét - pénzbírság mellett - kitenném egy erre a célra létrehozott, online "szégyenfalra".

2020. okt. 13. 21:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

És szerinted hogyan lehetne ezt ellenőrizni? A rendőrség razziát tartana a gyermekes családok lakásában? Szerinted hány családot kellene ellenőrizniük? Lenne erre kapacitása a rendőrségnek?

Tegyük fel, hogy nem lehetne az erkélyen dohányozni. És ha valaki nem tud lemenni, mert pl. mozgáskorlátozott (akár ideiglenesen)? Vagy nem szeretne kint az esőben elázni? Hányan lennének, akik ezért (vagy más okokból) inkább a lakásban dohányoznának, ami a velük együtt élőknek sokkal rosszabb, mint a szomszédoknak az, hogy "nem tudnak szellőztetni"?

A szégyenfal röhejes, kb. semmi visszatartó ereje nem lenne.

A vezetés közbeni dohányzás tiltása egy csomó ingerült embert eredményezne a közlekedésben, és szintén nehéz lenne ellenőrizni, betartatni.

Inkább azt támogassa a kormány, hogy a dohányzók könnyebben le tudjanak szokni. Pl. lehessen nikotin- és egyéb addiktív anyagoktól mentes cigit kapni. De akkor kevesebb dohányáru fogyna, ami kevesebb adóbevételt jelentene az államnak...

2020. okt. 14. 08:47
 12/13 anonim ***** válasza:
35%
#7 Mindig ezzel jöttök, ti dohányosok. Az alkoholisták meg a drogosokkal és/vagy a dohányosokkal. Mindegyik borzasztóan káros, és beszélnek is róla.
2020. okt. 26. 23:16
 13/13 anonim válasza:
El sem tudom mondani, hogy mióta leszoktam, mennyivel jobban érzem magam. Sokkal energikusabb vagyok, szabadabbnak érzem magam és nőtt az önbizalmam és talán én is hozzájárulok h te tovább élj :D Viszont betiltani?? már előbb leírták.. "kevesebb adóbevételt jelentene az államnak.." azért gondolkozz el ezzen "A cigi és az alkohol mennyi pénzt is jelenthet?" ott van a rossz minőségű étel, és az ezzel járó szemét ami még inkább károsabb még a földre nézve is.. hidd el a cigi talán a kisebb rossz?!
2020. okt. 27. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!