Én nagyon támogatnám hazánkban a dohányzás még szigorúbb szabályozását, így a litván szabályozást is jónak tartom. Emellett még megtiltanám a dohányzást járművezetés közben, 18 éven aluli személy jelenlétében (még magánterületen is) valamint várandósság alatt is. Ez utóbbi 2 tilalom megszegőinek nevét és fényképét - pénzbírság mellett - kitenném egy erre a célra létrehozott, online "szégyenfalra".
Igen, viszont szerintem az ehhez hasonló szabályok nem fognak szigorodni. Nézd meg facen a sok drogos hogy háborog, mikor lekapcsolnak egy egy dílert. Követelik a legalizálást, "mer fű nélkül nem lehet élni".
Vagy esetleg úgy, hogy erkélyen sima cigit nem, csak füvest szabad szívni :DD
2020. okt. 13. 21:12
2/13 anonim válasza:
Nem tartanám jónak. Pedig nem dohányzom és nem is viselem el a közelemben. De, nem diktaturában élünk és ha valami legális, pl. dohány, akkor joga van szívni annak, aki akarja és erre helyet is kell biztosítani, engem nem zavar ha az erkélyén dohányzik valaki, az is igaz, hogy kertes házban lakom. Szégyenfal? Ugye ezt te sem gondolod komolyan. Ha valakit nem érdekel a saját magzatának az egészsége, biztosan nagyon meghatja majd a szégyenfal.
2020. okt. 13. 21:15
3/13 anonim válasza:
Mindenkinek joga van az egészséghez, de a saját testéhez is!
2020. okt. 13. 21:17
4/13 A kérdező kommentje:
"Mindenkinek joga van az egészséghez, de a saját testéhez is!"
És annak a gyereknek nincs joga az egészséghez, akinek a szülei a lakásban vagy házban dohányoznak és ezáltal rákényszerítik a gyereküket a dohányfüst belélegzésére?
2020. okt. 13. 21:20
5/13 anonim válasza:
az a baj, hogy ahogy a gyereknek joga van az egészséges környezethez, a szülőnek pedig az önrendelkezéshez.
2020. okt. 13. 21:23
6/13 A kérdező kommentje:
"az a baj, hogy ahogy a gyereknek joga van az egészséges környezethez, a szülőnek pedig az önrendelkezéshez."
És a dohányzással nem sérül a gyerek egészséges környezethez való joga a szülők önrendelkezése által?
2020. okt. 13. 21:26
7/13 anonim válasza:
Én dohányzom. Meg is vagyok bélyegezve rendesen. Miért erről esik szó? Miért nem arról, hogy a pia milyen káros? Hogy az alkohol mit művel az emberrel akár pillanatok alatt? Hogy hányan halnak meg az alkohol miatt? És itt értem akár a részeg sofőrt, vagy a hullarészegen gyilkolászó családfőt? Divat lett utálni a dohányzást, a dohányost. Tiltsuk be mindenhol! Tiltsuk be az autókat, mert káros anyagokat bocsájtanak ki. Tiltsuk be a marhapörit, a gulyáslevest, a krémest. Mindent, ami "káros". Kéretik levenni a szemellenzőt. Szégyenfal... ha átmész a piroson, akkor is rakjuk ki a képet. Le lehet értékelni, de... néha érdemes lenne embereknek kicsit kimozdulni az ajtón túlra is, nem pedig a tökéletes világban 40 nm-en ücsörögni. Amúgy gondolkodj el, hogy Te mindent tökéletesen csinálsz? Vagy van valami olyan tevékenység, ami miatt te is szégyenfalra kerülnél?
2020. okt. 13. 22:39
8/13 anonim válasza:
Aki nem tiltaná be, az nem tudja miről van szó. Tök jó amikor valami láncdohányos nyugger miatt nem lehet szellőztetni semmikor, mert egész nap az erkélyen szívja azt a szart. Aki dohányzik, az menjen le az udvarra és vonuljon félre.
2020. okt. 13. 23:21
9/13 anonim válasza:
Én az egész dohányt tiltanam be.
2020. okt. 14. 00:45
10/13 anonim válasza:
7. Az alkohol nem ugyan az.
Ha te iszol attól nem lesz baja senkinek, csak ha belekötsz.
Lehet inni csak nem szabad akkor vezetni, kötözködni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!