Új e-cigaretta szabályok?
Üdv!
A héten hallottam a munkahelyemen félfüllel, hogy január elsejével új szabályozások vannak e-cigaretta téren.
Állítólag az alaplé is kapott egy új szabályozást, ez érintene engem leginkább. Elmondaná nekem valaki hogy mik lennének ezek a változások?
Utántöltő folyadékot már csak dohányboltban tudsz kapni, rendelni talán még tudsz egy darabig internetről is, míg ki nem fogynak a készletükből.
Alaplevet elvileg csak 300ml-t tudsz rendelni egyszerre, illetve a nikotintartalom is max 21mg körül lehet.
Mindegy honnan, de külföldről Magyarországra nem hozhatsz be többet, vagyis én így gondolom.
Nem tudom pontosan, hogy ez mikor fog életbe lépni, egyelőre lehet kapni literes kiszerelést is.
Világos.
Végül is nem tűnik akkora parának, ha felhagysz a premixed alaplével és azt is te öntöd össze.
3mg-t szívok szóval 300 mili nikotin az nem annyira vészes. Tiszta pg-t vg-t kapok itthon is, feltételezem nem sorolhatják be ide, mivel nem feltétlenül csak erre használható fel. :)
blackiex:
"2017. július 1-től az elektromos cigaretta utántöltő folyadék jövedéki adóköteles termék lesz.
Eddig a dátumig forgalomba hozható a 2016. december 31-éig készletezett termék. Ami ez után kerül a kereskedőhöz értékesítésre, az már jövedéki adóköteles lesz.
10 ml és 20 mg a maximum, ami forgalomba hozható. Nincs kiskapu, az, hogy az alaplé nem utántöltő, nem áll meg: jogilag ugyanis ízesítés nélküli utántöltőnek fogják fel.
Ez lesz itthon.
Ha tudsz, július 1-ig külföldről intézz magadnak valamit, mert utána igen valószínű, hogy szeretett Nemzeti Adó- és Vámhivatalunk pitbull-szinten fogja röntgeneztetni a csomagokat, ugyanis onnantól kezdve jövedéki bűncselekmény lesz a mutatvány."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!