Méregtelenítenék és lúgosítanák, de nem divatból?!
Már megint eldurvultak a dolgok:
1. pH-t KIZÁRÓLAG ARTÉRIÁS (még csak nem is vénás!) VÉRBŐL LEHET MÉRNI! Nyálból nem lehet, mert ott a különféle baktériumok cukrokat fermentálnak, melynek sokféle szerves sav lehet a végterméke.
2. A vérben pufferrendszerek vannak (gondolj csak a széndioxid-bikarbonát pufferre; aki pedig még azt sem tudja, hogy mi az, az ne szóljon a témához), a vesében pedig kompenzációs mechanizmusok (proton szekréció, bikarbonát reabszorpció stb.), így a vér pH-t LEHETETLEN MEGVÁLTOZTATNI étkezéssel.
3. Az orvosok igenis tanulnak a sav-bázis egyensúlyról az egyetem. Két szigorlat (élettan és klinikai biokémia) anyagában is szerepel. Sav-bázis háztartás rendezésével az aneszteziológusok foglalkoznak az intenzív osztályon (mert aki "savasodik" vagy "lúgosodik" azt bizony ott kell kezelni).
4. A citrom, zöldség stb. amiket ajánlgatnak azok egészségesek és fogyasztanak is, DE nem ezen az elven működnek.
Például az ecet és citromlé gyakorlatilag színtiszta sav, akkor mégis, hogy a fenébe tudna "lúgosítani"?
5. Én is ismerek olyan házi orvost, aki hasonló témakörben kezdett el termékeket árulni, de hidd el, hogy ő is csak a PÉNZért csinálja, és ő is tudja, hogy nem sok tudományos alapja van a dolognak.
6. Amennyiben mégis vannak bizonyítékaid, akkor a forrást (tudományos cikket!!!, pl. Pubmedről; NEM a Story-ból, Blikk-ből, vitamin.hu-ról és hasonló helyekről) legyél szíves megnevezni.
Kérdezőnek:
Ha hirtelen felmegy a gyomorsavad, akkor szódabikarbonát szedj be (ez valóban közömbösíti a savat).
Ha tartósan magas, akkor orvossal kell gyógyszert (pl. protonpumpagátlót) felíratni.
Akkor most melyik is a legjobb módszer ?
Azt hiszem marad a zöldség -gyümölcs kúra ...
17:18-as válaszoló
Minden tiszteletem.
Mégis,mivel magyarázzuk a lúgos vizet és lúgosító porokat szedő embereken látható változást?Mit kezd a szervezet a lúgos vízzel?Ezek szerint minden lakmuszpapír egy hatalmas kamu?És minden gyógyulás hit-kérdés?(Ha elhiszem,meggyógyulok,ha nem hiszek benne,nem hat rám)
1. Otto WarTburg sose kapott Nobel díjat (az ő nevét hozza az összes "lúgosítós" kamu-weblap). Innentől abbahagytam az olvasásukat, mert kapásból dupla hazugsággal "nyitnak".
2. Otto Heinrich Warburg ("t" nélkül) kapott orvosi Nobel díjat 1931-ben. És csak akkor!
3. Ennek ellenére beleolvastam egy ilyen "lúgosítós" oldalba (ebbe: [link] ), és ott a mondatait idézik (amik teljesen helyesek, mert a rákos sejtek valóban hypoxiás környezetben vannak, és ott a pH valóban alacsonyabb, mert ilyenkor megváltozik a metabolizmus; én is biokémiával "foglalkozok"). DE rossz következtetéseket vannak le! Ugyanazt csinálják, mint a Jehovások, akik a Bibliába magyaráznak bele mindenféle hülyeséget.
Amúgy sok dolgot teljesen korrekten idéznek, csak a végkövetkeztetést vonják le hibásan. Vagyis minden helyes volt az oldalon (bár itt-ott kicsit egyszerűsít, de ez betudható annak, hogy laikusoknak szól), kivéve az, hogy az étrenddel és lúgos vízzel lehet "lúgosítani".
Mindezek ellenére még ez a kuruzsló oldal is leírja ezt (gondolom, a későbbi perek elkerülése miatt):
" Ne feledd, a lúgosítás nem „gyógyszer”. "
4. Nem tudom a 8,5-ös nyál pH-t honnan szedted, de ha a vér pH-ja lenne ennyi, akkor nemcsak, hogy az rákos sejtek, hanem az összes sejt elpusztulna!
Köszönjük az információkat.Az mindenesetre elkeserítő,hogy az ember beleássa magát valamibe,és a fele sem igaz annak,amit számtalan helyen ennek ellenére leírnak.Már csak abban lehet bízni,hogy segített sok emberen:)
És amikor valaki egy idő után folyamatos lúgos értéket mér reggeli vizelettel/nyállal,az mit jelent pontosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!